Kallos Hair Pro-tox Maska za kosu


Nikada me nisu privlačili Kallos proizvodi, iako su zaista povoljni. Imaju velika pakovanja, vrlo nisku cenu, ali sudeći po sastavu ne deluju mi kao nešto dovoljno kvalitetno, po nekim mojim merilima.

Ovaj put, privukao me je sastav na ovom proizvodu. Naime, sadrži kokosovo ulje u vrhu liste sastojaka, nešto niže pantenol, a u donjoj polovini sadrži keratin, kolegen i hijaluronsku kiselinu. Naravno da ne očekujem od proizvoda sa ovako niskom cenom da ima veliku koncentraciju keratina, kolagena, hijaluronske kiseline, niti da samim tim može pružiti  jaču negu kosi. Nadam se da se ni vi time ne zavaravate, jer je opšte poznato da su ti sastojci jako skupi, a ova maska jako jeftina (+300 din. za 1000ml proizvoda),
Ipak, očekivala sam da će dati lep trenutni efekat, i da ću moći nekada da je iskoristim, između pranja gde koristim profesionalne proizvode. Podsetiću vas na masku Serical latte, koja je takođe jeftina, i nema veliku koncentraciju aktivnih sastojaka i ne pruža neku vrhunsku negu, ali je trenutni efekat fantastičan. E, pa tome sam se i ovaj put nadala.

Ova maska ima prijatan miris, i ređa je, kao većina balzama za kosu. Lepo se i lako nanosi i raspoređuje po kosi. Svaki put kada sam je koristila bukvalno sam natopila krajeve kako bi efekat bio što bolji. Držala sam je na kosi najmanje 30min. a najviše i po nekoliko sati. Probala sam je na razne načine kako bih ustanovila koji princip će mi dati najbolji rezultat.


Međutim, koliko god da sam je držala na kosi, efekat je bio isti. Ispod prosečan. Moram naglasiti da je ovaj proizvod zajedno sa mnom koristila i moja mama koja malo drugačiji tip kose od moje. Njena dlaka je deblja, po prirodi suvlja, dok je moja tanka i po prirodi svilenkasta i meka. Iako imamo totalno drugačiji tip kose, naši utisci su isti. Bukvalno, kao da ništa nisam stavila na kosu nakon šampona.  Kosu minimalno omekša, ali zaista minimalno i nedovoljno čak i meni koja imam meku kosu.I meni i mami se kosa mrsila, ne olakšava raščešljavanje, ne daje sjaj kosi i nažalost ne mogu ništa pozitivno da napišem po pitanju ove maske. I da kažem da malo omekša kosu nakon pranja, taj efekat jako kratko traje, sutradan je kosa već sklona mršenju, nije lepo zaglađena niti uošte izgleda kao da sam dan pre stavila neku masku. Ne oduzima volumen, ne slepljuje, ali kao što rekoh, nemam utisak da sam uopšte nešto stavila na kosu nakon šampona. Mnogi balzami su mi davali mnogo bolji efekat od ove maske, a kao primer daću Schauma Keratin, Garnier Avocado, Loreal Extraordinary oil...

Ovu kupovinu sigurno neću ponoviti.

Gde kupiti? Lokalne "praškare", lokalne parfimerije, apoteke, pijace.
Cena: 300-500din.
Sastav: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Olea oil, Cocos Nucifera Oil, Parfum, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Panthenol, Hydrolyzed Keratin, Soluble Collagen, Sodium Hyaluronate, Cytric Acid, Propyline Glycol, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone

_________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu

4 коментара:

  1. Slazem se s tobom u potpunosti, meni takoder ova maska nista nije napravila . Jos ja imam jako suhu kosu. Cak mi je znala zamastiti kosu iako je nisam stavljala blizu tjemena.. dakle ne preporucujem je nikome.

    ОдговориИзбриши
  2. A meni je recimo ona jedina savrsena od svih Kalos maski. Imam suvu i ostecenu kosu (tacnije, krajevi su mi ekstremno suvi) i nakon ove maske mogu samo da osusim kosu i pocesljam i izadjem iz kuce, a da ne izgledam kao ovcica. 😁 Primjetila sam brzi rast kose nakon nje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ova maska nikako ne bi trebala da se stavlja na teme niti ima bilo šta u sastavu što može uticati na brži rast kose :)

      Избриши
  3. Maska u kombinaciji sa šamponom i kapima takođe pro-tox daje fantastične rezultate na kosi koja se ne farba.Ja ga koristim kao i moja ćerka i obe imamo fantastične rezultate posle pranja.Kosa je mekana,svilena,uz blago feniranje u toku sušenja kosa ostaje ravna do sledećeg pranja (3 dana).Ne masti se,ne mrsi se,češljanje je bukvalno u tri poteza iako obe imamo duge i guste kose.

    ОдговориИзбриши