Mineral Infuse by Selective (Ampula za kosu)

Danas ću vam predstaviti još jednu ampulu za kosu, marke Selective, koja bi trebalo da rekonstruiše i nahrani dlaku.

Selective me je jako lepo iznenadio kvalitetom svojih proizvoda. Oduševljena sam farbom Selective Evo, proteinskom maskom za kosu Amino Keratin, Ampulom Protein infuse, a sada ćemo videti kako sam zadovoljna ovom, mineralnom ampulom.

Ampule su odlična stvar kada želite da se odmorite od maske za kosu. Naravno, uz masku možete koristiti i ampulu ali to je nekada suvišno. To ćete najbolje sami osetiti. Ako volite da odlazite u frizerske salone na tretmane, onda bih vam preporučila da probate sami, kod svoje kuće da uradite tretman sa profesionalnim proizvodima, i verujem da ćete biti prezadovoljni, a uštedećete novac.

To je bio mali uvod, a sada bih se fokusirala na proizvod koji  danas testiram.



Kakva je ambalaža i za koliko korišćenja je dovoljna jedna ampula? Ambalaža je super. Raduje me što nije staklena. Jedini problem je što kada otvorite ampulu nemate mogućnost da je ponovo zatvorite, ako ne iskoristite svu količinu, ali ja sam sačuvala bočicu semi di lino ampule, koja ima čep, pa sam presula preostalu količinu kako bih je sačuvala do sledećeg korišćenja. Ja imam kosu koja je srednje dužine, malo ispod ramena i meni je pola ove ampule sasvim dovoljno za jedno korišćenje, možda čak i previše. Ako imate dugu kosu možete iskoristiti celu ampulu, i koliko god da je duga, sigurno će vam jedna ampula biti dovoljna.

Kome je ova ampula namenjena? Ovaj proizvod, kako piše na deklaraciji, namenjen je suvoj i oštećenoj kosi, kojoj fale minerali, mada, mislim da je pogodna za svaki tip kose, a posebno za ovaj koji je naznačen.

Šta ova ampula u sebi sadrži? U sebi sadrži cink, bakar, magnezijum i gvožđe.

Koliko često se sme koristiti? Ovo je individualna stvar. Ne trebate je koristiti često, posle svakog pranja, ali smatram, po svom iskustvu, da je jako korisno s vremena na vreme, bar jednom-dva puta mesečno obezbediti kosi hranljiv tretman sa ampulom, ovom ili nekom drugom.

Kako se koristi? Ampula se stavlja na opranu kosu, koja je prosušena peškirom. Potrebno je očešljati kosu kako bi se proizvod lepo rasporedio. Ukoliko želite, pre ampule možete koristiti masku za kosu, ali ova ampula sama po sebi omekšava dlaku i omogućava lakše raščešljavanje, tako da smatram da nema potrebe da istovremeno koristite oba proizvoda, ali, opet, kažem, ako želite možete koristiti i masku. Na proizvodu nije naznačeno koliko se drži na kosi. Možete je držati koliko hoćete, jer ne može da šteti. Na jednom sajtu sam pronašla informaciju da se ova ampula ispira, ali na drugom da po želji ne morate isprati, naročito ako vam je kosa jako suva i oštećena. Ja sam ipak za to da se ispere, jer kada je ne isperem kosa je teža i malo kruća na dodir.


Kakav je utisak nakon korišćenja? Utisak je odličan. Miriše skoro kao i sve ostale ampule koje sam probala. Oseća se, naravno i alkohol, ali miris je jako lep, s tim što ne ostaje dugo na kosi. U suštini svi proizvodi ovog tipa imaju sličan efekat; Omekšaju kosu, omogućavaju lako rašćešljavanje, daju prirodan sjaj, zaglade krajeve i razlika je u primesama, i primećuje se najviše na dodir. Da biste dobili kompletnu sliku o nekom proizvodu potrebno je duže da ga koristite, iako već nakog prvog korišćenja primetite stvari koje sam navela u ovom pasusu. Ono što se primeti nakon dužeg korišćenja to je veća otpornost na oštećenja, jača dlaka i zdrav izgled. Da bi se to obezbedilo nije dovoljno koristiti samo ovu ampulu već nju u kombinaciji sa ostalim proizvodima koju odgovaraju problemu koji imamo. Jako mi se sviđa kako mi kosa izgleda nakon ove ampule, i ne bih je upoređivala sa bilo kojom drugom, jer ni jedna ampula koju sam do sada probala nije bila na bazi minerala. Sigurno ću je koristiti i u buduće, naravno, povremeno.

Savetujem osobama sa bilo kojim tipom kose da povremeno u svoju rutinsku negu uvrste i proteine i minerale, da redovno hidriraju kosu, da je dubinski čiste i sl. jer je to nešto o čemu svaka osoba mora brinuti, čak i ako trenutno ima prelepu i zdravu kosu. Dobrom negom se zdravlje kose čuva.


Koliko košta? Košta oko 200din, a možete je naći, kao i ostale Selective proizode u:
-Planet Hair-u u Zemunu, Glavna ulica br.16

-Selective centru, Čumićevo sokače 38
-i u Selective centru u Bulevaru kralja Aleksandra 56

15 коментара:

  1. Dobra recenzija, volim ovu ampulu a probaj i one staklene, kao masnije su, sta znam, posle mora sam stavila i odusevila se efektom, meka kosa, sjajna, sve preporuke za ampule marke Selective! Koje god da uzmete, necete pogresiti :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cemu su namenjene te staklene? Videla sam neke ali one su za rast kose. Rekli su mi da samo te imaju.

      Избриши
    2. Ovo su neke 2 u Selective kutijici upakovane, za ostecenu kosu, danas sam bila i trazila samo te izgleda imaju, nisu mi druge ponudili ali nmvz dosla sam po ove (u njihovu radnju na Bulevaru) pise na njima za ostecenu i suvu kosu...

      Избриши
  2. Cim cujem za neki dobar proizvod za kosu ili lice ja moram kad tad da ga probam, potrazicu ovu ampulu a i onu proslu:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ampule su mrak za kosu, bas doza nutrijenata. Ja ih volim svako malo staviti , no nazalost ovu nisam probala :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima bas dosta dobrih ampula, ja do sada losu nisam probala :)

      Избриши
    2. Slazem se, kao vitaminska bomba! Dobro je 1x nedeljno staviti jednu, koju god, kao tretman :)

      Избриши
  4. Kupila sam danas, zahvaljujuci tvojoj preporuci, pa cu sutra probati

    ОдговориИзбриши
  5. Inace ampule su me spasle opadanja kose, dugo sam se mucila, preporucila bih svima, ako imaju taj broblem, nisu skupe, ali imaju efekta koji se primeti cak posle mesec dana! :) Odlicne su.

    ОдговориИзбриши
  6. Pozdrav,
    Imam problem sa opadanjem kose . Probala sam sve i svasta ali nikakvog boljitka. Recite mi koje tacno ampule bih trebala da kupim, posto vidim da sve imate nekog iskstva.

    Unapred hvala
    Ana

    ОдговориИзбриши
  7. Wooow. Ove ampule su fantastične. Efekat je neverovatan. Kosa mi nikad nije bila ovako meka i svilenkasta. Stvarno neverovatno. Isto kao i posle Diksonovih Stuctur Fort ampula. Sve preporuke.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман14. јун 2018. 11:01

    Da li ima nekih štetnih dejstava ako se ne ispere? :) Ja sam je stavila,a nisam isprala, i kosa mi nije uopšte kruta ni teška, nego mekana.

    ОдговориИзбриши
  9. Da budem iskrena ja nisam znala ni kako da otvorim plasticnu ampulu,tako da...

    ОдговориИзбриши