Dikson Argabeta Beauty maska za kosu (hidratantna)


Ova maska obećava da će revitalizovati, ojačati i hidrirati kosu bez da je oteža, kao i da će usporiti njeno starenje (misli se na slabljenje dlake koje se normalno dešava kako kosa vremenom raste i biva izložena spoljnim uticajima). Kao glavni sastojak ove linije, nalazi se, naravno, arganovo ulje, kao i beta karoten koji bi, kako proizvođač navodi, trebao bezbediti kosi zaštitu od UV zraka, što je čini pogodnom za korišćenje leti.

Koristi se kao i svaka druga maska, tako što se nanese na prethodno opranu i peškirom isfrotiranu kosu (dovoljno je da nekoliko minuta peškir upija vodu).  Na pakovanju piše da se drži nekoliko minuta a da se potom ispere, a ja vam savetujem da je držite najmanje 15 minuta za optimalne rezultate.

Maska ima ok miris, koji se ne zadržava dugo u kosi. Srednje je gustine, i deluje vrlo lagano i kao nešto što neće otežati kosu. Jako lepo se nanosi i razmazuje, i bez problema se ispira sa kose. Pošto je ovo ko zna koji proizvod po redu od Diksona, koji sam probala, nije me iznenadila činjenica da je u pitanju proizvod koji će mi se dopasti. Jako bih se razočarala da mi se ova maska nije svidela :)


Kosa je jako meka, svilenkasta i sjajna, a pritom ni malo teška, bez ikakvog masnog sloja koji ostaje nakon ispiranja. Ne slepljuje kosu i ne oduzima joj mnogo volumena. Ovo je, rekla bih, jedna jako dobra hidratantna maska, koja je svakako klasa iznad onih koje možemo naći u drogerijama, a klasa ispod brendova kao Kerastase, Tigi, Schwarzkopf Professional... 

Znam da ćete me pitati da je uporedim sa maskom Dikson Argabeta Collagen i znajte da mi jako teško da upoređujem dva proizvoda, ako sam jedan koristila 2014. a drugi 2018. godine.  Ono što mogu da potvrdim jeste da Dikson Argabeta Collagen ima mnogo lepši miris (meni najdraži od svih maski za kosu koje sam probala).  Kada je u pitanju efekat, možda je Argabeta Collagen za nijansu jače impresije ostavila na mene, i definitivno je i dalje jedna od hidratantnih maski koje najčešće preporučujem u našim prepiskama. Argabeta Beauty je takođe sjajna hidratantna maska, i znajte da su razlike između svih Dikson maski zaista minimalne i primetićete ih samo ako ih koristite istovremeno, rotirajući jednu pa drugu.

Dakle, ako tražite dobru hidratantnu masku, srednjeg cenovnog ranga i želite da sa drogerijskog ranga pređete na malo ozbiljniju negu, moja preporuka jesu maske od Diksona, bila to Argabeta Beauty, ili Argabeta Collagen. Ni jedna vas, sigurna sam, neće razočarati.

Gde kupiti? Dikson radnja u Beogradu, u Balkanskoj ulici broj 3 (iza hotela Moskva), putem njihove Facebook stranice (Dikson kozmetika), ili preko sajta prodajakozmetike.com (ili u njihovoj radnji u Novom Sadu na adresi- Njegoševa broj 15)
Cena: oko 1300din. / 1700din.
Količina: 250ml ili 500ml
Sastav:

3 коментара:

  1. Da li si probala neku masku od Kerastase? Čula sam da su jako dobre,ali skupe. Htela sam da probam, ali se bojim da su slične kao i ostale profesionalne maske, samo duplo skuplje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesam davno probala jednu masku, Kerastsase Irisome i bila je fantastična. Za ostale zaista ne znam. Probaću ih sigurno, ali mislim da su kod nas jako visoke cene. Mogu se poručiti sa stranih sajtova daleko povoljnije, ili kupiti u inostranstvu.Tako da ko može, mislim da vredi kupiti negde preko. Mislim da ne mogu biti duplo bolji od npr.Tigi maski, a cena je duplo viša, ako posmatramo cene kod nas. Ali ogradiću se, jer nisam koristila u skorije vreme ništa sem kreme za zaštitu (koja je sjajna!).

      Избриши
  2. Svidja mi se tekstura ove maske. Za moju kosu nije preteska pa mi je bas drago sto si obradila nju za temu. :D

    ОдговориИзбриши