Kako negujem kosu ovog leta (Letnji favoriti)

Na blogu sam vam više puta pisala o nezi kose leti, ali danas želim da podelim sa vama šta intenzivno koristim ovog leta, i kako sam zadovoljna ovakvom negom kose.



Ovaj šampon je bez sulfata, parafina, parabena, silikona, boja, i odličan je za leto jer je blag prema dlaci i koži glave. Neće iritirati kožu, niti može izazvati bilo kakve negativne reakcije, jer u sastavu nema ničega što bi to moglo prouzrokovati. Savršen je za leto kada kosu peremo češće, a tada je kosa najosetljivija. Leti je izložena jakom suncu, morska so i hlor isušuju dlaku, većina šampona ima sulfate, i sve to zajedno u paketu predstavlja opasnost po zdravlje kose. Zato je korisno da u toku leta koristimo šampone koji su nežni prema dlaci i koži glave. Ovaj je zaista savršen za mene. Može se naći u DM drogerijama, po ceni od oko 200din. (250ml) Kompletnu recenziju pročitajte klikom ovde

2. Revuele Oil Therapy (hidratantna maska, ne previše koncentrovana)
Svakog leta imam jednu masku ili balzam koju stavljam u velikoj količini na kosu, koju nosim na plažu i držim je satima na kosi da bi bila meka, svilekasta i zaštićena od spoljnih uticaja. Ova maska mi je delovala kao savršena za ovu funkciju, jer je dosta povoljna (390 din. je 500ml), lepo omekša kosu i učini je jako sjajnom i svilenkastom. Nisam fascinirana sastavom ove maske (nije loš, ali nije sjajan), od nje  ne očekujte oporavak na duže staze kada je u pitanju hidratacija, ali za trenutni efekat jeste sjajna. (Može se kupiti u prodavnicama Alexandar-cosmetics)  Uskoro recenzija.

3. Biokap hranljiva maska (koncentrovana kombinovana maska)
Uvek u svojoj nezi imam makar jednu kvalitetnu koncentrovanu masku koju koristim štedljivo, u malim količinama koje su mi dovoljne za održavanje kvaliteta kose. Ova maska je fantastična i jedva čekam da vam detaljnije pišem o njoj. Za sada vam mogu reći da je odlična, koncentrovana, izuzetno hranljiva, a pritom bez previše hemije. Iako nisam fanatik kada je u pitanju prirodna kozmetika, za ovu masku imam samo reči hvale. Nju koristim kod kuće, jednom nedeljno, da bih kosi pružila koktel svih sastojaka neophodnih za to da ona ostane zdrava. Može se kupiti u bolje opremljenim apotekama i Metropoliten parfimeriji. Uskoro recenzija.

4. Dikson 10in1 (Sredstvo za zaštitu od sunca)
Ovaj sprej nanosim celog leta, i traže mi ga svi kada smo na bazenu i plaži. Ne mogu da ne pomenem miris ovog spreja koji je fantastičan i zadržava se u kosi. Kosu omekša, zaštiti je od sunca, sačuva njenu vlažnost, i posle celog dana na suncu, kosa je ostala meka i sjajna. Obožavam ovaj sprej, i mislim da ću ga svakog narednog leta imati u svojoj letnjoj nezi. (Može se kupiti u Dikson radnji u Balkanskoj br.3, iza hotela Moskva, ili preko sajta prodajakozmetike.com ). Kompletnu recenziju pročitajte klikom ovde.

I to bi bilo to. Kosu ne feniram, ne peglam, ne uvijam, tako da u mojoj nezi ovog leta nema spreja za zaštitu od toplote. Uljane serume takođe nisam koristila od početka leta do sada, jer nisam imala potrebe, ali ako se budem fenirala/peglala/uvijala kosu obavezno ću koristiti neki leave in serum.

Pišite mi šta vi koristite ovog leta i šta ste nosile ili ćete nositi sa sobom na plažu?


2 коментара:

  1. Šampon: Allin jer mi kosa opada
    Hidratantna maska: Dikson Argabeta Colagen
    Proteinska: Selective Amino Keratin
    Balzam za plažu: Garnier Avocado.

    Nemam sprej za zaštitu od sunca, ali nosim šešir, i sklanjam se u hlad.

    Sve je kupljeno na tvoju preporuku. Hvala ti :*

    ОдговориИзбриши
  2. Cao!Na plazu obavezno nosim sa sobom Balein sprej za zastitu kose od sunca. Inace posto vec duze vreme koristim Kyo farbe za kosu koje nabavljam u Alexander Cosmeticsu odlucila sam preko leta da probam i njihov hidratantan sampon na bazi nara (bez sulfata i parabena) i istu hidratantnu masku za kosu. Za sad sam zadovoljna ali me posebno odusevila Kyo reconstruct ampula za kosu. Nesto najbolje od tretmana u ampuli sta sam probala u poslednje vreme. Inace definitvno moj top favorit je Marrakesh miracle maska koju sam ovog leta otkrila upravo zahvaljujuci tebi :-))) Zaista je kao sto joj i sam naziv kaze prava "miracle" maska. Hvala ti na ovako sjajnim preporukama, puno pozdrava :-*

    ОдговориИзбриши