Dikson Tonic Line Maska za kosu (hidratantna) (Više se ne proizvodi)


Ko o čemu, ja o maskama za kosu. Ali dobrih recenzija o kvalitetnim maskama za kosu nikada nije dosta. I sama volim da koristim različite maske za kosu, kako bih svojoj kosi pružala kvalitetne sastojke iz različitih izvora.

Dikson Tonic Line je, kako proizvođač kaže, maska za kosu od prirodnih sastojaka, ekstrakta semena lana, obogaćena vitaminom F, koja ima zadatak da hidrira kosu, vrati joj vitalnost, mekoću, živost, sjaj i volumen. Koristim se tako što se nanese na kosu, i posle 3-5 minuta ispere vodom, ali ja je uvek držim duže.


Maska dolazi u pakovanju od 500ml što je prilično velika količina proizvoda, koja baš dugo traje. Ima dosta gustu strukturu, ali lako razmazivu, a kosa prilično brzo upija ovu masku, toliko da pri ispiranju ne vidim da sa vodom odlazi i sav proizvod koji sam nanela. Dakle, kosa ogromnu količinu nanešene maske zaista i upije. Miris je malo jači, ali svež i prilično dugo se zadržava u kosi.

Iako proizvođač ističe da je dovoljno držati je 3-5 minuta, ja sam je ipak držala duže. Zanimljiva stvar kod ove maske jeste što mi se više dopada efekat koji dobijam držanjem 15 minuta nego sat vremena. Kada sam je prvi put nanela, držala sam je duže od sat vremena i nisam bila oduševljena, niti sam videla neki "wow" efekat, međutim svaki sledeći put sam je držala 15 minuta i efektom sam oooduševljena.


Ova maska daje mnooogo sjaja kosi, čini je mekšom ali je ne slepljuje, već ostavlja volumen. Čini mi se kao savršen izbor za nas sa tankom kosom koja nije gusta, jer obično jake hidratantne maske učine da kosa izgubi volumen i bude više zaglađena. Ipak, ona zaista sjajno hidrira, čini kosu glatkom i jako lepom na izgled i dodir. Takođe, primetila sam da mi kosa zahvaljujući ovoj maski bude ravnija, što je obično efekat proteinskih pakovanja i onih koji otežavaju kosu, dok ova maska ima totalno drugačije karakteristike, a opet mi daje taj efekat ravnije kose. Bukvalno, osušim kosu fenom i dok je sušim prolazim prstima kroz nju (bez korišćenja četke) i kosa bude potpuno ravna. Napomenula bih još jednom da daje zaista lep i intenzivan sjaj kosi, što doprinosi utisku da kosa deluje zdravije i lepše.

Kada sam je na Instagramu (@zdrava_kosa.blog) pominjala, pitale ste me da li mi je ona bolja od maske Dikson Argabeta Collagen koja mi je omiljena hidratantna maska od Diksona. I dalje stojim pri tome da je Argabeta Collagen sjajna maska i definitivno više omekšava kosu od ove, ali maska Dikson Tonic line bi radije bila moj izbor, jer tankoj kosi, kakva je moja, više odgovara ovaj efekat sa pristustvom volumena, a Tonic line zaista pruža sasvim dobar stepen hidratacije mojoj kosi i dobijam veliku količinu za pristojan novac. Ipak, ako ikada ponovo budem imala problem sa suvoćom kose, definitivno bih se pre odlučila za Argabeta Collagen koja, kao što rekoh, jače hidrira i omekšava. Takođe, uporedila bih je i sa Dikson Bambus maskom, koja je vrlo slična ovoj, ali mi se malo draža Tonic line jer mi daje veći stepen sjaja i celokupan utisak mi je za nijansu jači sa njom.

Dakle, Dikson Tonic line je, sudeći po mom iskustvu, sjajan izbor za one sa tankom kosom, ne previše suvom, za savršeno održavanje kvaliteta kose.

Gde kupiti? U Dikson prodavnici u Balkanskoj br. 3 (Iza Hotela moskva), možete naručiti direktno preko njihove Facebook stranice, u frizerskim salonima koji rade sa ovim brendom.
Količina: 500ml
Cena: 1470din.
Sastav: Aqua, Glycerin, Lauryl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Myristyl Aclohol, Linseed Acid, Polysorbate 20, Parfum, Hexyl Cinnamal,  CI 17200, CI 19140, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolionone


7 коментара:

  1. Samo ti nama pisi recenzije o maskama, te najvise volimo ! ☺ Bas primamljivo deluje ! Nisam dugo kupila neku profesionalnu hidratantnu, a mislim da ce mi izbordefinitivno pasti na Dikson, samo da.odlucim koju 😊
    Julijana

    ОдговориИзбриши
  2. da li si probala nesto od aussie maskica koje su se pojavile u liliju? na youtubu su dosta hvaljene ali me zanima i tvoje misljenje o njima :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jesam, o ove dve :) http://zdravakosa.blogspot.rs/2016/10/aussie-reconstructor-i-aussie-lucious.html

      Избриши
  3. Zdravo! Možete li mi reći da li je za oštećenu kosu bolja maska Makadamia ili Orofluido? Unapred zahvalna

    ОдговориИзбриши
  4. jesi li probala orzene beer proizvode, i kakvi su ti utisci? Veoma volim i pratim tvoj blog :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno što me pratiš. Koristila sam samo šampon, ali ne sećam se koji. Nisam bila nešto posebno oduševljena ali nije mi napravio neki haos na kosi.

      Избриши