Yves Rocher - Mlečni serum za glatku kosu i zaštitu od vlage

U jednom od prethodnih postova predstavila sam vam prvi proizvod ovog brenda koji sam probala, a to je Sirće od maline za ispiranje kose (za recenziju kliknite OVDE). Tom prilikom sam izostavila neke osnovne informacije o ovom brendu koje su bitne i zanimljive, te vam ih sada predstavljam.


Yves Rocher je poznati francuski brend čiji su proizvodi bazirani na biljkama. Kompanija je osnovana 1959 godine, od strane gospodina Iv Rošea, ljubitelja botanike, koji je odlučio da stvori proizvode za negu na bazi biljaka. Ova kompanija kroz svoje poslovanje istražuje nove i efikasne biljke radi stvaranja novih kozmetičkih proizvoda i sve to u skladu sa principima očuvanja planete Zemlje. Ne znam da li ste znali za to da je Yves Rocher i uzgajivač i proizvođač i distributer proizvoda. Još jedna bitna činjenica jeste da je ova kompanija za svoj rad dobila sertifikate za kvalitet i zaštitu životne sredine. 

Za proizvodnju svojih proizvoda ne koristi genentski modifikovane biljne sastojke i svi proizvodi se proizvode na osnovu striktnih eko-dizajn pravila. 
(Izvor: http://direktnaprodaja.yves-rocher.rs/)



U ovom postu vam predstavljam mlečni serum za glatku kosu, a pre nego što pročitate moje utiske, osvrnimo se na reč proizvođača:
Obogaćen ekstraktom semenki bamije koji ima svojstvo zaglađivanja, ovaj serum za glatku kosu 48 sati čini vašu kosu: - 5 puta glatkijom - zadržava glatkoću tokom 48 sati i štiti kosu od vlage (Instrumentalni test nakon primene Mlečnog seruma za glatku kosu u poređenju sa klasičnim Yves Rocher proizvodima)
Primena: Nanesite na peškirom osušenu kosu pre oblikovanja kose fenom. Ne ispira se. Plus: formula bez silikona čini kosu lakšom.

U svom sastavu poseduje biljna ulja  i pantenol
za koje znamo koliko doprinose nezi kose. 
U sebi ne sadrži silikone, parabene i veštačke boje!


Moji utisci
Ovaj proizvod već duže vreme koristim, kako bih ga testirala u različitim vremenskim uslovima s obzirom da obećava zaštitu od vlage. Za to vreme pratila sam upustvo i nanosila ga na vlažnu kosu, nakon pranja, a pre sušenja, ali sam ga ponekad stavljala i na suvu kosu između dva pranja. Nanosila sam ga najviše na krajeve, i na kraju obično pređem prstima duž dlake, ali ipak ne nanosim serum u blizini temena iako nema silikone. Savetujem vam da ako imate tanku kosu koja je sklona mašćenju, ovaj serum ipak nanosite samo na krajeve kose, jer možete dodatno zamastiti kosu.

Imajte u vidu da ovaj proizvod ne štiti od toplote 
za razliku od leave in seruma koji u sebi poseduju silikone.


Dakle, u pitanju je mlečni serum. Izgleda kao hidratantna krema. Ne postoji problem prilikom doziranja, pumpica je skroz korektna, i ne izlazi veća količina proizvoda od potrebne.
Miris je vrlo prijatan i blag. Ne bih mogla detaljnije da ga opišem jer ne mogu da ga definišem. Svakako verujem da ne bi ikome od vas zasmetao jer nije intenzivan.

Efekat nakon korišćenja ovog proizvoda je sledeći:
Čini mi se da ovaj serum pruža vrlo dobru negu, što ne treba da čudi s obzirom na sastav. Nakon nanošenja dlaka dobija bogatiju teksturu, i čini se kao da dobija na volumenu. Kosa ga brzo upija. Međutim, pazite da ne preterate sa količinom, jer vrlo lako možete dobiti onaj efekat teške kose, što ne izgleda lepo, a i kosa može postati čudna na dodir.


Nakon nanošenja kosa je zaista glatka, kao što je proizvođač obećao. Neka vas ne buni što kosa nema onu klasičnu glatkoću i svilenkastu teksturu kao što to omogućavaju silikoni koji stvaraju takav sloj na dlaci, ali  kosa je svakako lepša na dodir. Čini mi se da nešto jači u odnosu na ostale serume ovog tipa, pa koristite manju količinu, inače će kosa delovati ulepljeno.

Posebnu pažnju sam posvetila testiranju uticaja vlage, jer proizvođač obećava zaštitu. Vlaga na moju kosu ima izuzetno jako dejstvo, pošto imam dosta tanku dlaku, koja se pri krajevima lako izvije. Ovaj serum nije pomogao da kosa ostane duže ravna i pored uticaja vlage, ali ono što mi se dopada jeste što se dlake ne razlete i kosa ne izgleda neuredno i čupavo, već je i dalje zaglađena.


Dakle, ako tražite proizvod koji će vašu kosu isfeniranu na ravno duže držati ravnom i pored uticaja vlage, ovo nije proizvod za vas.

Ali ako volite proizvode na bazi prirodnih sastojaka, izbegavate silikone, parabene i veštačke boje, i treba vam leave in proizvod koji bi mogao zaista da neguje vašu kosu, a ne da samo zakamuflira oštećenja, onda će ovo biti proizvod koji će vam se dopasti.


 

Cena: 675 din.
Količina: 100ml
Prodajna mesta:  Šoping centar Ušće ili online http://direktnaprodaja.yves-rocher.rs/

Yves Rocher proizvodi se ne testiraju na životinjama od 1989godine.


Da li ste probali ovaj serum, ili neki drugi Yves Rocher proizvod?



10 коментара:

  1. Dopada mi se sto sadrzi biljna ulja i pantenol, volim proizvode koji imaju negujuce svojstvo, ali ako su naveli 48h glatkoca i borba protiv vlage, tesko ako je sve samo na prirodnoj bazi, jer sam iz iskustva stekla utisak da su takvi proizvodi po dejstvu vrlo slabi za moj tip kose, mada verujem ko ima manje problematicnu kosu da ce mu biti dobar ovaj proizvod. Dobra recenzija kao i uvek :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kosa jeste zaista glatka duže vreme, ali, eto, moja kosa nije izdržala da ostane ravna pored vlage. Svakako je u pitanju dobar proizvod, tako da, poslužiće, itekako.

      Избриши
  2. Jako si me zainteresovala ovom recenzijom. Već imam jedan njihov šampon kojim sam zadovoljna i o kojem ću tek pisati (nikako da dođe na red :)) i sve se više okrećem prirodnim sastojcima u proizvodima! Vlaga je nešto što i mene muči ali tome izgleda nema leka :) Super recenzija kao i uvek!!! Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moraš mi reći koji šampon. I jedva čekam recenziju, jer želim da probam neki šampon iz njihove ponude.

      Избриши
  3. Nisam probala ništa od YR za kosu, ne znam da li mi ovo treba, dobro zvuči ali imam sličnih proizvoda napretek. Sad su mi neke druge tvoje preporuke na WL.

    ОдговориИзбриши
  4. Koristim ovaj serum vec duze vreme i jako sam zadovoljna.Koristila sam i sampone i balzame ove marke.Kosi treba malo vremena da se navikne na preparate bez silikona,ali nakon nekog vremena postaje ocigledno koliko jojo prijaju prirodni preparati kakve nudi YR kozmetika.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da ne treba vremena kosi da se navikne, već treba nama vremena da se odviknemo od dejstva proizvoda sa silikonima (mislim na naš um :D )... Nisu, nažalost svi prirodni preparati delotvorni, zato pažljivo biram šta isprobavam, ali ovo što sam do sada probala -YR, Weleda, pa i Biokap sa kojim se tek upoznajem... Sve je fantastično

      Избриши
  5. Анониман25. мај 2014. 13:53

    Obožavam YR. Ovo moram da probam, jos uvek nisam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Volela bih da dobijem predlog za neke druge YR proizvode, pošto ih već hvalite :)

      Избриши