Proizvodi koje nosim na plažu

Kada idem na plažu / bazen, obavezno sa sobom nosim ogromnu torbu i apsolutno sve što bi moglo da mi zatreba. I naravno da u tome najčešće preteram. :)
Nikada ne idem sa jednom kremom za zaštitu od sunca, već najmanje sa dve različite, a kao što vidite na fotografiji, jedna maska za kosu na plaži mi nije dovoljna :) Da li i vi preterujete kao i ja?

U današnjem postu želim da  vam predstavim nekoliko proizvoda koje obavezno nosim sa sobom. To su proizvodi koji su mi neophodni i koje zaista koristim.


Počeću od onog osnovnog, a to je zaštitna krema za kožu. Balea proizvode zaista obožavam, a već godinama unazad sa sunčanje koristim isključivo njihove kreme za zaštitnim faktorom. Uvek dobijem fenomenalnu bronzanu boju, a pritom jako retko izgorim iako kada se sunčam, na suncu sam od ranih jutarnjih časova pa dok sunce ne zađe. To vam ne preporučujem, naravno, ali ne želim da vas lažem da to ne radim.

Ove godine, za sunčanje koristim dve kreme. Prva je Balea Sun Dance Sport- zaštitni faktor 30, u obliku vodootporne kreme vrlo prijatnog mirisa. Koža ovu kremu upija vrlo lako i savršeno štiti. Ono što mi se dopada kod ove kreme što ne spada čak ni prilikom znojenja, pa je, kao što po nazivu možete pretpostaviti, odlična za sportiste, tj. one koji na plaži imaju sportske aktivnosti. Druga zaštitna krema od Balea koju takođe obožavam je ova lagana formula sa faktorom 20- Balea Sun Dance Light Lotion. Nju nanosim kada je sunce malo slabije i obožavam je zbog njenog savršenog mirisa, kao stvorenog za leto. U pitanju je miris kokosa. Tropske mirise obožavam, naročito leti. Uz to, koža je ekstremno brzo upija i postaje mekša na dodir. Zaštita koju mi ove kreme pružaju je zaista na nivou mnogo skupljih brendova.
Bez proizvoda za negu kose ne mogu nikad, pa čak i kada sam na plaži. Jako se bojim sunca i njegovog dejstva na kožu. Kosa mi gotovo nikada nije bila dehidrirana baš iz tog razloga jer je leti konstantno negujem proizvodima koji pružaju hidrataciju.
Već godinama unazad isključivo leti kupujem Garnier Ultra Doux Avocado oil bazam za kosu. Obožavam ovaj balzam, i kad god ga ugledam u trgovini, pomislim na leto. Jako lepo omekša kosu i omogući da je bez problema očešljam. To nije proizvod koji pruža vrhunsku, dubinsku hidrataciju, ali ga obožavam i jako prija mojoj kosi.
Od nedavno, deo moje svakodnevne nege je postalo pakovanje Garnier Ultra Doux sa Maslinom. Fenomenalno hidrira, omekša, složi kosu, čini da kosa izgleda lepše i bude lepša na dodir. Ovu masku ću sigurno još mnogo puta kupiti, jer za cenu koju ima pruža zaista mnogo. I ovu masku, i balzam koji sam prethodno pomenula nanesem na kosu dok sam na plaži, i držim ih satima. Kosa bude predivna nakon toga, jer sunce pomaže da sastojci brže i dublje prodru u dlaku. Da se razumemo, ne stavljam masku i balzam istovremeno, već se odlučim za jednu opciju.

Ako možda ne stavim masku ili ako znam da ću često ulaziti u vodu, pri čemu bi mi se maska odmah isprala, odlučujem se za leave in zaštitu, tj. zaštitu sredstvom koje se ne ispira. Ove godine to je Dikson Dense Crystals, silikonski serum, tj.kristali za kosu. Kada ovakav proizvod nanesete na kosu on ostaje na dlaci čak i kada uđete u vodu, jer se silikoni koji su u sastavu ne ispiraju tako lako sa kose. Ovaj proizvod će stvoriti zaštitni omotač oko dlake i štitiće je od svih spoljnih uticaja. Obožavam ove kristale, koji su defitnivino jedan od meni najdražih leave in proizvoda.

Nisam mogla da u ovom postu ne spomenem proizvod koji obožavam da koristim nakon izlaganja suncu- Dikson Argabeta up Capelli Colorati. Svi znamo kolika je važnost proteinske nege (ako ne znate naučite OVDE), koja ima ulogu da nadoknadi kosi proteine koje gubimo usled svih spoljnih uticaja. Nakon dužeg izlaganja suncu, ne osećam se sigurnom ako ne obezbedim kosi proteinsku negu. Ova maska to savršeno radi i preporučila bih je svima koji su u potrazi za ovakvim tipom maske. Nije prejaka, ali prilično dobro radi svoj posao.

Uz to, želim da se pohvalim da je moj tekst o Letnjoj nezi kose izašao u magazinu Moja kosa (izdanje za jul/avgust), pa ako vas interesuje pronađite ga na kioscima.


Koji su to proizvodi koje vi obavezno nosite sa sobom na plažu?


0 comments:

Постави коментар