Schauma Cotton Fresh - Šampon za suvo pranje


Onog dana kada sam prvi put probala šampon za suvo pranje zapitala sam se kako li sam mogla do sada živeti bez tog proizvoda. Mogu reći da sam zavisnik kada su u pitanju suvi šamponi, ali zaista mi mnogo pomažu, kako estetski tako i po pitanju kvaliteta kose, jer jedan odlaganja pranja  kose stvarno mnogo znači.

Schauma Cotton Fresh suvi šampon je klasičan šampon  za suvo pranje, koji se koristi kao i svi ostali: Nanese se na kosu sa udaljenosti od 20-30cm, sačekate minut a nakon toga ga utrljate i / ili očešljate kosu.  Dolazi u klasičnoj boci pod pritiskom, i doziranje je vrlo jednostavno. Moj savet jeste da ne pritiskate prskalicu do kraja već da je pritisnete lagano jer na taj način bolje kontrolišete koliko ćete proizvoda naneti i samim tim ga nećete toliko brzo potrošiti (suvi šamponi se inače brzo troše).


Kod šampona za suvo pranje miris je jako bitan. Na tom polju ovaj šampon je zaista odličan - Miris je prijatan, kosa miriše na čisto, na sveže oprano. Ono što je takođe jako bitno, kada nanosite proizvod miris je skroz podnošljiv, ne guši i ne smeta ni najmanje (Kao što je slučaj npr.kod Balea šampona koji mnogo guši).

Kada je u pitanju ono najbitnije, a to je sam učinak ovog šampona, mogu reći da se i na ovom polju sasvim dobro pokazao. Kada se nanese na kosu prilično brzo ga kosa upije, beličast trag se ne zadržava na kosi. Posle nekoliko minuta uopšte nemate osećaj da ste nešto naneli na kosu, čak i ako prođete prstima kroz nju, a kosa ipak deluje čisto.


Dakle, ne otežava, ne slepljuje kosu, ne isušuje, potpuno je neprimetan, i pored toga što mi je teme osetljivo nisam primetila apsolutno nikakvu reakciju u vidu svraba, peruti, bilo kakve iritacije.

Ne daje neki volumen koji će vas oduševiti, kao što to radi Batiste, ali ponavljam- kosa deluje potpuno čisto. Efekat čiste kose traje ceo dan, što je sasvim dovoljno.

Ovo je moja najiskrenija preporuka, ako ste u potrazi za dobrim suvim šamponom koji je u drogerijskom rangu (nije mnogo skup). 
Ne mogu reći da je bolji od meni omiljenog Batiste šampona, ali kao zamena za njega je zaista odličan! Ja ću ga sigurno ponovo kupiti.

Gde sam kupila? Dm Drogerie
Količina: 150ml

Cena: oko 380-400din.
Sastav: Isobutane, Oryza Sativa Starch, Alcohol Denat, Butane, Propane, Parfum, Limonene, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol, Citral, Geraniol.

11 коментара:

  1. Ćao, od pre par meseci pratim tvoj blog i od tada sam unela novine što se tiče nege i rezultati ne izostaju. :-D Hvala na tome! :-D Imam jedno pitanje za tebe: taman kada sam htela da kupim HBP pakovanje, pročitah da mu je izmenjen sastav. :-/ Kosa mi je jako slična tvojoj( svilena, tanka dlaka, normalne gustine sa suvkastim krajevima zbog farbanja), pa me zanima postoji li dobra alternativa ovom pakovanju? Hvala unapred, pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  2. Zapisano i zapamćeno! Gledala sam ga a na kraju ipak uzela Batiste, što je sigurno, sigurno je :) L.

    ОдговориИзбриши
  3. Dosta slusam o suvim samponima, ali se plasim da ih kupim jer mi je koza glave jako osetljiva, sklona iritacijama, svrabu i opadanju, i ne smem da rizikujem. Kosa mi se inace brzo masti i jedan dan duze sa cistom kosom je svakako plus, ali ne znam da li smem da ih koristim... :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja imam problem sa osetljivoscu koze glave ali mi do sada ni jedan suvi sampon nije izazvao losu reakciju. Nisu skupi tako da ne kosta te mnogoda probas...

      Избриши
  4. Koristim ga kada sam primorana na taj izbor i odličan mi je :)

    ОдговориИзбриши
  5. Pratim te od skoro,mnogo dobrih stvari sam procitala.Imam jedno pitanje,posto imam kosu koja se neverovatno brzo masti,sinoc oprana,danas vec slepljeno teme da li bih ovaj proizvod smela koristiti dva dana za redom?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :) u sustini smes ali moj savet ti je da ne praktikujes to toliko cesto jer je jako bitno i zkloniti taj visak masnoce a ne samo zakamuflirati ga.

      Избриши
    2. Hvala :) u sustini smes ali moj savet ti je da ne praktikujes to toliko cesto jer je jako bitno i zkloniti taj visak masnoce a ne samo zakamuflirati ga.

      Избриши