Alfaparf Semi Di Lino Moisture Nutritive Mask (hidratantna)



Moji pratioci sa Instagrama su već mogli pročitati moje prve utiske o ovoj maski. Još letos, dok sam bila na moru, isprobala sam tester koji mi se jako dopao, pa sam rešila da isprobam i full size i podelim utiske sa vama.

Alfaparf je profesionalni brend nešto nižeg cenovnog ranga, poznat po čuvenim Semi di Lino kristalima za kosu, o kojima sam vam još davno, davno pisala. Nisam probala mnogo Alfaparf proizvoda: kristale, šampon sa keratinom (upravo testiram), Illuminating masku koja je odlična, i sada ovu hidratantnu masku.  Ne znam da li ste primetili, ali Alfaparf je nedavno promenio dizajn svojih ambalaža, kao i formulaciju nekih proizvoda. 

Dakle,  Alfaparf Semi Di Lino Moisture Nutritive mask je hidratantna maska i namenjena je rešavanju problema suve kose i održavanju hidriranosti. Dolazi u bočici od 200ml, srednje je gustine i jako lepo se razmazuje po dlaci. Nije masna, a znate da takve maske biram za sebe, jer masne, puteraste maske umeju da otežaju moju tanku dlaku. Ima prijatan miris, ne previše jak i ne zadržava se dugo u kosi. Nanosim je kao i svaku drugu masku, na opranu, peškirom isfrotiranu kosu i držim je na kosi 15 minuta ili duže, iako proizvođač navodi da je dovoljno držati je 5-10 minuta.  Prilikom ispiranja ne ostavlja nikakav mastan sloj na dlaci, ali već tada možete osetiti da je dlaka mekša i glađa.


Ja sam ovom maskom jako zadovoljna, jer za cenu od 1050 din. zaista pruža dobru hidriranost,  bez da oteža kosu.  Kosa je nakon pranja meka, sjajna, lako se češlja i lepa je na dodir. Pomaže sasvim dobro da odmrsim kosu, ukoliko se malo zamrsila, tako da bez čupanja i kidanja mogu da je očešljam. Stavila bih je u rang sa Dikson i AlterEgo maskama, jer su u istom cenovnom rangu i rekla bih da su vrlo slični po kvalitetu. Definitivno je rang iznad drogerijskih maski, a korak ispod nešto skupljih profesionalnih brendova poput Redken, Tigi, Schwarzkopf koje pružaju intenzivniju negu. Ja bih ovu masku preporučila onima koji žele da pređu sa drogerijskog ranga na nešto jače, a budžet im je ograničen. Biće sjajno rešenje i sasvim dovoljna nega onima koji samo žele da održe kosu zdravom i hidriranom, ali i korak napred za osobe kojima je kosa isušena bojenjem, peglanjem, delovanjem spoljnih uticaja. Uvek savetujem, ako vam finansije to dozvoljavaju, da u negu kose uvrstite i neku profesionalnu masku, jer su najčešće jače, koncentrovanije i pružaju dugoročne rezultate, za razliku od drogerijskih, a Alfaparf je povoljna opcija koja jako fino radi svoj posao. Nije previše gusta, pa ne mogu reći da se sporo troši, kao što npr.sporo trošim Redken, pa eto još jedne komparacije sa višim rangom kada je u pitanju profesionalna nega. Ipak, ova maska, za ovu cenu, pruža sasvim dobar nivo nege koji bi trebao zadovoljiti potrebe većine sa normalnom ili tek malo suvkastom kosom.

Pretpostavljam da biste želeli da je upredim sa Alfaparf Illuminating maskom, a kako ih nisam koristila naizmenično, mogu samo da zaključim da Alfaparf Illuminating pruža malo jači sjaj i kosa je glađa, dok Alfaparf Moisture malo više omekša dlaku. Svakako su obe ispunile moja očekivanja i mogu vam ih preporučiti. 

Gde kupiti? www.prodajakozmetike.com  (ili u njihovoj radnji u Novom Sadu na adresi- Njegoševa broj 15)
Količina: 200ml
Cena: 1050 din.

5 коментара:

  1. Draga, koju Dikson malo jacu hidratantnu masku nam preporucujes? 😊

    ОдговориИзбриши
  2. Najjače od Diksona što sam koristila je Dikson Argabeta Collagen, a ova maska je baš u rangu sa njom.

    ОдговориИзбриши
  3. Da li bi mogla da iskucas inci sastav? Bila bih ti veoma zahvalna : )

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kad god sam u mogućnosti napišem i sastav, ali nažalost pola sastava mi je uništeno, jer je stajala neka nalepnica preko, a nigde na internetu ne uspevam da pronađem. Ako ti znači - ima silikone, nema parabene i veštačke boje.

      Избриши
  4. Hvala ti na recenziji, ja sam takođe razmišljala da li da je uzmem. Sada ću se usuditi da je probam pa javljam utiske.

    ОдговориИзбриши