Loreal Professionnel SENSIBALANCE- šampon za osetljivu kožu glave



Osetljivost kože glave, može imati različite karakteristike. U mom slučaju, osetljivost bih opisala kao pojavu svraba, masne peruti, a ponekad i bubuljica po koži glave uz pojačano mašćenje. Već godinama unazad posmatram i istražujem šta mi prija i smeta u šamponima, i došla sam definitivno do zaključka da osetljivost kože glave u mom slučaju izazivaju silikoni i ulja. Savetujem svima, bez obzira na stanje kože glave da izbegavate šampone sa silikonima. Ulja, naravno, ne morate izbegavati ako vam ne smetaju. Meni uopšte ne prijaju, i svaki šampon sa uljima mi izazove svrab i masnu perut.


Naći dobar šampon koji će prijati osetljivoj koži- nije lak zadatak. Zapravo, vrlo je uzak krug šampona koji mi odgovaraju. Dobijam dosta pitanja, zašto ne pišem o nekim profesionalnim šamponima, i zapravo to je tako jer najčešće nailazim na formule koje imaju silikone, puni su parfema, boja, a sve to u paketu može potencijalno loše delovati na osetljivu kožu.

Loreal Professionnel Sensi Balance je potpuno bezbedan za osetljivu kožu (iako, naravno, uvek postoji opasnost i šansa da vam neki sastojak ne prija, naročito ako je pristutan ozbiljniji problem sa kožom koji zahteva specijalnu terapiju), jer nema silikone, ulja, boje, parabene. Sadrži sastojke koji povoljno utiču na kožu (sorbitol, niaciamid, proteine) i po sastavu mi se zaista jako dopao. Sulfate ima, ako kao što sam mnogo puta objašnjavala, nije svaki šampon sa sulfatima jak i agresivan. Ovaj šampon je zapravo prilično blag što možete primetiti i kada prvi put šamponirate kosu, jer je pena prilično slaba. Drugo šamponiranje je već ok i lepo možete oprati kosu.


Miris je jako blag, nežan i za mene savršen. Miriše na čisto i osvežava. Kosu njime šamponiram dva puta, a nekad čak i tri kada mi je kosa malo prljavija ili ako sam prethodno koristila suvi šampon, lak, ili teksturni sprej. Poslednja dva meseca samo njega koristim i ni jednom za to vreme nisam imala bilo kakvih problema sa kožom glave. Izuzetno mi je prijao, odlično je čistio kosu bez isušivanja i bez uticaja na brže mašćenje. Nakon svakog pranja šamponom obavezno  koristim neku masku za kosu i ono što je najbitnije za osetljivu kožu glave jeste da maska ne dolazi u dodir sa kožom. Ja maske nanosim od ušiju ka krajevima i nikada nisam imala problema sa tim da mi neka maska negativno utiče na kožu koja je osetljiva. Kada bih stavila na teme nastao bi haos. Maskama koje imaju za cilj popravljanje kvaliteta dlake nije mesto na koži glave, a oni sa osetljivom kožom posebno moraju voditi računa.

Ukoliko imate većih problema sa osetljivošću kože glave, moj savet je da se pre svega obratite dermatologu. Ukoliko je problem prisutan samo ako koristite šampone sa sastavom koji vam ne odgovara (silikoni, ulja, preagresivni čistači i slično) imate moju preporuku za ovaj šampon, zaista je odličan i vredi svakog dinara, ako uzmemo u obzir koliko je teško pronaći šampon za osetljivu kožu.

Količina: 300ml
Cena: 1450 din.
Sastav: Aqua / Water, Sodium Laureth Sulfate, Peg-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Disodium Cocoamphodiacetate, Glycerin, Polysorbate 20, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Hexylene Glycol, Disodium Ricinoleamido Mea-Sulfosuccinate, Polysorbate 21, Sodium Benzoate, Polyquarternium-10, Salicylic Acid, Niacinamide, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Magnesium Sulfate, Aspartic Acid, Glycine, Arginine, Glutamic Acid, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Parfum / Fragrance. C51163/1.

2 коментара:

  1. Анониман29. јул 2019. 12:03

    Imam isti problem za kožom glave kao i ti, moraću da probam ovaj šampon. Imam jedno pitanje, kada staviš masku na kosu, da li je pokupiš na vrh glave, ili ti je puštena? Masku nanesem od ušiju naniže, ali kada je pokupim u pundju, neretko mw posle svrbi glava.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nekad je pustena, nekad je uvijem u peskir, ali gledam da sto manje dodiruje kozu glave jer i moja isto reaguje jer je osetljiva.

      Избриши