Schwarzkopf BONACURE Fibre Force Fortifiler Maska za kosu (Proteinska)


Profesionalna nega kose se zaista ne može porediti sa negom koju pružaju drogerijski proizvodi. I jedan i drugi nivo daje određeni efekat, ali profesionalna nega se razlikuje po tome što su njeni efekti najčešće dugoročni, jer poseduje takvu kombinaciju sastojaka i odnos istih, da zaista dugoročno utiču na kvalitet kose. Nisam naišla na masku poznatog, profesionalnog brenda za koju mogu reći da žalim što sam dala više novca, a to je vrlo bitna činjenica. Na svim ostalim proizvodima bih štedela, i ne bih izdvajala previše novca, ali na dobru masku uvek bih!

Na sajtu www.prodajakozmetike.com sam sasvim slučajno ugledala da su uveli nove brendove u svoju ponudu i među njima Schwarzkopf Professional. Više puta sam čula preporuke za masku Schwarzkopf Bonacure Fibre Force Fortifiler (i uopšte za Bonacure liniju), a kada sam je pronašla odmah sam je poručila, i nikada se više nisam radovala jednoj pošiljci.

Zašto me je ova maska toliko zainteresovala? Pre svega zbog sjajnih preporuka koje su stizale do mene, i zaista sam bila znatiželjna, i pitala se da li je moguće da je tako dobra kao što pričaju.

Radi se o takozvanoj Bond Connector tehnologiji koja ima zadatak da ispuni oštećenja unutar dlake, na taj način učini kosu jačom, sjajnijom i zdravijom. Zapravo treba da veže dlaku u mestu gde je počela da se oštećuje, i na taj način spreči dalje krzanje. Ovo je zapravo svrha i zadatak svake maske koja je proteinska. Dakle, ova maska je pre svega namenjena oštećenoj kosi (kosa koja se često farba, fenira, pegla), i uopše tankoj kosi koja je sklona krzanju.


Miris, gustina, način korišćenja
Miris je voćni, prijatan i zadržava se u kosi. Gusta je i potrebna je vrlo mala količina za korišćenje. Nema potrebe preterivati sa ovako jakim, profesionalnim maskama, jer mala količina obavi posao. Lako se nanosi i razmazuje po dlaci. Nanosim je kao i sve ostale maske tako što podelim kosu po pramenovima srednje gustine i umasiram malo maske u svaki pramen. Nekada je držim 15 minuta, nekada sat vremena, nekada i duže, ali trudim se da to nikada ne bude kraće od 15 minuta, jer želim da budem sigurna da će kosa dobro upiti masku i primiti sve korisne sastojke. Po efektu nakon ispiranja ne vidim neku posebnu razliku, držala je pola sata ili dva, ali smatram da je efekat na unutrašnjost dlake jači ukoliko masku držimo malo duže ili je zagrevamo dok je na glavi (princip: kesa, peškir i fen).


Efekat i utisci
Već prilikom prvog korišćenja osećam da je maska zaista jaka i koncentrovana. Koliko je maski prošlo kroz moju ruku, tj.kosu, verujte da lepo to mogu da osetim.

Efekat nakon pranja i sušenja je takav da se oseti da maska poseduje proteine, u smislu da dlaka dobija na čvrstini, ali je istovremeno vrlo glatka i lako se češlja. Ukoliko vam ova maska ukruti kosu, u meri koja vam se ne dopada, dovoljno je da nakon nje stavite balzam koji će omekšati vašu kosu, ili bilo koju hidratantnu masku (vrlo mala količina će rešiti stvar). Kosa je vidno zaglađenija i oštećenja su definitivno manje vidljiva. Svakako, ono što je najbitnije kod maski sa proteinima je dugoročan efekat na kvalitet dlake i zaista, na kraju, kada sam ovu masku potrošila mogu reći da vidim pomak po pitanju kvaliteta kose, u smislu da ona lepše izgleda i da se čini jačom.  Krajevi, koje bih morala uskoro ošišati su u boljem stanju, ali vas molim da imate u vidu da se dlaka koja je oštećena, i procvetala ne može magijom popraviti. Maske mogu uticati na početni stadijum oštećenja, usporiti dalje krzanje kose i sakriti one delove koji su malo više oštećeni, ali za sve više od toga potrebna je magija, ili ako hoćemo da budemo realni- makaze.

Ako se pitate da li vam je potrebna jedna ovakva maska, znajte da jeste ukoliko vam je kosa tanka, slaba, oštećena i sklona krzanju. Ukoliko sve to nije, a želite da održite njen kvalitet i učinite je otpornijom na spoljne uticaje, onda vam jedna ovakva proteinska maska može biti savršena nega za kosu.

Da li sam konačno pronašla proteinsku masku vrednu pomena? O, da, itekako jesam i itekako ću vam je preporučivati od sada. Da li je jača od maske Dikson Argabeta Capelli Colorati i Selective Aminokeratin? Da, definitivno jeste. Svakako bih vam i dalje preporučila svaku od njih, u zavisnosti od vaših finansijskih mogućnosti, stepena oštećenja i očekivanja. Svakako, uvek sam za to da je bolje skupljati novac i kupiti jednu dobru masku, nego imati tri slabokoncentrovane  koje neće dati ništa više od trenutnog efekta.

Imate moju ogromnu preporuku za ovu masku, koja je trenutno moja omiljena proteinska!

Gde kupiti? Na sajtu www.prodajakozmetike.com (ili u njihovoj radnji u Novom Sadu na adresi- Njegoševa broj 15)
Cena: 2450 din.
Količina: 150ml
Sastav:



30 коментара:

  1. Анониман13. јул 2017. 11:48

    Jeeeeej ! ☺ Narucujem je i ja !
    Konacno nesto sto moze stati na crtu Hbp-u nasem, nikad prezaljenom .
    Superiska ☺
    ljubim te
    Julijana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Maska je preeedivnaaa, videćeš. Inače, ona Bio kap, koja je kombinovana, takođe podseća na HBP i izgledom i učinkom :) (tekstura im je ista :D) :* :* :*

      Избриши
  2. Анониман13. јул 2017. 12:21

    Aaaaaaaaa, ovo smo čekale. Trenutno nemam pare za nju (studentski život), ali skupljam i kupujem. Jedva cekammmm

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao što rekoh, isplati se skupljati parice i uložiti u ovako dobre stvari :)

      Избриши
  3. Анониман13. јул 2017. 14:49

    Cao :) . Interesuje me samo da li daje dodatni sjaj kosi ? Ako daje ,kupujem je i ja . Mozda mi cak i na prvom mestu sjak kose .

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Daje sjaj kosi, kao i sve negujuće maske. Ali hidratantne maske su one koje posebno daju sjaj, koji je izraženiji nego kod proteinskih, što je i logično :)

      Избриши
  4. Анониман13. јул 2017. 17:41

    Jos jedna maska koju jedva cekam da isprobam! Trenutno koristim Marrakesh miracle masku takodje po preporuci sa tvog bloga i prezadovoljna sam.
    Ps. Kad ce recenzija za Babyliss cetku za ispravljanje kose? Vec duze vreme je merkam ali ne zelim da se odlucim na kupovinu dok prvo ne procitam tvoju recenziju :-) puno pozdrava

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Marrakesh je takođe savršenstvo od maske. U poslednje vreme sam jako birala šta ću da testiram i prezadovoljna sam maskama koje koristim ovih poslednjih pola godine.

      Što se tiče Babyliss četke, uskoro ide i recenzija o njoj, čim je dovoljno dobro isprobam i sumiram sve utiske. :) Ali, vrlo uskoro :)

      Избриши
  5. Pozdrav.Da li je po tvom misljenju ova maska bolja od Bed Head(crvene?Moze preporuka za neki sampon ili serum protiv opadanja kose?

    ОдговориИзбриши
  6. Pozdrav :)
    Te dve maske ne mogu nikako da poredim jer je Tigi hidratantna- Utiče na suve delove (ne i strukturu dlake), dok Fibre Force ima zadatak da utiče na strukturu i ojača dlaku. Dakle, poootpuno drugačiju funkciju imaju. Tigi je moja omiljena hidratantna, a ova omiljena proteinska :)
    Pisala sam mnogo o opadanju kose. Na ovom linku imaš spisak svih postova i tu možeš pronaći kategoriju Opadanje kose i pronaći ono što bi ti bilo od koristi https://zdravakosa.blogspot.rs/p/kao-sto-mozete-videti-postova-na-blogu.html

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala puno.Moja kosa je mnogo kvalitetnija i lepsa od kada pratim tvoje postove.Obicno citam blogove make up strucnjaka.Ti si izuzetak i smatram te,u sferi nege kose,najboljim blogerom u Srbiji(ostale i ne pratim,pored tebe nisu mi potrebni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti najlepse na ovako divnom komentaru. Trudim se da održim kvalitet postova, i drago mi je ako to i primećujete. :*

      Избриши
  8. Анониман15. јул 2017. 13:44

    Ja sam koristila serum kapi iz te kolekcije i stvarno lepo njeguju kosu tako da ne sumljam u tu masku i verovatno cu je kupiti. Pozdrav iz Slovenije, volim jako citati tvoj blog

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман19. јул 2017. 11:12

    Jeej, radujem se sto si pronasla proteinsku masku koja ti odgovara, znamo da je to bila velika muka. :) Zanima me da li ti je ova maska bolja od Davines HBP, kako bi ih uporedila? Definitivno cu je probati kada potrosim ove koje imam. Hvala ti beskrajno na svim tvojim savetima i recenzijama, kosa mi je prozivela nakon upotrebe maski koje preporucujes! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne mogu da ih uporedim jer su prošle godine od kako ne koristim Davines HBP :/ Ali su obe odičnog kvaliteta.

      Избриши
  10. Imam iskustvo, lepo iskustvo sa Schwarzkopf profesionalnim proizvodima, Igorinim farbama, BC, osis, i mogu reci da mi je sve od profrsionalnih preparata od Schwarzkopfa bilo najbolje sto sam ikada koristila, a moglo se kupiti u Novom Sadu kod tadasnjeg Scwarzkopf ambasadora za Srbiju. Najbolji su!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovo njihov prvi profesionalni proizvod i jedva čekam da probam još nešto :)

      Избриши
  11. Koje su, po tvom misljenju, najbolje jeftinije proteinske maske? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da nema dobrih jeftinih maski koje se mogu nazvati proteinskim. Objašnjavala sam to mnogo puta na blogu. Protein, da bi dao svoj efekat na kvalitet kose, mora biti u velikom procentu u pakovanju. A kako to zahteva i veću količinu novca za proizvodnju prosto je nemoguće da za npr.500din.nađeš koncentrovano proteinsko pakovanje. Od jefitnijih profesionalnih najbolje su Selective Aminokeratin, Dikson Argabeta Capelli Colorati i npr. Dikson Stamiker, koju sam prestala da pominjem, jer sam skroz zaboravila na nju.

      Избриши
    2. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    3. Aminokeratin ili Dikson Argabeta? Koja je bolja?

      Избриши
    4. Potpuno istog su ranga. Sastav podjednako dobar. Nisam koristila obe maske u kraćem vremenskom roku pa ne bih mogla detaljnije da ih uporedim. Koju god da uzmeš nećeš pogrešiti.

      Избриши
  12. Odusevljena sam ovom maskom i posle prvog koriscenja. Inace na prvo koriscenje nikad me ni jedna maska nije odusevila, a ova me je razdusevila. Kosa mi je mekana, skroz slozena. Kada sam je samo osusila fenom bila je ravna(moja kosa je blago talasasta i kao metla), a posle feniranja kao da sam izasla iz frizerskog salona. I drugi dan krajevi se nisu izvili. Hvala ti na preporuci i nadam se da ce mi ova maska kao i crvena tigi koju cu sledece pranje isprobati pomoci da oporavim kosu

    ОдговориИзбриши
  13. Za koliko vremenski se potroši ova maska?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nažalost, ne mogu to odgovoriti jer zavisi od gustine kose, dužine, koliko često se koristi. Ja imam srednju dužinu kose, koja je dosta tanka, koristim je svako drugo/treće pranje i potrosila sam trecinu za mesec ipo dana.

      Избриши
  14. Kupila sam ovu masku zbog ovog posta, i veceras sam je prvi put isprobala, bas sam zadovoljna!!! A pre nekoliko dana sam, takodje, isprobala selective botoks + protein infuse, i na prvo koriscenje bukvalno ne znam sta je bolje, i tada sam bila odusevljena :) ja sam nekada imala divnu kosu, ali tanku dlaku, na zalost, koja se iskrzala i osusila zbog moje neadekvatne nege (odnosno potpunog nedostatka iste, iz neznanja sta je pravilno) i bukvalno posle ova dva koriscenja (mada je vec i posle botoksa) opet izgleda kao pre, ovako na prvi pogled... svasta sam pokupovala po ovim tvojim preporukama, naoruzala se tvojim savetima i sada planiram dugorocno da se posvetim vracanju svoje lepe kose od nekada... hvala na svim ovim savetima i vremenu koje ulazes u testiranja, pisanje bloga i prenosenje znaja svima nama :) veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  15. Zdravo. Poslo je puno vremena od ovog bloga, ali bih da pitam ipak - da li smatrate da je bolja ova maska ili redken extreme builder za kosu koja je:
    1. farbana 20 godina unazad, iskrzana, ostecena;
    2. peglana godinama svakodnevno, ali nikada farbana, duga, ali iskrzana.

    Hvala unapred.

    Veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obe su jako kvalitetne, istog su ranga, tako da neces pogresiti za koju god da se odlucis. Imaj u vidu da se iskrzani delovi moraju osisati jer ne postoji magican proizvod koji ce ono sto je vidno osteceno da regenerise :) Pozdrav

      Избриши