Velnea Dry Shampoo - Suvi Šampon



Isprobala sam razne šampone za suvo pranje i sprejeve za volumen i teksturu i pisala vam o njima, a danas vam predstavljam još jedan suvi šampon, osetno jeftniji u odnosu na najpopularnije suve šampone poput Batiste i Got2be. Košta svega 299din. i jednostavno sam morala da vidim šta dobijamo za taj novac, i da li ipak vredi da dam duplo više novca za, npr. Batiste. Pre ove, postojala je još jedna verzija Velnea suvog šampona, sa drugačijim sastavom koji mi se nije dopao. O njemu sam davno pisala, pa neka vas to ne zbuni.

Velnea suvi šampon obećava isto što i većina ostalih- dodatan dan svežine bez pranja vodom, volumen, čistoću kose, svežinu, upijanje viška masnoće. Nanosi se tako što boca dobro protrese, a zatim naprska na kosu i koren, i nakon 2-3 minuta možemo kosu očešljati.

Ima ok miris, ni posebno lep, niti ružan. Kada se naprska, kosa postaje blago vlažna ali se zaista brzo osuši. Uopšte ne ostavlja beli trag na mojoj braon kosi, prah je vrlo sitan i zaista, ni najmanje primetan.  Kosa momentalno dobija baš fin volumen. Ne ogroman, ali razlika je vidljiva. Jako mi se dopada činjenica da ne ukrućuje kosu i ne utiče na njenu teksturu. Kada je u pitanju mašćenje kose, i upijanje viška, moram priznati da mi nije bio dovoljno jak u situacijama kada mi je kosa već spremna za pranje. Jako retko u ovim situacija posežem za suvim šamponom, ali svi ponekad dođemo u situaciju u kojoj nemamo vremena za pranje. Po pitanju održavanja kose čistom i upijanja masnoće, dakle, nije brilijantan. Batiste i Got2be su dosta jači. Međutim, sjajno se pokazao u situacijama kada je masnoća tek minimalno izbila. Tada naprskam ovaj šampon i dobijam jako lep volumen i efekat kao da je kosa potpuno čista. Koristila sam ga posebno kada sam uvijala kosu, jer tada volim da imam malo više volumena i bio mi je odličan za te prilike. 


Definitivno, kupovinom ovog šampona nisam bacila 300din. Da li Batiste vredi duplo više? - Da, vredi. Jer će spasiti potpuno masnu kosu, i odložiti pranje za ceo jedan dan ako ima potrebe. Ali sada, kada sam otkrila ovaj šampon, Batiste sigurno ne bih trošila za one situacije kada mi je kosa tek malo masnjikava i samo joj fali volumena. Za te situacije mi je mnooogo isplativiji ovaj Velnea, i čak ću kupiti i onu mini verziju, da je imam u torbi, za krizne situacije :) 

Gde kupiti? Lilly Drogerije
Cena: 299din.
Količina: 200ml (postoji i verzija od 50ml)

3 коментара:

  1. Nestrpljivo sam čekala recenziju. Za moje potrebe je Batiste ipak bolji. :-) :*

    ОдговориИзбриши
  2. Nikako da se usudim i kupim neki šampon za suvo pranje kose. Ne znam koliko to oštećuje kosu, koliko je to zapravo nezdravo koristiti... deluje primamljivo kad pogledate cenu i "ne moram i danas da operem kosu", šta znam, možda ipak probam.

    ОдговориИзбриши
  3. Ja imam veliki problem sa ovim samponom. Em me gusi (miris je takav da dobijem nagon za povracanjem i moram da luftiram prostoriju odmah), em ostavlja trag na mojoj kosi, em me teme svrbi uzasno od njega (a pritom nemam osetljivo teme), em mi zalepi kosu tako da sutradan ne mogu da je rascesljam. Kupila sam ga jer sam cula dosta pozitivnih komentara. Ali za mene jedno veliko razocaranje i bacene pare...

    ОдговориИзбриши