Loreal Elseve Dvofazni sprej za kosu (Arginine Resist - Double Elixir)


Danas vam predstavljam proizvod koji ne koristim baš toliko dugo, ali sasvim dovoljno vremena da mi u vezi njega sve bude jasno :)

Reč je o Loreal Elseve -  Double Elixir - Arginine resist spreju za kosu. Ovo nije proizvod koji oporavlja oštećenu kosu, te mi nije potrebno da ga koristim mesecima ne bih li videla da li utiče na oporavak kose, ali jeste proizvod koji treba da štiti kosu, da je omekša ne bi li se lakše rasčešljala, da joj da sjaj i zagladi krajeve. Zapravo, radi se o balzamu u spreju, koji se ne ispira sa kose. 

Loreal prskalice apsolutno obožavam. Koristila sam ih bukvalno sve, i na početku mog blogovanja, pre 3-4 godine pisala sam vam o njima. Dugo ih nisam kupovala, iako sam imala želju da ih imam ponovo. Nedavno sam u Lilly-u videla akciju, gde su ove prskalice bile po 280din. pa sam rešila da uzmem i probam ovu.

Dolazi u plastičnoj ambalaži i ima, kao što vidite, dve faze. Pre korišćenja se dobro promućka, kako bi se faze spojile i nakon toga se može koristiti. Vrlo je prijatnog mirisa, koji se zadržava u kosi ali nije intenzivan i napadan.

Koristi se na vlažnoj ili suvoj kosi, nakon ili između pranja. Ne bih vam savetovala da ga nanosite bliže korenu kose, jer ovakav tip proizvoda može izazvati reakcije na temenu, a znajte da nije namenjen koži glave već isključivo dlaci. Meni najviše odgovara kada ga nanesem na vlažnu kosu, nakon pranja. Zapravo, moj utisak je da svi leave in proizvodi za kosu bolji učinak imaju kada se nanesu na vlažnu kosu.


Uloga ovog proizvoda jeste da omogući lakše rasčešljavanje, da kosi da glatkoću i sjaj, i učini je otpornijom na spoljne uticaje. Takođe, može se koristiti kao zaštita od toplote, tako što ćete ga naneti na vlažnu i/ili suvu kosu pre feniranja, a ako koristite peglu ili figaro morate sačekati da se kosa potpuno osuši pre nego što krenete da je peglate ili uvijate.

Kod ovog proizvoda mi se dopada mnogo stvari- Kada nemam vremena da držim masku, ili kada mi se između pranja umrsi kosa, ovo je fenomenalna stvar koja skraćuje vreme potrebno za negovanje. Naravno, uvek, kada god možete koristite masku, jer je nega maskama izuzetno bitan korak, ali kada niste u mogućnosti ovaj proizvod je savršeno rešenje.


Kosa bude jako svilenkasta, meka, mirisna, a ono što mi se najviše dopada jeste što ni malo ne masti kosu. Moja kosa je jako tanka, te se brzo masti i sa gotovo svim prskalicama sam uvek morala da pazim da je ne umastim. Međutim, sa ovom nemam takav utisak, već koliko god proizvoda da naprskam ona se ne masti. To je fascinantno zbog toga što stvarno lepo omekša kosu, i stvara jako lep film na dlaci, štiteći je od spoljnih uticaja.
Napomenula bih vam i u ovom postu važnost leave in proizvoda. Kada operemo kosu dlaka se na neki način "otvara", a to znači da je spremna da primi dalju negu (maske/ampule i slično). Uzgred, tada je jako osetljiva na spoljne uticaje. Nakon toga, jako bitno je dlaku "zatvoriti". Za to nam služe leave in proizvodi, koji se ne ispiraju, i njihova funkcija je da tim "zatvaranjem dlake" zaštite kosu od spoljnih uticaja.
Ako imate tanku kosu, sklonu mašćenju i potreban vam je proizvod ovog tipa, imate moju preporuku da isprobate ovu Loreal prskalicu.

Gde kupiti? Drogerije i parfimerije koje prodaju Loreal proizvode
Cena: oko 380din.
Količina:200ml
Sastav:
_________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu

15 коментара:

  1. Svaki put pomislim kako ova zena (ti) ume da zainteresuje za proizvod i da ukratko prenese sve ono sto je bitno za jedan proizvod. Procitala sam recenziju cim je objavljena i vec kupila ovaj sprej. :D

    ОдговориИзбриши
  2. Jaooo, ne mogu da verujem da ti se dopada! Meni je ovaj sprej, jedan od najgorih koje sam ikad probala. Kupila sam ga pred more ( u Nemačkoj kad sam bila), u nadi da će mi pomoći od mrešenja, meni ništa ne radi. Čak imam utisak da mi malo suvlja kosa bila kad sam ga koristila, i na kraju bacila.... ;( vidim mama ga kupila sebi pre neki dan.. i još uvek ni ona nema mišljenje.. videćemo

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ti ipak imaš tretiranu kosu, dok moja to nije. Moja dlaka je izuzetno tanka i nije joj potrebno ekstremno mnogo jak hidratantnan proizvod. Meni deluje da tvojoj kosi trebaju mnogo jači proizvodi, a i sama si svoju kosu navikla na profesionalnu negu i dosta koncentrovane proizvode (što je super :) )
      Kad smo već kod mama :D i moja koristi ovaj i baš joj se dopada, mada i njena kosa je slična mojoj. Svakako hvala što si podelila svoje mišljenje :*

      Избриши
  3. Iskreno, meni su ove nove prskalice katastrofa i uopste mi ne rascessljavaju kosu. Zbog toga sam presla na Gliss. Pre su mi bile bolje, dok nisu promenili pakovanje i formulu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste promenjena formula, to osećam, ali stvarno ne znam što su vam katastrofa :( Ova je meni stvarno super. Ponavljam da stvarno nemam nekih problema sa kosom, ali jako mi prija jer služi svrsi a ne masti mi kosu. Biće da si i ti za nešto jače :) Hvala na komentaru :)

      Избриши
  4. Ja sam uzela ovaj sprej i jos jedan koji namenjen za farbanu kosu. Odlicni su mi.

    ОдговориИзбриши
  5. Po tvojoj recenziji si me zainteresovala za sprej, u poslednje vreme se precesto feniram a trenutno imam crvenu kosu i odlucila sam da ga uzmem. Inace nastojim da kupujem profesionalne proizvode za negu kose i leave in proizvode izbegavam jer mi otezavaju kosu i maste je(sklona je mascenju vrlo) i elektrise mi se od tih proizvoda (od kerastase i gliss leave ina), i s obzirom da je na snizenju odem i kupim. MALO JE RECI DA SAM ODUSEVLJENA, a ovo nije prvi proizvod koji kupujem po tvojoj preporuci. Sjajan je za taj novac i divno mirise

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na komentaru. I meni je ovo otkriće. Savršeno za nas sa kosom koja je sklona mašćenju :)

      Избриши
    2. Da, nije mozda dovoljno jako da bi stitilo od prejake toplote (prese,figara) ali definitivno od fena i spoljnih uticaja stiti sasvim dovoljno. Danas sam bas stavila dosta na mokru opranu kosu , i kada sam se isfenirala. Nista nije izmastilo. Divno, hvala ti

      Избриши
  6. Nisam htela da kupim ovaj proizvod dok nisam procitala tvoju recenziju. Sad ne mogu da zivim bez njega. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ja sam uzela onaj total repair 5 i uopste nisam zadovoljna. Imam otanju kosu ali jakoo dugu koja se strasno mnogo mrsi, prave se dredovi i cvorovi. Posto je tanka i ostecena htela sam ujedno i sa keratinom i za razmrsavanje pa sam ga uzela. Kad ga naprskam kosa mi je suvlja i jos teze se ceslja, ali super izgleda i da fenomenalan volumen, jako cudno... Da li mozes da mi preporucis nesto za bas lakse rascesljavanje ali da kosa ne izgubi na volumenu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za lakše češljanje bih ti preporučila samo dobru masku ili eventualno dobar balzam. Jer ovim sprejevima samo trenutno rešavaš problem, dok ti je zapravo potreban proizvod koji će rešiti uzrok problema, tj. mršenja kose. Imaš mnogo recenzija na blogu, pa je najbolje da sama pročitaš neke i doneseš zaključak koji proizvod bi ti najviše prijao, u skladu sa tvojim očekivanjima.

      Meni ovaj sprej ne oduzima volumen i pomaže mi da se lepo očešljam ali ja nemam velikih problema sa dehidratacijom i mršenjem. Takođe, neophodno je ošišati delove koji su jako oštećeni jer će u suprotnom kosa stalno da se mrsi, da se kida i neće izgledati ni malo lepo.

      Избриши