Nivea Hairmilk Šampon i regenerator



Pre nekoliko meseci, dobila sam od Nivea tima novu liniju proizvoda za negu kose - Nivea Hairmilk, Šampon i balzam. Nemam mnogo iskustva sa Nivea proizvodima. Jedino što jesam koristila od kada vodim blog jeste Nivea Repair & Targeted care, i to samo balzam, jer mi šampon nije odgovarao. Sada, kada sam sumirala svoje utiske, došao je red da vam ih i predstavim.

Ova linija je namenjena, kako proizvođač kaže, obnavljanju i intenzivnoj nezi. Obećava da intenzivno neguje, jača kosu, i omogućava lakše češljanje. Glavni sastojci ove linije su mlečni proteini, pantenol, ulje makadamije i glicerin. Oba proizvoda imaju jako lep i prepoznatljiv miris- miris klasične Nivea kreme. Šampon u sastavu nema silikone, dok je parfem u oba slučaja na samom dnu liste sastojaka, što znači da ga ima malo, što je dobro, naročito za šampon (bitno je za nas sa osetljivom kožom glave).


Šampon ima klasičnu gustinu, pravi jaku, kremastu penu (ima SLS), i nakon korišćenja kosa ne bude slepljena, što me je začudilo, s obzirom da se u sastavu nalazi i ulje. Ulja mi, inače, smetaju u šamponima i obično dobijam svrab ili masnu perut. Ipak, kod ovog šampona to zaista nije slučaj. Kosa ima blagi volumen, ne masti se brže nego inače. Nije mi omiljen, to moram priznati, ali ne mogu reći da je loš. Ja, inače, više volim šampone koji su na biljnoj bazi i sa dosta prirodnih sastojaka, jer mi je teme osetljivo. Ono što ja radim kada ga koristim, jeste da ga u nekoj posudici razblažim sa vodom, a potom našamponiram kosu. Na taj način ga razblažim, a opet lepo ukloni nečistoću sa kose i kože glave. Čak i sam šampon fino omekša kosu, verujem zbog prisustva glicerina u sastavu. Ipak vam ne bih savetovala da koristite samo šampon, jer kao što je bitno da očistimo kožu i kosu od nečistoće, isto tako je važno negovati krajeve kose, "zatvoriti" dlaku maskom ili balzamom i zaštiti je od spoljnih uticaja.


Gde kupiti? Marketi, drogerije
Cena: oko 300din.
Količina: 250ml
Sastav: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Panthenol, Glycerin, Lanolin Alcohol (Eucerit®), Macadamia Integrifolia Seed Oil, Hydrolyzed Milk Protein, Octyldodecanol, Polyquaternium-10, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Benzoate, Citric Acid, Styrene/Acrylates Copolymer, Limonene, Linalool, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum


Balzam ima srednju gustinu, lep miris, i vrlo lako se razmazuje. Kod ovakve bočice mi smeta to što kada mi ostane malo proizvoda, teško istisnem preostalu količinu . 
Kada je u pitanju najbitnije, tačnije efekat ovog šampona, ovaj balzam za svega nekoliko minuta jako omekša kosu. Ako ga držim duže čini mi se da ne mogu lepo da ga isperem. Kosa mi se nekako ukruti/ulepi, ne znam kako bih opisala taj osećaj. Pošto mi se čini da je ovaj balzam malo "teži" za moju kosu koja je inače tanka i bez volumena, pronašla sam dobar način da ga razblažim. Nanosim ga na potpuno mokru kosu, i tih nekoliko minuta ga bukvalno masiram u dlaku. Momentalno osećam kako dlaka postaje mekša. Čak mi se čini da ako ga utrljam u kosu, ona bude dosta mekša nego kada bih ga samo nanela i ostavila da odstoji par minuta. Čim završim sa time, ispiram ga sa kose. Svakako, proizvođač preporučuje samo da se utrlja u kosu i ispere, Ne mogu da tvrdim, ali moguće je da taj efekat krućenja/lepljenja prouzrokuju proteini u sastavu, ali svakako mi smeta kada ga držim duže na kosi, dok to nije slučaj sa ostalim proteinskim maskama koje koristim. U suštini, ja sam zadovoljna ovim balzamom, jer jako omekša kosu, i meka je sve do narednog pranja, kosa se jako lako raščešlja, u toku dana se ne mrsi i fino je zaglađena. Ne može se očekivati od običnog balzama da utiče na oštećene delove niti da dubinski nahrani kosu, tako da nemam šta da zamerim ovom proizvodu. 

Gde kupiti? Marketi, drogerije
Cena: oko 300din.
Količina: 200ml
Sastav: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Dimethicone, Stearamidopropyl Dimethylamine, Panthenol, Glycerin, Lanolin Alcohol (Eucerit®), Macadamia Integrifolia Seed Oil, Hydrolyzed Milk Protein, Octyldodecanol, Silicone Quaternium-18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Trideceth-6, Sodium Chloride, Trideceth-12, C12-15 Pareth-3, Cocamidopropyl Betaine, Lactic Acid, Citric Acid, Phenoxyethanol, Limonene, Linalool, Citronellol, Benzyl Alcohol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Butylphenyl Methylpropional, Parfum

_________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu

2 коментара:

  1. u tekstu o balzamu boldano kako je bez silikona, i onda silikoni u sastavu...wtf?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Greska je u pitanju, izvinjavam se. Sampon je bez silikona, balzam ima silikon u sastavu.

      Избриши