Spas za tanku kosu - Aloxxi sprej za teksturu

Kako imam tanku kosu koja nije gusta oduvek sam u potrazi za rešenjem koje će mi dati volumen. Proizvodi namenjeni tom problemu daju samo trenutni efekat, i to je skroz razumljivo, tako da nemojte očekivati dugoročne rezultate na tom polju.

U ovom postu vam predstavljam sprej od Aloxxi-a. O ovom brendu sam čula mnogo pohvala od ljudi koji su najpre bili u poseti njihovom salonu, a zatim su  nastavili sa korišćenjem njihovih proizvoda kod kuće. Pomalo me je kopkalo kakav je to brend, i otkud to da ja ne znam ništa o njemu.

Ono što me je navelo da isprobam neki od njihovih proizvoda je to što u svojoj ponudi imaju sprej za zaštitu od toplote koji štiti čak do 450 stepeni. To sam videla na blogu Moj Neseser, u ovom postu (klik), gde možete videti lep izveštaj iz Aloxxi Centra za lepotu i edukaciju, sa jednog zanimljivog makeover-a.
Naravno da nikada neću kosu izlagati tako visokoj temperaturi, ali to me je jako zaintrigiralo i prosto sam morala da ga probam. Moja kosa je izuzetno tanka i jako lako se krza, tako da mi je potrebna baš jaka zaštita od toplote. Sada sam samo želela da vam zagolicam maštu, pa ću vam o tom spreju za zaštitu od toplote pisati u nekom od narednih postova.



U ovom postu pišem vam o spreju koji ima zadatak da da teksturu kosi. Na prvi mah osetićete sloj na kosi koji deluje kao da ste naneli neki blaži lak za kosu, ali nakon češljanja se taj osećaj potpuno gubi. Stepen učvršćivanja je 3/5, što je vrlo blag, gotovo neprimetan stepen.  Ako dodirnete kosu osetićete kako je dlaka dobila drugačiju teksturu, izgleda deblje, izgleda kao da imamo više kose i za nijansu je kruća. Meni to ni malo ne smeta, jer mi je kosa dosta meka, pa volim proizvode koji malo ukrute kosu kako bih je lakše kontrolisala. Efekat je sličan kao kod šampona za suvo pranje. Ako ste probali ikada šampon za suvo pranje znate o kakvom osećaju vam pričam (pišem).

Ne znam koliko bi odgovarao osobama sa suvom kosom i debljom dlakom, a sumnjam da je takvoj kosi uopšte potreban ovakav proizvod. 

Ima jak ali meni lep miris koji se zadržava u kosi.  Ne ostavlja vidljive tragove na dlaci, tako da nije vidljiv ni na izrazito tamnoj kosi.



Ja ovaj sprej koristim na sledeći način:

Obično ga koristim dan nakon pranja kako bih osvežila frizuru. Kada mi treba samo malo više teksture na dlaci i da kosa malo lepše izgleda nanosim ga duž dlake (ne na teme), istrljam kosu prstima, a zatim je raščešljam. Masnoća koja je izbila, a u mom slučaju joj ne treba mnogo vremena, se ni malo ne vidi, jer je sprej bio dovoljan da upije taj mali višak masnoće. U suštini moja kosa izgleda lepo samo taj dan kada je operem, već sledećeg dana se nekako "slepi" uz teme, tako da mi ovaj proizvod mnogo znači.

Ako želim baš ogroman volumen, a kosa mi je malo više masna, na teme nanosim šampon za suvo pranje a duž dlake i na krajeve ovaj sprej, i dobijam predivan volumen, koji traje tokom celog dana! Pored svega toga dlaka je glatka. To je ono što ovaj sprej razlikuje od suvih šampona.

Suvi šamponi su nekako jači, i njihova svrha je da se upije višak masnoće, a ovaj sprej je za teksturu, stvara omotač oko dlake, i čini je trenutno debljom ali i glatkom. Još jedna od razlika je ta što šampon za suvo pranje čini dlaku suvljom (naravno ne mnogo, govorim o nijansama), dok je stepen suvoće dok ovog spreja manji. Ove razlike vam navodim da ga ne biste koristili kao suvi šampon, već za ono čemu je namenjen.

Na vrhu liste sastojaka nalazi se alkohol, kao i kod većine proizvoda ovog tipa. Zbog toga ne bih preporučila često korišćenje, već samo u specijalnim prilikama. Takođe, ne zaboravite da redovno perete kosu šamponom za dubinsko pranje (za recenziju Balea šampona za dubinsko pranje kliknite ovde), jer proizvodi ovog tipa, koji su namenjeni stilizovanju ostavljaju određene naslage na dlaci koje na duži rok ostavljaju negativne posledice na dlaku.
Dakle, ovo je proizvod koji definitivno radi ono što obećava, daje teksturu dlaci, čini je debljom, malo je ukruti (ne čini je lepljivom)  ali istovremeno je čini i svilenkastom. Sprečava da se dlaka slepi, daje vizuelni efekat da je kosa bujnija, tj. da je ima više, i sve to daje savršenu završnicu na tankoj kosi kojoj nedostaje gustine i volumena.

Gde kupiti? U svim Prima apotekama i salonima koji radi sa brendom Aloxxi

Cena: 1575din.
Količina: 218ml
***Napomena*** Svakog 10-og u mesecu u Prima apotekama, na dva kupljena proizvoda dobija se 20% popusta a na treći kupljen  50%.




14 коментара:

  1. Nisam probala ovaj sprej (jesam od drugog proizvodjaca) ali jesam suvi sampon. Razocarala sam se jer sam ga koristila samo jednom da bi se onda pokvarila pumpica ili sta vec,kao da nije imao vazduha unutra i morala sam da ga bacim (naravno nisam imala racun jer sam ga kupila na sajmu) :( Tako da sada imam veliki oprez kada kupujem Aloxxi

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj, bezveze, trebala si svakako da ih kontaktiras, nema veze što nemaš račun... Treba uvek uložiti žalbu jer i njima ide u korist da poprave ono što ne valja..

      Избриши
  2. Zaista ste trebali da ulozite zalbu,svaka ozbiljna kuca koja drzi do sebe uvazava reklamacije a Aloxxi to vec svakako jeste.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se da svaka ozbiljna kuća treba da uvaži reklamaciju. Nažalost navikli smo na bezobrazluk, a takođe i mnogi potrošači zapravo ne znaju svoja prava, dok druga strana često ne zna svoje obaveze.

      Избриши
  3. Ja sam apsolutni fan cele aloxxi kozmetike pocevsi od farbi koje se gotovo ne ispiraju.Najnovije sto sam probala je aloxxi proteinska reparative maska i to bih svima preporucila,bukvalno mi se kosa preporodila od nje!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na preporuci. Farbe ne koristim, ali razmisliću o toj maski za kosu. Ako vidiš moj odgovor, i ako ti nije teško napiši mi njen sastav.

      Избриши
    2. Sastav:keratin,glicerin peptidi,hidrolizovan protein soje,proteini graska,pantenol. Koristim je u kombinaciji sa aloxxi hidrantnim samponom koji je bez sulfata i na bazi keratina i svilen ih amino kiselina. Tako su mi preporucili,poslusala sam i isplati se.

      Избриши
    3. Samo to ulazi u sastav? Verujem da ne, pa ako ti nije problem slikaj mi pa posalji, da ne bi kuckala ceo sastav

      Избриши
    4. Htela sam da vam posaljem sliku sastava al ne znam zasto nemam opciju ovde u odgovorima.

      Избриши
    5. Mozes na mail zdravakosa123@gmail.com ili u inbox na facebook

      Избриши
  4. Nisam primjetila taj brend ovdje kod mene u BiH, ali bas bih voljela probati taj sprej jer mi je kosa slicnog opisa kao tvoja. Uvijek sam u potrazi za sto boljim sredstvom za volumen, jos mi se i masti, jedino sreca pa nije ostecena i ne puca, ali volumena mi zato uvijek manjka. :-(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam da li ga ima u BiH ali ako cujem javicu ti.. Probaj Batiste šampon, on daje odličan volumen.

      Избриши
  5. Da li bi mozda mogla da slikas sastave oba spreja?Hvala unapred,pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tesko je za fotografisanje, jer ne moze ceo sastav da se vidi, ali pokusacu da prekucam cim budem imala malo vise vremena.

      Pozdrav

      Избриши