Vichy Dercos Energising - Šampon protiv opadanja kose



Opadanje kose može biti vrlo bezazleno, poput sezonskog opadanja u proleće i jesen, a može biti i vrlo ozbiljan i težak problem ukoliko je u pitanju hormonski disbalans ili drugi problem koji je zdravstvene prirode.

Prošla sam i kroz teži i kroz blaži oblik opadanja. Naime, kod mene je prisutan hormonski disbalans zbog policističnih jajnika, insulinske rezistencije i hopotireoze, koji za sada koliko-toliko držim pod kontrolom. Međutim, pre nekoliko godina, moji zdravstveni problemi su se odrazili i na opadanje kose koje je bilo dosta izraženo. Sve to sam rešila i danas držim pod kontrolom pre svega zahvaljujući lekovima koje pijem i zahvaljujući kvalitetnoj nezi koja podrazumeva korišćenje šampona bez silikona (i ulja, pošto smetaju mojoj koži glave) i što je takođe bitno-izbegavam da nanosim maske, leave in proizvode i ostale proizvode sa silikonima blizu temena. Mnogo sam pisala o fazama opadanja kroz koje sam prošla, a sve tekstove na tu temu pronaćićete klikom OVDE.

Kao što rekoh, sada to vrlo dobro držim pod kontrolom ali mi se normalno javlja blaže opadanje u proleće i jesen.

Baš pred početak proleća dobila sam ovaj šampon od kompanije Vichy i kako sam ga potpuno potrošila, došlo je vreme da vam predstavim svoje utiske.

Šampon Vichy Dercos Energising je energetski šampon protiv opadanja kose i za jačanje korena. Aktivni sastojak Aminexil, patentirani molekul. napravljen je da održava debljinu i gustinu kose. Njegova efikasnost je, kako proizvođač kaže, klinički dokazana. Obećava da će učiniti kosu jačom i življom. Hipoalergen je, sadrži termalnu vodu i proizveden je u skladu sa strogim načelima farmaceutske industrije. Pogodan je za često korišćenje i idealan je i za muškarce i žene. Ne sadrži parabene i silikone, što je meni pri izboru šampona najbitnije.
Šampon ima vrlo prijatan i svež miris, normalnu gustinu i vrlo kremastu penu. Koristim ga uvek tako što kosu našamponiram dva puta, i potrebno je vrlo malo proizvoda jer pravi dosta pene koja je kremasta i bogata što vrlo olakšava korišćenje. 


Pri ispiranju ne dolazi do toga da dlaka škripi, ali ne ostaje nikakav sloj na dlaci, ne slepljuje je i ne otežava.
Ono što sam primetila već na početku korišćenja, kao i ljudi oko mene, jeste da kosa jako sija. Bitno mi je da šampon ne slepi kosu već da bude blago izdignuta iz korena, što dobijam ovim šamponom. Ni malo ne isušuje dlaku i teme, ne izaziva svrab, perutanje niti bilo kakvu negativnu reakciju, a nije ni uticao na mašćenje kose. Želim naglasiti da mi je teme jako osetljivo, ali zaista ništa negativno nisam osetila koristeći ovaj šampon.

Ne mogu reći da li je ovaj šampon ojačao koren moje kose, jer je teško to odokativno primetiti, ali je činjenica da mi ovog proleća kosa apsolutno nije opadala. Kosa zaista deluje zdravo, življe, sjajno, nije slepljena pri korenu i ni malo nije isušena. Jako sam uživala koristeći ovaj šampon. Znate da retko kada pristajem na testiranje šampona, zbog osetljivosti kože glave, ali kada su u pitanju medicinski šamponi poput ovog od Vichy-a, nisam imala strah. Ovaj šampon mi je jako prijao i zaista mislim da vredi uložiti novac ukoliko već imate problem sa opadanjem, ili radi preventive, bar u proleće i jesen. Imate moju preporuku.

Gde kupiti? Lilly drogerije, Apoteke
Cena: oko 1200din.
Količina: 200ml
Sastav:

2 коментара:

  1. Ja sam koristila crveni dercos prije nekoliko godina. Mozda su sad promijenili sastav,ali meni je onda bio grozan: stvarno nemam osjetljivo tjeme,a ovaj sampon mi je jako zatezao i iritirao vlasiste a kosa je nakon pranja bila suha kao slama. Na kraju sam ga dala mami koja ima masnu kosu i ona se nije zalila.

    ОдговориИзбриши
  2. Slažem sa ovom recenzijom. I ja imam osjetljivo vlasište, ali ovaj šampon mi ne stvara dodatne probleme. Sve u svemu zadovoljan i boca mi traje vise od pola godine uz povremeno koristnje drugog tako da sampona tako da vrijedi ulozeno.

    ОдговориИзбриши