La Petit Marseillais Hranljiva maska sa šea mlekom i medom

O poznatom francuskom brendu La Petit Marseillais do skoro smo čitali na stranim blogovima, a pre nekoliko meseci pojavili su se i u našim drogerijama (Lilly i Dm). Raspolažu ogromnim izborom proizvoda za negu tela i kose, a ja vam u ovom postu sa velikim zadovoljstvom predstavljam jednu od maski za kosu iz njihovog asortimana.

Ovo je moja prva kupovina La Petit Marseillais proizvoda, ali sigurno ne i poslednja. U nastavku saznajte zašto....



Maske za kosu dolaze u simpatičnoj ambalaži od čvrste plastike, u koju staje 300ml proizvoda.
Kada otvorite teglicu susrešćete se sa vrlo prijatnim mirisom meda, koji nije preterano jak, ne guši, ali ipak se dugo zadržava u kosi.

Maska je prilično gusta i masna, što je i za očekivati s obzirom da u sastav ulazi i puter.


Na ambalaži je napomenuto da se na kosi drži 3 minuta, nakon čega se kosa ispere vodom, ali moj savet je da je držite duže na kosi (što duže to bolje). Ja je držim u proseku sat vremena, nakon čega kosu detaljno isperem. Ako masku držite samo 3 minuta na kosi dobićete efekat običnog regeneratora za kosu, a prosto je šteta da ovakav proizvod ne iskoristite na pravi način.

Kada su u pitanju gušće maske na kosu dosta pridajem značaja samom nanošenju proizvoda. Ovakve maske nanosim na sledeći način: Dok je kosa vlažna (ne potpuno mokra) uzimam pramen po pramen i utrljam masku u kosu tako da svaka dlaka bude obložena. Dakle, ne nanosim je površinski, već se trudim da je jako utrljam u svaki izdvojeni pramen. Masku nanosim isključivo od ušiju ka krajevima, nikako u blizini temena kako se ono ne bi dodatno umastilo.

Nakon sat vremena (otprilike) kosu detaljno isperem mlakom vodom.

Krajnji efekat je ono što me je prijatno iznenadilo. Kosa izgleda nahranjeno, meka je na dodir, lako se raščešljava, krajevi su zaglađeni, i dlaka ima nekako lepšu teksturu. Mekoća i svilenkasti osećaj traju sve do sledećeg pranja, i sve ovo je ostavilo jako lep utisak na mene. Ono što bi je možda izdvojilo od ostalih maski za kosu drogerijskog ranga i od ostalih maski koje su pristojnog kvaliteta, jeste to što je kosa zaista posebno lepa na dodir, i mekoća traje, nije samo trenutna.

Da li ova maska može oporaviti oštećenu kosu? - Mislim da ne. Da bi se oštećena kosa oporavila prethodno je potrebno ošišati bar onaj najoštećeniji deo, nakon čega se maskama može delimično popraviti celokupno stanje, u onim delovima koji nisu ekstremno oštećeni. Ova maska može popraviti vizuelni utisak i obezbediti kosi određenu količinu hranljivih sastojaka, ali za vrhunski utisak i veliku promenu kod oštećenih delova potrebno je uložiti više novca u koncentrovaniji proizvod, proizvod koji u sebi sadrži veliku količinu proteina.


Ovu masku bih preporučila svima koji imaju problem sa suvim krajevima i beživotnom kosom. Daje jako lep vizuelni utisak, i prijatan osećaj na dodir. Po pristupačnoj ceni od oko 500din. dobićete sasvim dobar proizvod, a pored toga lako je dostupan svima koji žive širom Srbije.

Iskrena preporuka i veliki + za La Petit Marseillais

23 коментара:

  1. Čim sam videla sličicu u blog feed/u, zaletela sam se da kliknem i pročitam članak :). Masku sam ponela sa sobom na more, koristim je već par nedelja i zaista sam više nego zadovoljna rezultatima. Nanosim je na skoro pa identičan način, držim takođe sat vremena i rezultati su odlični. Pri tom mi se dopada što se lako ispira (u poređenju sa nekim drugim maskama za kosu koje koristim i koje daju slične rezultate), i ima bajan miris :). Definitivno ide među mesečne favorite.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam ovu masku dobila pre par dana od jedne čitateljke bloga. Još je nisam probala, ali mi deluje obećavajuće, jer se među prvih nekoliko sastojaka nalaze med i karite, što nije čest slučaj sa većinom pakovanja u kojima se ti ,,glavni'' sastojci nalaze tek pred kraj liste. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam jos uvek nista probala od LPM, medjutim dopada mi se kako izgleda struktura maske, takodje nanosim maske utrljavanjem, jer se tako i unutrasnji sloj bolje nahrani, moracu da je probam :))

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam koristila balzam iz iste kolekcije i nazalost pokazao se kao veoma los! Bila sam bas neprijatno iznenadjena... :(

    ОдговориИзбриши
  5. E, ovo bi već mogao biti proizvod za mene :) Taman sam ostala bez maske pa je ova recenzija stigla u pravi čas :) Lidija

    ОдговориИзбриши
  6. Ja sam koristila celu tu zutu liniju i odusevljena sam. Jeftino je a jaaaaako dobro :) Super recenzija!

    ОдговориИзбриши
  7. Mislim da sam ja jedina koja o ovoj masci ima ''meh...'' mišljenje. Ništa posebno, a držala sam je od 3 do 33 minute. Nekako mi ukruti dlaku i zamrsi na krajevima (?) :/

    ОдговориИзбриши
  8. Nemam tu masku, nego onu za farbamu kosu. Ambalaza je prelepa, sama maska jako gusta, ali se lepo i lako nanosi, miris fin i dugo se zadrzava, ali efektom nisam zadovoljna. Preslaba je.

    ОдговориИзбриши
  9. Maska je dobra, sem sto meni smeta njen miris...

    ОдговориИзбриши
  10. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  11. I ja masku utrljavam u kosu, međutim nije mi palo na pamet da je razdvajam na pramenove, super ideja :) Ovu masku nisam probala, do sada sam samo loše stvari pročitala o njoj, tako da sam u dilemi :/

    ОдговориИзбриши
  12. Čekala sam ovu recenziju, pošto su mišljena na temu ovih maski dosta podeljena, barem ono što sam pročitala i čula do sada. Nekome se ili nikako ne dopada ili mu je savršeno, ali reakcije baš idu do extrema. Sve to mi je govorilo da u ovim maskama nešto ima. Sjajna ti je recenzija, stavicu je u razmatranje (kad potrošim zalihe) :D
    Na isti način i ja stavljam guste maske na kosu, mi zaljubljenice u negu kose :)

    ОдговориИзбриши
  13. Mislim da sam ja jedina koja jos nije probala nista od ovog zanimljivog brenda :D Bas ga svi hvalite, a mislim da cu poceti testiranje sa ovom maskom i kupkama ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovo prvi isprobani proizvod tog brenda :) Vredi probati jer nisu skupi :)

      Избриши
  14. Анониман22. јун 2015. 15:55

    Pozdrav, zanima me gde mogu kupiti ovu masku?

    ОдговориИзбриши
  15. Iznenadjena sam koliko je maska dobra, najbolja za moju jako suvu kosu od svih koje sam probala. Regenerator iz iste linije mi je razocaranje.

    ОдговориИзбриши
  16. Kupila sam regenerator iz kolekcije sa medom i puterom, i, onako, ima i boljih... Cak su mi Genera kokos ili bademovo mleko bolji od regeneratora... Masku nisam probala, ne mogu da komentarisem... :-D

    ОдговориИзбриши
  17. Upravo kupljena, jedva čekam da isprobam

    ОдговориИзбриши
  18. Pozdrav, ja koristim i salpon i masku gore navedenu, LPM, i ok mi je, ali pre par dana jako je pocelo da me svrbi teme, ne znam da li je od toga, ali kad sam pogledala rok vazenja, nigde ne pise, sto mi je bas cudno. Kupila sam u Merkatoru u Sloveniji pre par meseci, na nekoj manjoj akciji.

    ОдговориИзбриши
  19. Ova maska je extra,al ga vec jedni vreme nema u prodaju☹

    ОдговориИзбриши