Diskon Argabeta Up Capelli Colorati - Maska za kosu


Kao veliki fan Dikson kozmetike, sa ogromnim zadovoljstvom vam predstavljam recenziju još jedne maske ovog brenda. Ovaj put se radi o pakovanju koje bih okarakterisala proteinskim tretmanom.

Proizvođač ovu masku grupiše među proizvode namenjene farbanoj kosi, ali u startu bih vam napomenula da ovu stavku ignorišete. Da, sastav ove maske jeste nešto što bi moglo jako prijati farbanoj kosi, ali i svakoj drugoj kosi koja se usled farbanja, peglanja, feniranja ili nekog drugog spoljnog uticaja, oštetila.



U sastav ovog proizvoda ulazi keratin, hijarulon.kiselina, ekstrakt crvenog maka, ulje argana i kamelije.

Maska dolazi u klasičnoj tubici koja omogućava lako doziranje proizvoda. Miris je karakterističan za Dikson - izuzetno prijatan i zadržava se u kosi.  Sadržaj je kremast i lako se raspoređuje po kosi. Malo brže se troši jer kao da se odmah pri apliciranju vezuje za dlaku i imam utisak da mi je potrebna malo veća količina pri jednom korišćenju.



Proizvođač preporučuje da maska odstoji na kosi 5-10min. međutim ja ovu, kao i sve ostale maske držim što duže mogu. Ne osećam potrebu da ovu masku zagrevam fenom, dok mi je na kosi, ali ukoliko volite, možete i to uraditi.

Iako sadrži ulja, po efektu koji ostavlja na mojoj kosi, rekla bih da je ovo pakovanje kod kojeg dominira proteinski efekat. Osećam dosta taj keratin, i rekla bih da zaista dominira u ovom slučaju. Kosa nakon korišćenja postaje malo kruća, ali ipak jako glatka i svilenkasta. Obožavam efekat proteinskih proizvoda i taj blagi stepen ukrućivanja koji omogućava lakšu kontrolu, čini dlaku jačom i otpornijom na spoljne uticaje, i dosta olakšava postupak feniranja ili peglanja, ako baš do te radnje mora da dođe :). Nemam potrebu da nakon ovog proizvoda koristim balzam, sem ako mi se u nekom delu kosa baš jako zamrsila.

Jako sam zadovoljna ovom maskom. Da se razumemo, i ona ne daje nešto što može stati rame uz rame starom HBP-u (sumnjam da će išta i moći), ali izuzetno je dobra i jako mi je pomogla.
Već neko vreme pokušavam da pustim svoju kosu. Njen, tj. moj problem je taj što imam jako tanku dlaku koja je vrlo slabašna i jako joj je teško da dostigne dobru dužinu, jer lako dolazi do pucanja vlasi. Međutim, mogu reći da mi je ova maska u nekoj meri zaista pomogla da izvučem dužinu, tako što je moju kosu štitila od spoljnih uticaja, nadoknadila joj keratin koji je gubila zbog svih spoljnih uticaja, i samim tim je jako lepo negovala. O tome kako ubrzati rast kose pisala sam vam u ovom postu.

Kako je Dikson definitivno jedan od brendova kojem slepo verujem, ni ovaj put nisam razočarana. Kvalitetni sastojci, dobar odnos cene i kvaliteta, prelep miris, dovoljni su razlozi da vam preporučim ovaj brend uopšte, a zatim i ovu masku, koja se u mom slučaju sjajno pokazala.

Cena: 1250din (250ml) / 1650din (500ml)
Količina: 250ml/500ml
Gde kupiti? Dikson prodavnica, Balkanska 3, Beograd (Iza hotela Moskva)
Sastav:


Nadam se da vam se ova recenzija dopala i da vam je pomogla.
Do sledećeg čitanja...


12 коментара:

  1. Анониман26. јул 2016. 00:29

    Prodato! Imam isti tip kose kao i ti, tj. dlaku sklonu lomljenju koja nema sanse da dodje do pola ledja, a jos me sad muci i problem opadanja. Jedva cekam da probam ovu masku. :)

    ОдговориИзбриши
  2. E ovu cu kupiti kao sledecu proteinsku, kada potrosim Hbp(nazalost, novo Hbp , kombinovano, posto je stara formula.otisla.u zaborav ) :)
    opet ja. Julijana :D

    ОдговориИзбриши
  3. Kupih je danas. Kad god probam neki proizvod po tvojoj preporuci, gotovo svaki put budem odusevljena. Nadam se da ce mi ova maska uz Amminokeratin jos vise pomoci. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Tek ovo ljeto sam otkrila ovaj tvoj fantastičan blog! Kao prvo da te s pravom pohvalim - svaka ti čast na ideji i plemenitosti da podijeliš s nama svoja iskustva i na ovako velikom trudu oko iznošenja detalja i savjeta! Samo naprijed i dalje i od sada sam tvoja vjerna pratiteljica! Dugo godina se već farbam. Inače mi je kosa izuzetno ravna i tanka. Dok je bila kraća (do ispod uha), farbala sam se u crveno-ljubičastu, a otkad mi je do pola leđa u crnu. Na moje veliko iznenađenje, farbanje kao da je ojačalo moju kosu. Negdje sam pročitala da ima takvih slučajeva kada kosa stvori neki svoj obrambeni sistem od tih kemikalija i na taj način ojača. No međutim, ove godine sam odlučila izaći iz crne, jer su mi se počele pojavljivati sijede, a nisam više mogla podnijeti pogled na izrast. Jedino rješenje je - blajhanje. To mi je toliko stanjilo i oštetilo kosu i mojoj tuzi i nevolji nije bilo kraja! A sad ovo ljeto nakon mora kosa mi je postala suha onako kako nikad nije bila, a i onako kako nisam mislila da je moguće! I naletim ja na tvoj blog i spasiš me sa savjetom što nosiš na more, hehe, i otkrijem da sam slučajno zadnji put u DM-u kupila baš Garnier Ultra Doux Avocado Oil and Shea Butter regenerator i da ga imam sa sobom, ha! Tako da sam nekoliko puta dnevno kosu obilato s njim mazala, a ona je upijala i upijala. Imam osjećaj da to nisam radila da bi valjda ispucala na pola dužine i otpala! Strašno... Onda sam na plaži non stop po mobitelu okretala stranice tvog bloga i interesirala se što i kako dalje. Uglavnom, odgovaram baš ovdje, jer sam se odlučila kupiti baš ovu masku o kojoj ovdje pišeš - Dikson Argabeta Up Capelli Colorati i jednostavno me oborila s nogu i mogu se samo pokloniti i tebi i njoj i to nakon samo jednog korištenja! Nikada mi kosa nije bila ovako mekana, nahranjena i puna! Ovo je definitivno proteinska maska za mene! Naravno, odmah sam kupila i jednu hidratantnu (Dikson Argabeta Collagen), jer si preporučila da za dosta oštećenu kosu uvijek radimo oba tretmana i sada ću ih naizmjence upotrebljavati. Za rođendan sam od prijateljice dobila i fantastično Čarobno ulje od Olivala (sastoji se od pet prirodnih ulja - lješnjak, argan, jojoba, ruža i makadamija) koje je i za tijelo i lice i kosu. Nešto predivno... Svakako preporučam! Isto tako, sada se jedno dulje vrijeme ne smijem farbati, ali se zato spasim sa preljevima (NE kolor šamponima!) koji nemaju štetne sastojke, a i češće se može eksperimentirati s nijansama. Još jednom, beskrajno ti hvala, ne mogu ti opisati koliko si mi uljepšala kosu i cijeli svijet!!! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti beskrajno na ovako divnom komentaru i lepim rečima i preporukama. Mnogo sam srećna jer si zadovoljna napredkom i jer sam učestvola i ja na neki način u tome. Divna si :* Veliki pozdrav i zagrljaj

      Избриши
  5. Одговори
    1. Naravno da ne. Maske isključivo od ušiju ka krajevima, kao što uvek ističem na blogu.

      Избриши
  6. Pozdrav, dvoumim se da li da uzmem ovu masku ili tigi oatmeal & honey.
    Kosa mi je svilena, ne mrsi se, tanja je, mekana. Problem je sto mi se jako istanjila kod lica, taj prednji deo u korenu imam gustinu ali krajevi su jako istanjeni...Farbam samo koren, ne koristim presu, figaro, nista, prirodno je valovita, to mi ne smeta...:) Koristim sad pantenol plus ricinusi htela bih uzeti neku masku, samo jos uvek nisam sigurna koja bi odgovarala... pa ako mozes pomoci. :) hvala unapred

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tigi je rang iznad Diksona, i svakako jača formula od ove od Diksona. ALi obe maske su dobre, u svom cenovnom rangu.

      Избриши