Balea Beach-Style Salz-Spray - Slani sprej za kosu

Slani sprejevi nisu nastali ovog leta, ali čini mi se da su posebno popularni postali ove godine, kada je i Balea iznela na tržište svoju verziju ovog proizvoda.

Ideja je da ovaj sprej obezbedi efekat koji dobijamo na moru kada izađemo iz vode i pustimo da se kosa sama osuši. Tada dobijamo blage talase koji deluju potpuno prirodno, kosa je razbarušena, ali ne i neuredna. Talasi su lepo oblikovani.

Kada sam negde pročitala svrhu ovih sprejeva pomislila sam da će se zahvaljujući njemu kosa blago uviti i da će se stvoriti talasi. Međutim, ovaj sprej neće sam napraviti talase u kosi.



Na ovom proizvodu u uputsvu piše da je ovo sprej za razbarušeni izgled kose. Nigde ni ne piše da će se kosa uviti. Već sam do sada probala slične sprejeve kojima sam bila zadovoljna. Jedva sam čekala da isprobam ovaj sprej zbog recenzija koje sam čitala, koje su bile dosta pozitivne.

Sprej je vodenast i nanosi se na vlažnu kosu koja je prosušena peškirom. Može se koristiti i pre feniranja. Ima miris breskve, ali se dosta oseća i alkohol.




Efekat koji ovaj spej daje je dobar. Apsolutno ispunjava funkciju jednog spreja za razbarušeni izgled. Međutim, ako ste očekivali da će ovaj sprej da zaista stvori sam od sebe talase u kosi, ako inače imate ravnu kosu, onda zaobiđite ovaj proizvod, jer on uopšte nema tu namenu.

Ono što mi se sviđa kod ovog proizvoda je to što daje volumen i testuru kosi a pritom je ne čini suvom niti ubrzava njeno mašćenje. Uz to kosa ne izgleda ulepljeno niti je takva na dodir.
U sastavu ima pantenol i glicerin što možemo svrstati u dobre sastojke, sem ako ne volite efekat pantenola, jer on ume da ukruti kosu, ali moram da naglasim da se ovde efekat pantenola uopšte ne oseća mnogo.

Ono što nije dobro jeste alkohol, koji ima tendenciju da isuši kosu ako prečesto koristite ovaj proizvod, a glavni sastojak ovog spreja- morska so takođe može isušiti kosu, ponovo kažem sprej prečesto koristite.

Cena: oko  300din.
Količina: 200ml
Gde kupiti? Dm drogerie
SastavWater / Aqua Alcohol Denat. Magnesium Sulfate, Glycerin, Parfum / Fragrance, VP/VA Copolymer, Maris Sal / Sea Salt, Panthenol, Linalool, Limonene, Lactic Acid, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional



Efekat talasa u kosi dobijam na sledeca dva načina:

  1. Uveče operem kosu (šampon + maska), ostavim je 10-ak minuta da se prosuši (uvijem je u peškir), očešljam kosu i nanesem sprej. Sa tako vlažnom kosom prespavam i ujutru mi kosa dobije baš taj oblik, bude blago talasasta, a pritom zahvaljujući spreju ima volumen, kosa je razbarušena ali ne i neuredna.
  2. Drugi način jeste da nakon pranja nanesem sprej, osušim kosu fenom i nakon toga je uvijem figarom. Ana2cats je na svom youtube kanalu objavila video gde objašnjava kako da napravite prelepu frizuru uz slani sprej koji je sama napravila, pa vam preporučujem da to odgledate. Ja na isti način uvijam kosu.


Dakle, ovim sprejem sam zadovoljna, ispunjava svoju funkciju, ali ga ne koristim često zbog sastava kakav ima, te bih i vas posavetovala isto, i uz to obavezno hidrirajte svoju kosu, jer je to osnova za zdravlje i lep izgled kose.

5 коментара:

  1. Анониман1. јул 2015. 19:28

    A sta mislis, kakav bi efekat imao na kosu koja je vec kovrdzava? Jel bi definisao kovrdze zbog tog alkohola u sebi? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za definiciju kovrdža ti ipak preporučujem neku leave in kremu ili serum. Nema potrebe da koristiš proizvode koji su usušujući ako već postoje proizvodi koji će ujedno i zagladiti i vlažiti dlaku, a to je posebno bitno kod kovržave kose kojoj uglavnom fali hidratacije.

      Избриши
  2. Анониман10. јул 2015. 22:07

    Zdravo interesuje me tvoje misljenje, da li bih mogla ovo da stavim na kosu pa da upletem kikice, hoce li duze drzati? Inace kad upletem kosu jako brzo se i ispravi, probala sam razne lakove i pene ali nista ne pomaze :( a ovo mi deluje zanimljivo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cao :) Mislim da bi moglo da ti pomogne da duze drzi... Nije skup tako da te nista ne kosta da probas

      Избриши
  3. Анониман7. јул 2016. 14:47

    Ćao! Misliš da bi sprej delovao i na malo gušću kosu? Hvala! :)

    ОдговориИзбриши