Dikson Stamiker Maska za kosu

Pratioci ovog bloga znaju koliko volim Dikson kozmetiku.

Dikson je italijanski brend koji ne ulaže u svoju reklamu na našim prostorima, pa vam stoga možda nije poznat. Oni koji su upoznati sa frizerskim brendovima verovatno su čuli za  Dikson skidač boje koji je jako popularan, za odličan Dikson blanš, za farbe, ali i za proizvode za negu kose.




Ova maska je namenjena oštećenoj kosi i ima zadatak da ojača dlaku i da utiče na oporavak oštećene kose.

Ima miris koji mi se mnogo dopada, malo je jači i zadržava se dugo u kosi. Svi Dikson proizvodi koje sam probala divno mirišu i mirisi su baš postojani.



Dolazi u klasičnoj plastičnoj ambalaži / teglici koja je upakovana u kartonsku kutiju. Možete se odlučiti za količinu od 250ml ili 500ml.

Srednje je gustine i bele boje, i vrlo lepo se nanosi i razmazuje. Nanosim je na prethodno izdvojene pramenove kose, utrljavajući u dlaku, a potom svaki pramen očešljam kako bih proizvod ravnomerno nanela. Kao i uvek masku stavljam od ušiju ka krajevima, nikako blizu kože glave jer proizvod poseduje silikone.




Retko kada se držim uputstva i masku duže držim na kosi. Ovu masku držim između 15-30 min, a nekada čak i duže. Kada je držim duže malo ume da ukruti kosu, ali ništa strašno.

Nakon ispiranja kosa je jako meka. Moja kosa je relativno ravna, krajevi se uviju uglavnom, ali ne preterano. Kada koristim ovu masku kosa dobija izgled skoro kao da je fenirana. Dakle, dobija se blagi efekat ravnanja kose. To je ono što uvek možemo očekivati od kvalitetnijih proteinskih maski, koje imaju nešto veću koncentraciju proteina. Dlaka je jako glatka, meka, zaglađena. Jako mi se dopada kako kosa izgleda zahvaljujući ovoj maski. Lepa je i na izgled i na dodir. Kada mi treba jako lep izgled kose a izbegla bih feniranje obavezno koristim ovu masku. Ali i kada se feniram/peglam, obavezno koristim kvalitetniju masku sa proteinima, tako da je ova maska odličan izbor i u toj situaciji. Proizvod sa ovakvim sastavom takođe jako lepo štiti kosu od spoljnih uticaja.




Da li oporavlja kosu na duže staze zaista ne znam, jer je to jako teško zaključiti pošto je za period oporavka kose potrebno vreme. Efekat nakon pranja kose je predivan, i kosa divno izgleda sve do sledećeg pranja.  Kosa je otporna i na vlagu (ne uvija se), delovi kose koji su suvkasti inače zahvaljujući ovoj maski nisu suvi... Rekla bih da ova maska jako lepo hidrira, iako joj je glavna svrha da obezbedi proteinsku negu. 
Mislim da cena nije visoka, s obzirom da se radi o profesionalnom brendu koji po mom mišljenju ima jako dobar kvalitet, čak je i u rangu sa mnogo skupljim brendovima, koji su iz mog ugla toliko skupi najpre jer mnogo više ulažu u svoju reklamu (govorim to iz ugla nekoga kome je struka marketing).

Konsultovala sam se i sa jednom čitateljkom koja je po struci biohemičar, i bila je jako ljubazna da mi protumači sastav ove maske, za koji kaže da je jako dobar, i smatra da ima lepu koncentraciju proteina, zbog čega očekujem da ova maska zaista utiče na oporavak pomalo oštećenih delova.



Jako verujem ovom brendu, jer je sve što sam probala odličnog kvaliteta. Do sada nisam probala proizvod od njih za koji mogu reći da je prosečan, a kamoli loš.

Mislim da možete nabaviti testere većine Dikson proizvoda ako odete u njihovu radnju u Balkanskoj ulici, iza hotela Moskva. 

Cena: 1250din. (250ml) ili 1495din. (500ml)
Gde kupiti? Dikson radnja, u Balkanskoj ulici, br.3 (Beograd)

Da li ste vi probali nešto od Diksona, i šta biste mi preporučili?


11 коментара:

  1. Caos, imam jedno pitanje. Zelim da kupim Serical Latte masku o kojoj si ti pisala (i bila si zadovoljna :) ) posto je veoma povoljna, u odnosu na Aminokeratin za koji sam isto citala da je dobar.
    pa me zanima da li je ovo Latte bar u pola dobro kao Aminokeratin?
    hvala unapred.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Latte nikako ne svrstala u isti rang sa Aminokeratinom, tako da ne mogu da ih poredim. Latte daje fenomenalan trenutni efekat, ali ne oporavlja kosu. U svakom slucaju preporucujem da obavezno probas latte.

      A Aminokeratin je vise tretman za oporavak kose, nije klasicna maska.

      Избриши
    2. Vazi, hvala na odgovoru! :) Koristim Placentu pa sam mislila malo da promenim, a znaci da Aminokeratin svakako moram da nabavim :)

      Избриши
  2. Joj nema me u poslednje vreme(ne videsmo se ni za losion :/ ),nema veze,u takvom sam periodu malo...
    Uvek hvalis Dikson proizvode i bas cu kupiti i ja nesto,a mozda kupim i Aminokeratin umeato HBP-a sad,jer mo se kosa izgleda zasitila...A ovo zvuci super! Zasitila sam se i shea avocaso od Garniera ,steta,mislila sam milk&honey da probam,te svakodnevne hidrirajuce mogu da budu i drogerisjke mada bih ja vrlo rado samo Davines,Dikson,Kerastase koristila al imam i drugih prohteva sem proizvoda za kosu pa ne moze bas sve hehe :D
    Poljupci od mene !
    Julijana :***

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema te, nema te. Ali čuvam ti losion :)

      I ja bih da kupim Aminokeratin. HBP-a svakako jos uvek nema, a neko je pustio pricu da su promenili sastav. Znas, sada je novo pakovanje, cini mi se ima vise ml. ali kao sto rekoh prica se da je promenjen i sastav. Ali ne verujem dok ne vidim :)

      A sto se tice tih hidrirajucih, ja nikada ne bih ulagala mnogo novca u njih, jer mnoge povoljne dobro hidriraju a i nije mi kosa dehididrirana.

      Ljubim te :***

      Избриши
  3. Joooj divno sto sam pronasla tvoj blog! Obozavam preparate za kosu, ovaj post je super! Nisam probala ovaj preparat ali nadam se da hocu, svakako od sad pratim tvoj blog, odlican je!

    http://www.adelaacanski.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Planiras li mozda da probas i dikson maske iz treat linije? :)

    ОдговориИзбриши
  5. Skoro sam kupila Stamiker,jer mi je Aminokeratin pri kraju, pa bih te zamolila ako mozes ukratko da uporedis ta 2 pakovanja. Najvise me zanima da li si pimetila ukrucivanje kose nakon koriscenja Stamikera i u kojoj meri? Pitam iz razloga sto sa AK imam neki cudan love/hate odnos: uvek mi naopako izgleda kosa posle pakovanja istim, ali na duze staze(tj posle tri meseca kontantnog koriscenja u rotaciji sa hidratantnim pakovanjem) definitivno utice na oporavak ostecene kose.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slicne su po efektu. Do ukrucivanja nije dolazilo sa Stamikerom :)

      Pozdrav

      Избриши
    2. Hvala ti puno na odgovoru, sada si me ohrabrila, bas sam se bojala da je stamiker dosta blazi. Na kraju ce jos ispasti dobro, isti efekat, sa manjim stepenom ukrucivanja :-D
      Pozz

      Избриши