Amika kupasti figaro za kosu


U današnjem postu vam predpostavljam svoj prvi figaro za kosu.
Nikada ranije nisam imala niti sam koristila figaro.  Iskreno, plašila sam se toga da ću mnogo oštetiti kosu, ali pošto kozmetička industrija izuzetno napreduje, te su nam dostupni kvalitetni proizvodi za zaštitu od toplote, rešila sam da konačno počnem da koristim figaro. Uz to, gotovo svaki figaro poseduje zaštitu od oštećenja, pa ne moramo baš mnogo brinuti. 
Pre nego što sam ga kupila nekoliko puta mi je frizerka uvijala kosu baš ovim figarom. Oduševila sam se činjenicom da mi lokne toliko dugo "traju", s obzirom da kada god uvijem kosu (kojim god uvijačima) lokne se jako brzo opuste. Zbog toga sam rešila da kupim ovaj figaro, i uvijam kosu sama.

Figaro sam kupila u prodavnici Kiwi sun ali ga možete naručiti i putem sajta alexandar-cosmetics.rs
Kao  što možete videti radi se o kupastom figaru, koji nema štipaljku, te neće lomiti kosu, i daće prirodniji i lepši izgled loknama. Poseduje zaštitu- turmalin, za koji mi je prodavačica objasnila da pruža visok nivo zaštite od oštećenja. 
***Kiwi sun, ulica Bulevar despota Stefana 23, Beograd
***Cena: 5500din. (50e) / nedavno je povećana na 8990din. 
***Prilikom kupovine dobija se garancija od 2 godine.


Osvrnimo se na reč proizvođača:
Kupasti figaro za kosu pruža mogućnost lakog postizanja urednih i sjajnih lokni, koje dugo traju, bez čupanja i lomljenja kose. Za savršene lokne, bez neurednog izgleda. Turmalin u kombinaciji sa keramikom emituje zdravu infracrvenu toplotu koja je nežna prema kosi, eliminišući elektricitet i zatvarajući površinu dlake, čime se dobija glatka i sjajna kosa.
Pruža rezultate koji omogućavaju profesionalno oblikovanje kose. Lako korišćenje uz visoku efikasnost, za lokne koje traju danima. Zahvaljujući kupastom dizajnu, figaro neće čupati, niti lomiti kosu.
Napravljen je od turmalina i keramike. Turmalin je prirodni izvor negativnih jona i daleke infracrvene toplote, čime se postiže pažljivo i brzo oblikovanje. Negativni joni prodiru u kosu, kako bi se eliminisao elektricitet i vlas zatvorila, te kosa postala svilenkasta, glatka i sjajna. Keramika je idealni provodnik toplote, a ujednačeno raspoređivanje toplote omogućava bezbedno oblikovanje i dugotrajne rezultate. Potrebno je samo 10 sekundi da figaro bude potpuno spreman za upotrebu.
(Preuzeto sa sajta www.alexandar-cosmetics.com)

Način korišćenja i saveti:
  • Kosu uvijajte figarom samo onda kada je potpuno čista, suva i dobro raščešljana. 
  •  Ukoliko želite da smanjite stepen oštećenja prilikom uvijanja kose morate koristiti sredstva za zaštitu od toplote. Kao sredstvo za zaštitu možete koristiti leave in proizvode, tj. proizvode koji se ne ispiraju, a imaju u sebi silikone, ili sredstvo koje je baš namenjeno zaštiti od toplote. Moj savet jeste da obratite pažnju da pri vrhu liste sastojaka takvih proizvoda ne budu isušujući alkoholi, a veliki br. proizvoda za zaštitu od toplote ih sadrži.  
  • Kada je kosa upila sredstvo za zaštitu i kada je suva, spremna je za uvijanje. 
  • Izdvojte pramenove, i uvijajte pramen po pramen. Pramen uvijte oko figara, zadržite par sekundi (5-6)
  • Kosu uvijate od lica, a ne ka licu. Tako će lokne izgledati prirodnije. 
  • Prvo vijajte onaj donji deo kose, dok ćete gornji pričvrstiti šnalom. 
  • Ne uzimajte prevelike pramenove jer se tako kosa neće dobro uviti
  • Ukoliko želite sitnije lokne orjentišite se na uži deo kupastog figara, a ako želite veće i prirodnije lokne onda uvijajte kosu oko onog šireg dela. 
  • Kada uvijete celu kosu, ako želite da vam lokne duže traju naprskajte kosu lakom a zatim, radi prirodnijeg izgleda nagnite kosu ka dole i protrljajte je rukama, kako biste dobili prirodan, razbarušeni izgled.


Utisci o Amika figaru

Ovim figarom sam jako zadovoljna. Nemam sa čim da ga uporedim, jer nikada ranije nisam koristila figaro, ali sam jako zadovoljna jer lokne dugo stoje, ne oštećuje kosu koliko sam mislila da će je oštetiti, pravi jako lepe, uredne lokne, i pored svega toga ima prelep dizajn.

Sigurna sam da skoro svaki figaro / pegla / styler, bez obzira na to kakvu zaštitu ima može oštetiti kosu, naročito ako ne obraćamo dovoljno pažnje na negu i na zaštitu i ako prečesto izlažemo kosu ovakvom tretiranju, ali u svakom slučaju ne morate bežati od ovakvih proizvoda. Ako vodite računa oštećenja mogu biti zaista minimalna, a imaćete lepu frizuru uvek kada vam je potrebna. A samo uvijanje kose je zaista lako, vrlo brzo ćete ući u štos.

Prilikom kupovine figara obratite pažnju da poseduje dobru zaštitu, i ako već kupujete ovakav proizvod ne žalite novac, i bolje dajte nešto više para, nego da kupite proizvod koji će vam totalno uništiti kosu. A verujte da oštećenja mogu biti ogromna.
Ali i kada pronađete dobar i kvalitetan figaro, nemojte ga koristiti često.

Svakako, ja vam preporučujem baš ovaj Amika kupasti figaro, u čiji kvalitet sam se uverila.


***Kako bih dobila prirodniji izgled lokni, nakon uvijanja sam naprskala lak, nagnula glavu i rukama prolazila kroz kosu i ''protresla'' je, kako ne bih dobila onaj izgled kao kada skinete viklere sa kose. Kada budem ponovo uvijala kosu angažovaću nekog da lepo fotografiše da biste videli lepo kakav efekat dobijam ovim figarom. A do tada možete odgledati na kanalu Ane Minić -Charlica, kako ona uvija kosu baš ovim figarom. Da pogledate video kliknite OVDE.

13 коментара:

  1. Odlican post! :)
    Neman ovaj figaro, mnogo mi se svidja ovaj sto si preporucila! :)

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Svojevremeno sam koristila i figaro i pegle. I mislim da ništa ne može da ti bukvalno zaštiti kosu, ukoliko ove beauty rekvizite koristiš često :). Slažem se da treba uložiti u one kvalitetnije, pre nego u loše kopije. Ali lep ti je figaro, a lepe su i lokne :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se, zato sam to i posebno napomenla. Ništa ne može da u potpunosti zaštiti od oštećenja prilikom korišćenja ovakvih rekvizita. :) A da je lep - prelep je :)

      Избриши
  3. Super post i lokne bas lepo izgledaju na slici :)
    Zanima me imas li predlog za neki dobar leave in kao dodatna zastita uz figaro? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://zdravakosa.blogspot.com/2015/01/balea-sprej-za-zastitu-od-toplote.html

      Na primer ;)

      Избриши
  4. Konacno docekah (mada sa velikim nestrpljenjem) ovaj post.
    Imam pitanje u vezi ovog figara: da li se T moze podesavati (koliki je temp. interval u okviru kog radi) i na koliko stepeni ti uvijas kosu?

    PoZZ!

    ОдговориИзбриши
  5. Koji sampon bez sulfata preporucujes? Videla sam da dosta blogerki koriste Baby love iz DM-a, pa me zanima da li si probala taj i ako jesi kakvo je tvoje misljenje.
    Lokne su fenomenalne :) :*
    Sandra

    ОдговориИзбриши
  6. Ja sam kupila ovaj figaro pre 2 meseca u Alexandar Cosmetics i zadovoljna sam sa njim :) Jedino što je pakovanje veoma ne praktično. Dakle pakovanje je samo kutija, ne dolazi sa torbicom. Ali se dobije rukavica protiv toplote. Koristila sam ga barem 1 nedeljno i nije mi oštetio kosu :) Lokne mi traju dan do dva.

    ОдговориИзбриши