Kerastase Resistance Volumifique Volume Expansion Spray

Osobe koje imaju jako tanku dlaku, i ne toliko gustu kosu znaju koliko muke je potrebno da bi se dobio pristojan volumen.

Na ovakvoj kosi masnoća prilično brzo izbija na površinu, te kosa ne izgleda lepo, često već dan nakon pranja. Gotovo svaki brend ima liniju namenjenu postizanju volumena. Do sada sam probala nekoliko proizvoda koji treba da imaju uticaja na volumen, a to su Loreal Elseve Volume Collagene- sprej (Klik za recenziju) i više različitih suvih šampona koji takođe imaju uticaja na volumen.

U današnjem postu predstavljam vam verziju profesionalnog brenda Kerastase. Sa ovim brendom imam sjajno iskustvo. Njihovi proizvodi su koncentrovani, skupi ali i kvalitetni u šta sam se više puta uverila. A da li je i ovaj sprej opravdao moje poverenje, pročitajte u nastavku...

...
Celokupna linija ima zadatak da tankoj kosi obezbedi teksturu kose laku za oblikovanje i uz to da kosi ne oduzme lepršavost i sjaj. Pored spreja za kosu koji ću vam predstaviti u nastavku ova linija se sastoji od kupke, gela, pene i pudera za volumen. 

Tajna ove linije jeste u sledećim sastojcima: 
  • Sistem Ampliflex** – Celulozni prah omogućuje fizički efekat bubrenja celuloze u dodiru sa vodom.
  • Intra-Cylane** - za strukturno pojačanje kose.
  • Katjonski polimer –Formula koja obezbeđuje lepršavost sa dodatnim sjajem na definisanim osetljivim zonama. 


Moja očekivanja i utisci...

Od brenda poput Kerastase-a zaista očekujem da uradi ono što obećava. Dakle, očekujem volumen, i kosu koja nije otežana i ulepljena.

Kao što je navedeno u uputstvu ovaj proizvod sam koristila nakon pranja kose, nanoseći ga na vlažnu kosu koja je prosušena peškirom. (Ne ispira se)

Kada nanesem sprej kosa dobija drugačiju teksturu, kao da je kruća u delu gde sam sprej nanela. Nakon nanošenja obavezno dobro očešljam kosu (!!) kako bi proizvod bio ravnomerno raspoređen. Ovo je jako bitno da uradite sa svim proizvodima koji su namenjeni postizanju volumena, jer će u suprotnom kosa biti kruta, a verovatno i ulepljena. 

Nakon što nanesem sprej i očešljam kosu osećam kako kosa dobija na teksturi a samim tim i na gustini. Nma neprijatnog osećaja, niti ulepljenosti, ali oseća se da je nešto na kosi. Ako pređete prstima kroz kosu osetićete sloj ovog proizvoda, ali osećaj nije težak, čega sam se najviše uplašila pre nego što sam proizvod probala. Nakon nanošenja na teme imam osećaj hlađenja na koži glave.

Odmah nakon nanošenja i češljanja krećem sa sušenjem kose. Dok sušite kosu osećate kako se dodatno menja tekstura i dobija se onaj efekat kao da ima više kose, tj. kosa je gušća i stvara se volumen.

Kako je ovo proizvod namenjen profesionalnoj upotrebi, tj.upotrebi u frizerskim salonima, ovaj proizvod koriste frizeri prilikom feniranja. Usled feniranja frizer još dodatno podiže kosu iz korena četkama, pri čemu se dobija neverovatan volumen koji traje sve dok vam je kosa čista, tj.dok ne izbije masnoća. Ja sam ga koristila nekoliko puta kada sam išla na feniranje kod frizera, i prosto mi je žao da ga koristim kada sušim kosu sama, jer je efekat kod frizera, naravno, mnogo bolji.

Ako ga koristite kada same sušite kosu, moj savet vam je da prilikom feniranja četkom izdižete kosu iz korena = tada je efekat jako dobar. A ako ga ponesete prilikom posete frizeru, tj. kada vas frizer fenira, sigurna sam da ćete biti oduševljene efektom. Naravno, ovaj sprej ne morate ni kupovati ako posećujete salon koji radi sa ovim brendom, samo napomenite da želite da vam nanesu pre feniranja ovaj sprej.

Ono što je jako bitno jeste da ne utiče na prekomerno mašćenje kose. Kosa se masti normalnom brzinom, bar u mom slučaju. Nije uticao na bilo kakve promene na koži glave u vidu svraba i peruti.

Uz to, ovaj proizvod ima i antistatički efekat, tj. ako imate problema sa elektricitetom, i u tom slučaju vam može biti od koristi.

...
Nažalost, ne postoji proizvod koji će tankoj kosi dati volumen na duže staze, ali zato su tu pomoćna sredstva poput ovog koji nam može makar privremeno obezbediti bujnost. Ja vam preporučujem da probate ovaj sprej, jer je fantastičan, bilo da se koristi u kućnoj upotrebi ili frizerskom salonu. Kerastase proizvodi jesu skuplji i koncetrovani, tako da ovaj sprej jako dugo traje, za razliku od, na primer, suvih šampona koji takođe mogu obezbediti jako lep volumen. 

Gde kupiti? Sve Kerastase proizvode možete kupiti u frizerskim salonima koji rade sa ovim brendom, pri čemu cena varira od salona do salona, tako da je najbolje da za cenu pitate u najbližem frizerskom salonu.
Količina: 125ml

Šta vi koristite da biste svojoj kosi obezbedili volumen?

7 коментара:

  1. Ovo zvuči odlično. Moja kosa je tanka i kao što kažeš, bukvalno za dan se umasti, spašava me Batiste. Neizmerno zavidim devojkama koje mogu da se isfeniraju jednom nedeljno kod frizera i imaju frizuru cele nedelje! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Oduvek želim ovaj efekat gore pomenuti,moram probati proizvod..recenzije su sjajne,sledim dosta vaših preporuka..

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicno! Svakako da imam Kerastase proizvode na umu, posto ih moram narucivati online to ide malo sporije ali stavila sam ovaj tretman na WL!

    ОдговориИзбриши
  4. Sad rizikujem da zvučim kao poludela ali malo vam zavidim na tim tankim vlasima. Jeste činjenica da se brže prlja i masti kosa ali se brže i suši i lakše oblikuje. Ja poludim sa ovom mojoj grivom a nije mi ni preduga. Za volumen ne žeim ni da čujem. Ima i to svojih prednosti ali valjda uvek želimo ono što nemamo :) Lidija

    ОдговориИзбриши
  5. Odlicna recenzija, ali nikako ne mogu da nadjem gde mogu da kupim ovaj proizvod. Neki predlog!? Ivana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U svim salonima koji rade sa ovim brendom mozes kupiti ovaj proizvod. Pogledaj i kod Cvrleta. Ima online prodavnicu, i nekoliko prodavnica u Bg-u.

      Избриши