Babylove Shampoo - Šampon za kosu bez sulfata

Na našem tržištu nije lako pronaći šampon bez štetnih sastojaka, bez sulfata, boja, parabena, silikona, parafina... Čak i oni šamponi namenjeni bebama nisu potpuno blagi i bezbedni, već najčešće imaju bar neki od sastojaka koji mogu potencijalno biti štetni.

Iskreno, ne izbegavam baš svaki sastojak koji navodno može biti štetan (navodno, jer ima tendenciju, ali ne mora biti). Ono što obavezno izbegavam jesu silikoni, i smatram da ih apsolutno svi trebamo izbegavati u šamponima, a pored silikona izbegavam i ulja,  jer ne prijaju mom temenu. 

Sulfati mi zaista nikada nisu smetali, nisu izazivali svrab, bubuljice, iritaciju, perut, dok silikoni i ulja jesu, pa nije bilo nekog posebnog razloga da izbegavam sulfate. Takođe bih naglasila da mi sulfati nisu isušivali dlaku, čak ni usled dugoročnog korišćenja, ali ja nemam nikakvih problema sa dehidratacijom kose.

Ipak, rešila sam da sebe "počastim" jednim potpuno blagim šamponom, koji nema apsolutno ništa što bi moglo iritirati kožu glave čak i onu jako osetljivu. Leti jako često peremo kosu, izloženi smo suncu i hloru, i jako je bitno da šampon koji koristimo bude blag, kako ne bi došlo do dodatnog isušivanja usled česte upotrebe šampona. Ovaj šampon, dakle, nema silikone, sulfate, boje, parabene, parafin, niti bilo kakve agresivne čistače, čak je i parfem na samom dnu u listi sastojaka, te ga ima izuzetno malo. Sadrži ekstrakt belog sleza i pantenol, zbog čega je pogodan za osetljivu kožu glave, jer ima umirujuća i negujuća svojstva. Jako je bitno i to što je pH neutralan, ne postoji šansa da isuši kosu i kožu glave ili da pojača lučenje sebuma, i apsolutno je pogodan za svakodnevno pranje, kako beba, tako i nas odraslih.
Šamponi bez sulfata su posebno preporučljivi bebama, osobama sa osetljivom kožom glave, farbanoj kosi (neće se ispirati boja), kosi na kojoj je odrađen keratinski tretman, onima sa jako masnom kožom glave i svima onima koji vode računa da sastojci ne budu štetni.
Gustina, miris
Šampon je malo ređi, od većine šampona, ali nije previše redak kao npr. Allin ili Kosolid. Miris je vrlo blag i miriše na bebe. Kao što sam prethodno naglasila nema dodatih boja.


Slabije peni ali dobro čisti
Šamponi bez sulfata imaju tu karakteristiku da slabije pene, što je slučaj i kod ovog šampona. Zbog toga kosu uvek šamponiram dva puta. Prilikom prvog šamponiranja pene gotovo i da nema ali već kod drugog šamponiranja se pojavljuje lepa pena koja se jako lepo raspoređuje po kosi. Primećujem da ovaj šampon trošim malo brže nego što je to slučaj sa šamponima koji imaju jače čistače-sulfate, koji jače pene, ali to ne bih navela kao zamerku. Ono što mi je jako bitno jeste da ovaj šampon jako lepo čisti kožu glave (a ipak je blag prema koži), ukloni masnoću i nečistoću i lako se ispira. Nakon pranja ne ostaje nikakav sloj na dlaci, i dobija se osećaj potpuno čiste kose.

Krajnji utisak
Ovim šamponom sam potpuno oduševljena i apsolutno ga obožavam, iz mnooogo razloga. Zaista  sam primetila da mi se kosa sporije masti, što mi je najbitnija karakteristika od kada sam počela da koristim šampon bez sulfata. Imam dosta tanku kosu koja nije gusta, pa masnoća brzo izbija, ali primetno je da se kosa sporije masti. Potpuno je blag, nikakvu negativnu reakciju ne izaziva, što sam i očekivala sudeći po sastavu. Takođe, ne isušuje kosu ni najmanje, čak imam utisak da je kosa mekša. Pri temenu dlaka nije slepljena već je blago izdignuta, predivno se sija... Obavezno nakon svakog šampona koristim masku za kosu što bih i vama preporučila, naročito ako vam je kosa tretirana, suva, oštećena i / ili tanka.

Ovaj šampon ću sigurno kupovati još mnogo puta, jer, slobodno mogu reći, ovo je jedan od najboljih a najblažih  šampona (prema koži glave) koje sam ikada probala!

Gde kupiti? DM- drogerije
Količina: 250ml
Cena: oko 200din.
Sastav: 



32 коментара:

  1. Meni lično najbolji šampon koji sam ikad koristila, ali ga u BiH nažalost već duže vrijeme ne mogu pronaći ni u jednom dm-u.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš čudno, s obzirom da je njihova marka, pitaj ih da li imaju. Ovde kod nas su u rafovima gde su proizvodi za bebe, nisu sa ostalim proizvodima za negu kose.

      Избриши
  2. Radila sam keratinsko ravnanje kose..i preporuceno mi je da koristim sampon bez sulfata..vidim da ovaj nema..nisam sigurna da li ga ima u dm- u u Sarajevu..ako ga skucajno ne nadjem.Mozes li mi preporuciti alternativu..Pozz..Aleksandra

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svaki profesionalni brend ima u ponudi šampon bez sulfata, tako da uđi u bilo koju radnju koja prodaje frizersku opremu i preporučiće ti. Ja sam samo ovaj bez sulfata probala, čini mi se :)

      Избриши
    2. I insight damaged hair je bez sulfata :)

      Избриши
    3. Анониман3. мај 2018. 13:57

      Alfaparf karatin Therapy bez sulfata..Ima ga i u Lilly i Dm drogerijama..cena oko 850 din

      Избриши
  3. Koristila sam ovaj sampon po preporuci blogera, ali nazalost bas zbog toga sto je tako blag, brze mi se kosa mastila nego inace, takodje imam tanku dlaku, i eno ga jos stoji u kupatilu nekoriscen dugo. Sad si me inspirisala da mu dam jos jednu sansu. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možda nisi dovoljno šamponirala kosu :/. Ja, kao što rekoh obavezno 2 puta i skinem tako svu masnoću. Inače mi se baš masti kosa, i zaista sam prezadovoljna. Videću na duže staze, ali ne postoji ništa u njemu što bi moglo da naškodi.

      Избриши
  4. Ja sam koristila ovaj šampon za mališu. Odgovarao nam je sve dok kosica nije porasla i dok se ispostavilo da ima lokne. Iako lepo očisti kosu, njemu je slepljivao lokne već idući dan. Izgledao je kao da je prošao kroz presu. Na kraju sam prestala da mu perem kosicu ovim šamponom i prešla na Becollino (kojeg više nema u prodaji :( ). Za sad imamo zalihe Becollina, ali i kad to potrošimo ne znam šta ću. Probaću opet Babylove, prvu kosicu smo ošišali. Možda će se na drugoj drugačije ponašati.

    Ja šampon nisam probala na svojoj kosi. Ne znam ni gde sma ostavila bočicu jer je ostalo proizvoda. Možda sam i bacila :( Svakako nije veliki utrošak, pa ću probati, jer sve što sam imala u zalihama sam potrošila i sad tražim nešto jednostavno, pristupačno a koliko-toliko dobro. Sreća pa se može pronaći :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidim recenzije na netu za ovaj šampon gde su blogerke ostavljale listu sastojaka koja se razlikuje od liste kakvu sada ima. Očigledno su promenili formulu. Stvarno ne znam šta je moglo da mu slepljuje dlaku, s obzirom da nema ništa u sastavu što bi to moglo činiti. Svakako, hvala ti puuuno na podeljenom iskustvu :)

      Избриши
    2. Анониман29. март 2018. 14:43

      Zanima me, da li je mastan, sto bi mi odgovaralo, jer imam suhu, i prirodno kovrdzavu kosu?

      Избриши
    3. Šampon nije i ne treba biti mastan. On ima svrhu da ukloni nexistoću a maske su tu da neguju suvu dlaku.

      Избриши
    4. Анониман29. март 2018. 17:00

      Nisam se dobro izrazila. Odgovaralo bih mi, da takav, jer mi je presuha kosa. U djecijim samponima, nema stetnih sastojaka, poput silikona, koji mi odgovaraju, a dugorocno ostećuju tjeme. Kosa mi je kao kod Afrikanki..suha, i prekovrdzava. Veoma teska za odrzavanje.

      Избриши
    5. Анониман29. март 2018. 17:02

      Imate li neki savjet za odrzavanje moje kose? Hvala.

      Избриши
    6. Na suvocu kose se deluje hidratantnim maskama. Ponovicu da je sampon tu da ocisti kosu a maske da je neguju. Hidratantne maske koje preporucujem su Tigi Resurrection, Dikson Argabeta Collagen, Matrix Total Repair, a dobar izbor mogu biti i kombinovane maske poput Tigi Oatmeal and Honey koja je pravo otkrice za mene.

      Избриши
  5. Razmisljala sam da kupim ovaj sampon, ali posle ove recenzije sigurno hocu,odusevio me je deo o manjem mascenju kose.Samo me brine kako da skinem ostatke silikonskih seruma koje svakodnevno koristim na krajevima ako u samponu nema sulfata???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To što nema sulfate ne znači da nema neke druge čistače, tako da bez brige. Ali ono što je bitno i korisno jeste povremeno korišćenje šampona za dubinsko pranje.

      Избриши
  6. Vec neko vreme nema u dm-u ovaj sampon, a bas mi je odgovarao jer mi je kosa suva i farbana. Kao zamenu uzela sam Nivea Baby Mild Shampoo, ali se bas ne razumem u sastav,pa ako mozes da mi kazes kakav je sampon, a ovo su sastojci: aqua,decyl glucoside,sodium myreth sulfate,peg-200 hidrogenated glyceryl palmate,cocamidopropyl betaine,chamomilla recutita flower extract,bisabolol,glycerin,sodium chloride,citric acid,pokyquaternium-10,sodium benzoate,parfum. Hvala unapred. Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima ga, ja sam ga kupila u bloku 45, a vidim ga bukvalno u svakom dm-u. Stoji tamo gde je asortiman za bebe.

      Ne bih znala da protumacim sastav tog sampona. Vidim samo da ima sulfate, ali nisam upoznata za tim sulfatom koji se nalazi u sastavu, tako da ne znam koliko je bezbedan i blag.

      Избриши
  7. Ok,hvala na odgovoru. Potrazicu ponovo Babylove, jer zaista mi je najvise odgovarao, toliko je imao pozitivnog uticaja na moju kosu da posle nekog vremena koriscenja sam mogla kosu rascesljati i bez maske ili balzama, sto to ranije nije bilo moguce nikako. Zaista je fenomenalan sampon. Takodje mogu da kazem da je Alfaparf Life Design Keratin sampon takodje fenomenalan,takodje je bez sulfata,preporucuje se posle keratinskog ispravljanja kose, ali je savrsen i za svaku drugu kosu. Definitivno ovo su za mene dva najbolja sampona, ali bih prednost ipak dala Babylove,jer je mnogooo jeftiniji od Alfaparf. Pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  8. Meni ovaj sampon nije odgovarao nikako zato sto ima pantenol u sastavu.Svaki sampon koji ima pantenol u sastavu meni neodgovara,takodje balzam i maska ako imajuu svom sastavu pantenol.Kosa mi losle ovog sampona bila kao slama,bez sjaja,bez zivota bukvalno sto sa drugim baby samponima koje sam probala sa i bez sulfata nije bilo tako cak veci sjaj dobijem sa johanson baby samponom ok on ima sulfata al kosa nikad lepsa i mekanija bulvalno ni balzm mi ne treba.Sve je stvar sta kojoj kosi prija i odgovara.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pantenol ne može da isuši, samo da ukruti. Ja obavezno nakon pranja koristim masku za kosu, i apsolutno ni malo ne bude kruta ili suva kosa. Ali znam da nekima taj efekat smeta. Doduše, moja kosa i nije sklona dehidrataciji. Svakako mislim da bi morala poraditi na hidrataciji svoje kose. Ne može šampon koji je ovoliko blag isisati toliko hidratacije iz tvoje kose :)

      Ja nemam ništa protiv sulfata, i nije nelogično da oni daju sjaj nakon korišćenja, niti podrazumeva da će oni isušiti dlaku. Zavisi od mnogo stvari da li će kosa biti osetljiva na sulfate.

      Nadovezaću se na to da balzam nije potreban. Da, balzam sam po sebi nije potreban. Ali nega u vidu maski svakako jeste, naročito ako je kosa farbana, tretirana, suši se fenom ili je na bilo koji način sklona oštećenjima i dehidrataciji. Nega je bitna za dugoročni nivo, a ne samo za trenutni efekat nakon pranja.

      Tvrdim da se dugoročnim korišćenjem šampona bez silikona (iako vam se na prvi pogled ne dopadne efekat) uz korišćenje kvalitetnih maski za kosu, može znatno popraviti kvalitet kože glave i kvalitet same dlake. Za to je potrebno vreme, ali se veoma isplati. Mnogi su kosu navikli na komercijalne šampone posle kojih im svakako nije potrebna maska, ali time stvaramo samo "masku" preko dlake, dok ona iznutra ostaje nekvalitetna, bez potrebne nege, i kada se pređe na šampon koji nema silikone i ostale sastojke koji će zagladiti dlaku imate osećaj da je šampon užasan i da vam je isušio kosu. Ne, kosa je i bila suva, samo su nekvalitetni proizvodi to zakamulfirali. Ovaj odgovor nije direktno upućen tebi, već želim samo da objasnim situaciju :)

      Избриши
    2. Iskreno koristim sampone uvek bez silikona jer mi se kosa uzasno masti to bas uzimam sampone gde je i naznaceno da su bez silikona,koristim kvalitetnije balzame profi nekad uzmem i drogerijski da malo promenim da kosa nedobija uvek jacu negu,maske retko al korostim.Uglavnom uzimam proteinske maske pa je nahranim jednom do dva puta mesecno,hidratacija uvek nakon svakog pranja.Meni pantenol neodgpvara za dlaku kosa kao slama ukrucena da al ja to kazem kao isusena da je.Meni nista sa pantenolom neodgovara bukvalno i bas ga izbegavam.I kosa je najlepsa kad se opere samponom bez silikona samo je mana sto se farbana kosa brze ispira .

      Избриши
    3. Sulfati su takođe odgovorni za brže ispiranje farbe, zato su svi profesionalni šamponi namenjeni nezi farbane kose upravo bez sulfata.
      Razumem da ti ne odgovara pantenol, više devojaka mi piše da im se ne sviđa efekat. Dobro, sreća pa ga nemaju svi proizvodi, pa možeš lako izabrati nešto bez pantenola.

      Избриши
  9. Musko sam imam mali problem sa opadanjem kose pa sam resio da je negujem na svaki nacin pocevsi od toga da koristim sampon bez sve ove stetne sastojke.Obisao sam sve vece markete i nema nijedan sampon bez sulfate, malo me sram u apoteci da pitam ali moracu jer mi ne odgovaraju ove sa silikone i sulfate.I jos nesto da te pitam jer sam ovisan o koriscenju vosak za oblikovanje frizure a naravno da je stetan po kosi, pa jel znas neku prirodnu smesu koju bi mogao da koristim umesto to?? Hvala ti unapred, pozdrav iz Makedonije :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pitaj slobodno u apoteci. Sigurno ćeš naći negde šamponbez sulfata i silikona.

      Što se tiče zamene za vosak, zaista ne znam, jer nemam iskustva sa time :)

      Veliki pozdrav za Makedoniju :)

      Избриши
  10. Po tvojoj preporuci sam probala sampon, inace imam veoma suvu kosu a masno teme, a probala sam ga bas u nadi da ce mi malo isusiti teme. Posto se bas masi(ujutro operem, uvece vec masno). Prvo put kada sam oprala, sve je bilo ok, nisam primetila nikakve posebne promene, ali sam zelela da budem uporna. Posle drugog pranja se pojavika perut, ppsle treceg jos gore, i iz dana u dan sve gore i gore, da je pocelo da me svrbi teme i da se cesem toliko da pravim sebi kraste. Morala sam da prekinem koriscenje. Jednostavno bas mi nije odgovarao nikako.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije cilj nikako isušiti teme, već dovesti lučenje sebuma u normalu. Očigledno ti nešto smeta u šamponu. Istu reakciju imam ja, samo ne na ovaj već na neke druge šampone.. Evo, upravo trpim posledice samo jednog pranja sa nekim baby šamponom drugog proizvođača koji mi je to izazvao (nije do šampona već do mene, jer ostali ukućani nemaju taj problem).

      Избриши
  11. Ne mogu da nadjem babylove shampon, pa zanima me koliko je becutan dobar?

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман26. јул 2019. 15:44

    Becutan nije los, zadrzao je ono staro kao kad smo bili deca, a Kosili izbegavajte kao da je tecnost za sudove, Svajcarci ga prave, nosi samo ime ni nalik starom Kosiliju, stari Kosili je sada Nevena Leskovac tako pise na bocicama a kakav nisam probala a nadam se da je zadrzao stari kvalitet.

    ОдговориИзбриши
  13. Анониман18. јун 2020. 16:30

    Pozdrav, musko sam imam 22 godine, imam problem sa opadanjem kose, po internetu sam trazio sve i svasta a prvi korak mi je da perem kosu bez navedenih stetnih sastojaka da li je u redu da pocnem sa ovim Babylove samponom? Hvala, lp.

    ОдговориИзбриши