Babyliss i pro 230 iCurl / Presa za kosu


Možda ćete reći da nije za pohvalu, ali ne mogu da odolim presi i figaru. Feniranje me ne oduševljava posebno, možda jer frizera jako retko posećujem (može se reći da imam blagu fobiju), a nisam toliko vešta da se feniram sama, ali zato ne mogu odoleti figaru i presi, naročito kada su specijalne prilike u pitanju.

Svoju prvu presu kupila sam pre 5 godina. Bila je to Remington presa, čiji naziv modela ne znam, a nije ni bitno, s obzirom da verujem da isti model više ne možete pronaći u prodaji. Njene ploče su već dosta oštećene, i pravo je vreme da je zameni nova, mnogo kvalitetnija, lepša, modernija sprava. 

U najbolje moguće vreme, kada mi je jedan ovakav proizvod bio potreban, kontaktirana sam od strane kompanije Babyliss Paris koja ja poznata po vrhunskoj frizerkoj opremi kako za profesionalnu tako i za kućnu upotrebu. U dogovoru sa njima izabrala sam baš ovaj proizvod, u skladu sa mojim preferencijama, kako bih ga isprobala, a zatim i podelila svoje utiske sa vama.



Ova izuzetno lagana presa, vrlo modernog dizajna poseduje keramičke ploče, koje po rečima proizvođača nude potpunu zaštitu.  Pored ravnanja kose, njome možete i uviti kosu. Može se podesiti na dve temerature, 150 ili 230 stepeni u zavisnosti od tipa kose i željenog efekta.

Za pravljenje lokni i ravnanje oštećene, tanke i lomljive kose preporučuje se korišćenje na 150 stepeni, dok se za ravnanje kovržave, neposlušne kose preporučuje korišćenje na 230 stepeni. Moram priznati da bi mi više odgovaralo kada bi postojala i neka opcija između, ali s obzirom da mi je kosa izuzetno tanka, 150 stepeni je idealna temperatura kako bih izbegla oštećenja. Jedan minut je potreban da se ploče zagreju i tada se može koristiti. Na vrhu uređaja nalazi se led lampica crvene boje koja pokazuje da uređaj radi. 


Do sada ni jednom nisam koristila presu na 230 stepeni, baš zbog prethodno navedenog. Moja kosa je blago talasasta, tako da na 150 stepeni dobijam savršeno ravnu, glatku, sjajnu kosu. Uvek uzimam manje pramenove, koje prelazim jednom ili dva puta u zavisnosti od toga u kakvom stanju mi je kosa. Presu koristim isključivo na suvoj kosi, podrazumeva se.  Uređaj poseduje hladan vrh, koji sprečava da dođe do toga se se opečemo prilikom korišćenja.


Ova presa poseduje  mogućnost da je zaključate kada spojite ploče i da je tako odložite, što je sjajno jer se na taj način ploče čuvaju. Ploče na presi se "troše" i vremenom gule, tako da je ovo vrlo korisna opcija koja će uređaj zaštititi. Uz presu se dobija i termo-otporan izolovani podmetač, u koji odlažem presu i čuvam je od habanja. 



U periodu testiranja ove prese koristila sam je zaista često. Kako pored svega negujem kosu jako kvalitetnim preparatima mogu reći da sam i očekivala da korišćenje ove prese neće uticati na kvalitet moje kose. Niti mi se oštetila dodatno, niti primećujem tragove dehidriranosti. U periodu testiranja sam koristila Kerastase kremu za zaštitu od toplote čiju recenziju možete pročitati OVDE.





I par fotografija gde sam ovu presu isprobala na mami :)



Cena; 7599 din.
Gde kupiti? podatke o prodajnim mestima možete pronaći OVDE.
Garancija:  3 godine
Ovom presom sam izuzetno zadovoljna. Dizajn je savršen, jako je lagana, kabl je dovoljno dug, laka je za korišćenje, podjednako i za ravnanje i uvijanje, mnogo mi znači što mogu da je zaključam i odložim i na taj način zaštitim od habanja, nakon peglanja / uvijanja kosa dobija predivan sjaj i mekoću, i kada se sve prethodno uzme u obzir cena je zaista opravdana. Ukoliko kao i ja, ne možete da ne izlažete kosu ovakvom tipu proizvoda koji emituje toplotu, moj savet vam je da budete pametni i pažljivi pri izboru, ukoliko vam je bitno da sačuvate kvalitet kose. Ova presa je moja naiskrenija preporuka ako tražite kvalitetan, moderan proizvod, proverenog brenda.

_________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu

4 коментара: