Alfapart Color Protection Oil - Ampula za kosu


Alfapart semi di lino ampule za kosu su prethodnih godina zauzimale bitnu ulogu u nezi moje kose. Nisam ih koristila često, jer nisam želela da preterujem, a pritom, ampule sadrže određenu količinu alkohola, pa nisam želela da dođem u tu situaciju da zbog čestog korišćenja ta stavka utiče negativno na moju kosu.

Ako pratite ponudu našeg tržišta, kada je u pitanju nega kose, onda verujem da znate za takozvanu plavu i roze ampulu ovog brenda. Koristila sam obe. Prvo sam probala plavu , koja se ispira, i prijatno sam se iznenadila samim efektom, a vodeći se prethodnim pozitivnim iskustvom, rešila sam da probam i roze verziju (ne ispira se). Mojoj kosi je ona malo više odgovarala. Sam efekat se ne razlikuje mnogo, ali više mi odgovara kada neki proizvod ne moram da ispiram, naročito kada nemam dovoljno vremena, a čini mi se da roze ampula daje veći stepen sjaja kosi, što ćete naročito primetiti ako se nakon korišćenja ove ampule budete fenirale.


Sasvim slučajno sam naišla na  novu ampulu (možda i nije nova, ali prvi put je vidim u prodaji kod nas), koja je namenjena farbanoj kosi.

Nažalost, nisam uspela da dođem do liste sastojaka ove ampule, ali na kraju teksta možete pogledati video koji prezentuje čitavu kolekciju namenjenu farbanoj kosi.

Ova ampula se ispira, nakon 3 minuta (mada ja volim da držim ovakve proizvode malo duže), i za moju dužinu (srednja dužina kose) je jedna ampula sasvim dovoljna za 2 korišćenja. Pri nanošenju izbegavam deo uz teme, jer imam jako osetljivu kožu glave, a pritom i ne znam šta sve ulazi u sastav proizvoda, te ne želim da rizikujem.

Količina od 13ml nalazi se u, ovaj put, plastičnoj bočici sa poklopcem. Plava i roze ampula su dolazile u staklenoj ambalaži. Ja bih više volela da je u pitanju staklo, a ne plastika, iako je ovako funkcionalnije, no dobro...

NANOŠENJE
Proizvod nanosim malo po malo, na krajeve kose. Malu količinu sipam u dlan a zatim raspoređujem od ušiju ka krajevima. Prilikom nanošenja ne vidim nikakvu razliku. Tečnost nije ni gušća ni ređa od plave i roze ampule, i primećujem samo razliku u boji.

EFEKAT
Kosu ispiram nakon 15-ak minuta, a možete ampulu ostaviti da deluje duže ili kraće, u zavisnosti od toga kako vam više odgovara. Ako ste probali plavu i roze ampulu nećete videti veliku razliku u samom efektu nakon korišćenja. Bar je ja ne vidim.. Kosa je meka, sa lepim sjajem, i malčice je kruta (kosa nije jako kruta i suva, već tek toliko da se dobija mogućnost lakšeg oblikovanja). Zadovoljna sam kako mi kosa izgleda nakon korišćenja.

ISPIRANJE FARBE
Ova ampula ima zadatak da spreči ispiranje farbe, da sačuva boju, i neguje bojenu kosu. Vrlo je teško komentarisati to koliko sprečava ispiranje farbe. Ja mogu da kažem da prilikom ispiranja, prilikom nekoliko korišćenja, dok sam testirala ovaj proizvod, nisam primetila da se farba ispira. Međutim, veliku važnost u ovom slučaju dajem kvalitetu farbe koju koristim (Selective Evo-klik za recenziju).

Ukoliko koristite lošiju farbu, koja sama po sebi ima tendenciju da se jako lako i brzo ispira, onda vam neće pomoći ni ovaj, a verovatno ni neki proizvod iz više klase. Smatram da je kvalitet farbe najbitniji, i da bi pre svega trebalo da uložite u farbu a onda će vam kosu dodatno zaštititi ovaj ili neki drugi proizvod, a možda neće biti ni potrebe da koristite proizvode koji su namenjeni isključivo sprečavanju ispiranja farbe.

ZAKLJUČAK
Ja sam zadovoljna ovom ampulom. Kosa izgleda zaista lepo i negovano. Ima dovoljan stepen zaglađenosti, koji se po želji može lako nadograditi nekim dodatnim proizvodom (ulje/serum) Međutim, nećete pogrešiti koju god da uzmete: ljubičasti, plavu (koje se ispiraju) ili roze koja se ne ispira, jer ja zaista ne primećujem bitnu razliku. Smatram da, iako ne farbate kosu, slobodno možete probati i ovu ampulu (ako u prodavnici ne uspete da pronađete ostale dve). 

Dodala bih još da ne morate često koristiti ampule za kosu. Konkretno sve Semi di lino ampule imaju alkohola u sebi, koji ćete sigurno osetiti kada otvorite bočicu, što može negativno delovati na kosu ako koristite prečesto ovakve proizvode. Svakako bi bilo dobro ako možete povremeno u negu uvrstiti i neku ampule, jer su one, uglavnom malo koncetrovanije i mogu dosta poboljšati izgled kose (trenutno), a ispravnom negom ćete primetiti i rezultate koji su dugoročni. Posebno preporučujem korišćenje ampule onda kada fenirate kosu, jer ćete tada posebno primetiti efekat ampule, i zaista primetnu razliku.

***Ovo su fotografije u zatvorenom prostoru i na dnevnoj svetlosti. Napomenula bih da mi kosa nije fenirana/peglana.



 



13 коментара:

  1. Анониман29. март 2014. 00:40

    Alfaparf ampule sam skoro sve probala. I te tri i još 6 vrsta. Jedna od ampula je ulje. Ako te zanima - Mauricius drži ceo program. Mislim da su oni uvoznici. Meni su se ove ampule pokazale očajnim. Osim plave i eventualno ulja (koje je ama baš ništa posebno) sve su mi preteške i presuve. O mirisu neću ni da pišem. Osim ulja koje ima blag miris i ne ostaje na kosi, generalno ostavljaju jak hemijski miris koji mi smeta. Više ih neću uzimati. Dobro... ajde, možda plavu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Miris jeste jak, kao sto kazes, ali, meni licno to ne smeta.

      A kada si vec pomenula plavu, ja zaista ne vidim apslutno nikakvu razliku sem u boji.

      Избриши
    2. Анониман29. март 2014. 12:11

      Ja za sada probala samo roze ampule ovog proizvođača (mada generalno ampule ne koristim, jer imam više poverenja u home made preparate) i nisam nešto posebno oduševljena. Miris mi je prejak, ali mi generalno ne smeta, ono što mi je najveća zamerka jeste da nisam primetila neku učinkovitost na moju kosu. Inače, kosa mi je farbana sa izvučenim pramenovima.
      Eto toliko od mene, samo sam htela da podelim svoje iskustvo sa vama.

      Pozdrav,
      Sanja

      Избриши
  2. Ja često koristim plave i super su. Ako nema razlike nema potrebe da eksperimentišem sa ovom. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jedno vreme sam koristila sve njihove proizvode u belom pakovanju (ne znam ime) i obozavala ali kada sam ih ponovo kupila nisu mi odgovarali...mastili su mi kosu,ne znam sta se promenilo ali bas mi je zao.
    Koliko ti je prelepa kosa!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Kosa ti je prekrasna draga, Alfaparf je meni genijalna marka, sve što sam probala njihovo oduševilo me :)

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман31. март 2014. 09:37

    Od svih ampula tog cenovnog ranga, meni su najbolje bile BIOPROTEN koje proizvodi Farcom. Slučajno sam ih otkrila u frizerskom salonu i od tada godišnje potrošim bar jedno pakovanje od 12 komada.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako koristis bioproten ampulu? Nmg nigde da nadjem upustvo. Da li stavljas celu ampulu? i koliko vremenski drzis?
      Unapred hvala!

      Избриши
  6. Kosa ti izgleda stvarno prelepo, s obzirom na to da nije ni fenirana ni peglana. Bas mi se dopada boja!

    ОдговориИзбриши
  7. Imala sam druge dve ampulice i bila sam zadovoljna. Takođe sam zaključila da ih ne bi valjalo koristiti stalno da ne bi isušile kosu (valjda ih zato i prodaju u ampulama). Odlično razrađen tekst!

    ОдговориИзбриши
  8. Zanima me kako se koristi ampula BIOPROTEN? I koliko se drzi?

    ОдговориИзбриши
  9. Ti zaista sa punim pravom pises blog pod nazivom "Zdrava kosa"! Prelepo :)

    ОдговориИзбриши