Najbolji proteinski tretman za kosu!


Postoji nekoliko proizvoda koje bukvalno svakodnevno, po nekoliko puta preporučim u prepisci sa ženama koje prate ovaj blog i pitaju za pomoć. I upravo u današnjem postu pišem o dva takva proizvoda, koji su zaista za svaku preporuku. Reč je o dva najbolja tretmana za negu kose, u obliku ampule, koji pripadaju klasi proteinskih tretmana.

U nastavku teksta shvatićete zašto vam ponovo pišem o proizvodima o kojima sam već pisala. Otkrivam još jednu "tajnu" za sjajan, i slobodno mogu reći najbolji tretman koji sam do sada probala, koji, kada se sve sabere ne košta više od 600-700din.!

Fantastičan proteinski tretman, koji apsolutno obožavam jeste Selective Protein Infuse, tj. Proteinska infuzija za kosu. Ovaj proizvod dolazi u maloj, staklenoj teglici od 20ml, što je dovoljno za jedno ili dva korišćenja, u zavisnosti  od dužine kose. Ja sam nekada uspela da je iskoristim za dva pranja, ali sada mi je neophodna cela ampula za jedno korišćenje. Ovo je tretman na bazi  proteina pirinča, pšenice i vitamina A, E B i H. Opširnije, o svojim utiscima, pisala sam u recenziji, koju možete pročitati OVDE


Drugi tretman koji, takođe obožavam, jeste Selective Densi Fill -  Botoks za kosu. Vrlo popularan tretman, koji je kod frizera, ako mene pitate, skup, i nije vredan baš tih para. Da se razumemo, tretman jeste sjajan, ali nije nešto za šta bih vam preporučila da date 2000-4000din u salonu, ako podjednako dobro, a možda i bolje možete uraditi kod kuće, za 370 din. Ovaj tretman se sastoji iz dve ampule, Densi Fill 1 i 2, od po 15ml što je dovoljno za jedno korišćenje na dugoj kosi, i dva na kraćoj. Radije bih vam savetovala da ne štedite, već da iskoristite celokupan sadržaj pri jednom korišćenju, sem ako nemate dosta kratku kosu. Tretman je dovoljno koristiti jednom mesečno, ukoliko koristite redovno proteinsku i hidratantnu masku, ili 2-3 puta mesečno ukoliko želite intenzivnije rezultate.  Takođe, i o njemu sam vam već pisala, pa ostale informacije možete pročitati OVDE.


Zašto vam ponovo pišem o proizvodima o kojima sam već pisala?
Razlog je, pre svega, što ovi proizvodi to i zaslužuju. A drugi razlog jeste što sam probala da ih koristim zajedno, kako bih pojačala taj proteinski efekat. Moram reći da ovaj botoks tretman zaista pruža i lep stepen hidratacije, ali kako su proteini neophodniji mojoj dlaci koja je jako tanka po prirodi, rešila sam da botoks tretman obogatim sa još malo proteina.


Kako mešam ova dva tretmana?
Pre ovog tretmana kosu operem, a tom prilikom koristim Balea šampon za dubinsko pranje, kako bi dlaka bila pripremljena da dobro "primi" i iskoristi sve ove sastojke. U posudicu sipam Densi Fill 1, zatim Densi Fill 2, i odmah nakon toga polovinu ampule Protein Infuse, i sve to izmešam i ostavim nekoliko minuta da se komponente aktiviraju. Kao rezultat dobijam penasto/kremastu smesu koja se vrlo lako nanosi na kosu. I najbitnije, dobijam ono što sam želela- pojačala sam ovaj tretman. Držim ga na kosi oko sat vremena, pri čemu prvih 10 min od nanošenja zagrevam kosu fenom kako bih omogućila brže i bolje prodiranje sastojaka.

Razlog što mi je ova ideja pala na pamet jeste što mi je kosa duga, i postalo mi je mučno da nanosim Protein infuse tako što sipam malo po malo u šaku, a onda raspoređujem po kosi, jer je ta ampula vodenasta i nemam dobru kontrolu. Ovako, dobijem lepu. kremastu smesu koju lako nanosim na kosu, dobijam jak tretman koji ostavlja sjajne rezultate. Kosa je tretirana dubinski, dobija kvalitetan koktel sastojaka, i koristeći ovaj tretman samo jednom, eventualno 2 puta mesečno, zaista mogu videti lepe rezultate po pitanju kvaliteta kose.

Probajte, i javite mi svoje utiske!


_________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu

21 коментар:

  1. gde se mogu kupiti ove ampule,hvala....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Planet Hair u Zemunu, kao i u Selective radnjama u Cumicevom sokacetu i Bulevaru. Tačne adrese možeš videti u pojedinačnoj recenziji ovih proizvoda.

      Избриши
    2. Planet Hair u Zemunu, kao i u Selective radnjama u Cumicevom sokacetu i Bulevaru. Tačne adrese možeš videti u pojedinačnoj recenziji ovih proizvoda.

      Избриши
    3. Mala ispravka,da znas i za ubuduce :) Radnja u Cumicu je zatvorena nalzalost. Ima samo na Bulevaru i u Zemunu... i kod cvrleta cini mi se ali nisam sigurna. Da li znas koja je sada cena protein infuse? Posto mi ne cvrletovom sajtu pise 500 i nesto din

      Избриши
  2. Kad i zašto je zatvorena? :(

    Što se tiče protein infuse ampule, platila sam je +-370din :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam ni kada ni zasto. Uputih se juce da kupim tu ampulu ponovo po tvojoj preporuci kad ono ne radi. I zovem jutros na bulevaru da pitam, i devojka mi kaze... i nemaju trenutno ampule :( a necu da uzimam kod cvrleta ako je tolika razlika

      Избриши
    2. Zemun ima sigurno. Isla sam skoro. Pa ako ti znaci.

      Избриши
    3. Ne znaci, predaleko, potpuno drugi kraj grada. Sacekacu sledecu nedelju, izdrzacu. Znaci protein infuse ima vise proteina u sebi, jaca je malo?

      Избриши
    4. Jaca u odnosu na šta? Ova ampula je jaka, zapravo sve ampule su dosta koncentrovanije od maski ili bi bar to u većini slučajeva trebalo da bude

      Избриши
    5. Jaca je u odnosu na ovaj botoks? :D

      Избриши
    6. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim jer ne znam formulaciju. Ono što znam jeste da im sastav nije isti i da nemaju proteine iz istih izvora. Mogu da ti kažem svoje, subjektivno mišljenje, a to je da Protein infuse jeste jači ali se teško nanosi, i savršen je u kombinaciji sa botoksom.

      Избриши
  3. I jos jedno pitanje. Fale mi proteini na kosi skoro uvek, ali sam upravo shvatila da mi se od proteina elektrise kosa. Od aminokeratina mi bude divna ali kako krenem da je cesljam to krene da se elektrise, i od svakog proizvoda koji ima keratin u sebi, cak i gliss prskalice koje imaju verujem jako malo keratina. Sta da radim?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista ne znam. Ja nemam problem sa time već dugo godina. Probaj sa silikonskim serumom.

      Избриши
  4. Imam pitanje u vezi proteinskih i hidrantnih maski/tretmana za kosu?Koja je razlika i sta oni cine,tj. kako "pomazu" kosi?Hvala unapred na odgovoru.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hidratantna nadoknadjuju kosi vlaznost, dok proteinska nadognadjuju kosi proteine. Hidratantna daji elasticnost i vise uticu na mekocu kose, dok proteinska imaju zadatak da uticu na strukturu dlake.

      Избриши
    2. Hidratantna nadoknadjuju kosi vlaznost, dok proteinska nadognadjuju kosi proteine. Hidratantna daji elasticnost i vise uticu na mekocu kose, dok proteinska imaju zadatak da uticu na strukturu dlake.

      Избриши
  5. Pozdrav!

    Prije svega moram se zahvaliti što toliko truda ulažete u ovaj blog koji je zaista nepresušan izvor korisnih informacija o brizi i njezi kose. Kao vlasnica duge i tanke kose koju inače obožavam, povremeno me ipak izluđuje!

    Prvenstveno mi se čini da mi fali hidratacije u donjoj trećini kose (djeluje suho na dodir, uvijek je sklona petljanju i nekako je napuhana a tanka, imam dojam kao da vlasi bježe same od sebe :D) pa sam odlučila voditi se savjetima sa ovoga bloga i kupiti dikson argabeta collagen masku, željno iščekujem da mi dođe. Međutim pretpostavit ću da mi proteina također nebi škodilo dodati pa me zanima mogu li umjesto kupovanja proteinske maske posegnuti za ovom recepturom koju ste naveli u postu kao tretman koji bih ponavljala svaka 2-4 tjedna? Nemam neka prevelika očekivanja, samo bih htjela spriječiti učestalo pucanje vrhova i poraditi na kvaliteti kose koliko god je to moguće s moje strane.
    Također, zanima me imate li ikakav savjet kako se boriti sa mladom kosom oko čela koja uvijek ponosno strši i prkosi gravitaciji?

    Lijepi pozdrav iz Dalmacije!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na predivnim rečima, pre svega. Mnogo mi znači.

      Mislim da je skroz u redu to što ste pitali. Ovo je jak tretman i nije potrebno koristiti ga prečesto.

      Što se tiče mlade kose, ne znam šta bih vam preporučila, jer se nikada nisam trudila da te dlačice smirim. Svakako, ako se odlučite da nešto probate vodite računa da u sastavu nema silikone. Meni deluje neverovatno da te dlačice smiri bilo šta što neće umastiti kosu (sem ako imate dosta kose tj. ako je gusta, pa neka mala količina ne može zamastiti kosu i kožu glave).

      Veliki pozdrav za vas :)

      Избриши
  6. Najpre, ne znam kako ranije nisam naišla na tebe i tvoj blog, imaš čitaoca za ceo život <3

    Mali background o mojoj sagi sa kosom.. Imam jako jako gustu kosu, čvrstu i oštru sa debljom dlakom, znači to je tip kose koji se ne namešta kako ti želiš, već kako ona hoće :mrgreen:

    Iz tog razloga sam jako dugo imala kratku kosu, od one skoro mašinicom ošišane do neke pixie kraće kose. Pored toga sam je blajhala i menjala boje, od lila, roze, crvene do kajsije, tamnoljubičaste, šljive, sive, dakle sve osim čisto crne i neke prirodnije braon :mrgreen:

    U poslednje vreme mi je dosadila kratka kosa i rešila sam da je malo puštam, dok ne dobijem neki fini paž, ništa predugo. Trenutno se farbam u neku narandžastu / kajsijastu, u poslednje vreme samo preliv, ali mi je i dalje veći deo kose pod blanšom, nažalost.

    Problem je što kada sam krenula sa puštanjem, verovatno nenaviknuta na dužu kosu, nisam vodila dovoljno računa o nezi, plus sam je peglala (ili koristila Ikoo električnu četku) da bi dobila ikakav normalan oblik i da bi je ispravila. Godine farbanja i ovo puštanje su uzele svoj danak i ona se dosta izlomila, ne raščešljava se lepo i sve u svemu, ne izgleda kao ranije, što me jako frustrira.

    Ja se sad stvarno trudim, jer bi mi bilo baš krivo da sad, kad sam je konačno pustila, moram da je šišam na kratko opet :( Dakle, ne koristim presu (moram da je feniram, ali sam uzela kvalitetnu četku i vidi se razlika) i koristim sve i svašta da bih je iole oporavila...

    Stavljam Makadamia ulje i Hemp seed balzam za raščešljavanje (on mi je glavno otkriće, posebno u kombinaciji sa uljem)..

    Razmišljam se i da se posle svadbe u oktobru ofarbam u nešto što bliže mojoj prirodnoj i da je pustim da raste i oporavlja se i usput šišam lagano delove pod blanšom dok ne odu skroz...

    Ali, pre toga, rešila sam da dam šansu proteinima i vidim šta može da se uradi :)

    Napravila sam ovaj "koktel", držala nekih sat vremena na kosi i posle stavila malo hidrantne maske da ne bi kosa ostala previše kruta.. Prvi utisci su odlični, vidim napredak i čini mi se da je moja kosa plakala za nečim ovakvim :)

    Rekla bih da joj prijaju proteini, primećujem da je jača i snažnija, naravno koliko može od jednog puta. Svakako ću nastaviti, uzela sam i Selective Aminokeratin masku, pa ću nju uvesti isto, a ove "jače" tretmane raditi 1-2 puta mesečno...

    Izvini na preogromnom komentaru, ali pod utiskom sam od tvog bloga tako da otud i ovoliko pisanje, nadam se da ćeš mi oprostiti :)

    Odoh da čitam dalje, obećavam da neću više ovoliko pisati :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi, proteini, proteini i postepeno šišanje delova pod blanšom. Treba vremena, ali će se isplatiti. Hvala ti beskrajno na lepim rečima i poverenju!

      Избриши
    2. Hvala tebi, imam još svašta da iščitam kod tebe, pratim ubuduće sve pomno <3

      Избриши