BioKap hranljivi balzam za kosu





Italijanska kuća BiosLine je kuća prirodne kozmetike čiji asortiman čine proizvodi za negu kose i farbanje - BioKap.

Ovaj brend mi jeste poznat zbog farbi za kosu, ali nisam znala mnogo o njihovim proizvodima. Ostala prijatno iznenađena kada sam sakupila informacije o proizvodima i misiji ove kompanije, iako sam vrlo skeptična kada su u pitanju proizvodi za koje se tvrdi da imaju prirodno, biljno poreklo.

Ono što će obradovati ljubitelje prirodnih proizvoda jeste što ni jedan Biokap proizvod ne sadrži:
  • parafinske frakcije 
  • produkte životinjskog porekla 
  • natrijum laurilsulfat -agresivni čistač koji može isušiti dlaku 
  • hemijske supstance koji toksično oštećuju vlasište i same folikule 




U ovom postu ću vam predstaviti Biokap hranljivi balzam za kosu, za koji proizvođač tvrdi da je idealan za beživotnu kosu sa oštećenim krajevima.

"Hranljivi balzam zahvaljujući svojim biljnim sastojcima, ulju Jojobe i Pšeničnim proteinima, i posebnoj PH vrednosti predstavlja uspešan tretman neophodan kosi. Nanet nakon šampona, hrani i štiti kosu od spoljašnih uticaja, čineći je mekanom, lakšom za češljanje, dajući joj volumen i sjaj."



Svako ko prati ovaj blog zna da negu nakon šampona (pakovanja/balzame/prskalice i sl.) stavljam isključivo na krajeve, jer su to mahom proizvodi koji u svom sastavu imaju silikone. 

Ovaj balzam ima sastojke koji mi u potpunosti odgovaraju + ima pH vrednost koju ima i zdrava kosa (oko 4-4,5), te ne postoji rizik da moje teme reaguje loše.

Osnovni sastojci: ulje Jojobe, Pšenični proteini, ekstrakt Hmelja i ekstrat kore Afričke Šljive i lista Masline. 
Miris- Prirodan, jako prijatan . Nemam nikakvih zamerki. Ne zadržava se dugo u kosi. 
Tekstura i gustina -Kao i ostali proizvodi ovog tipa. 
Ambalaža: Balzam dolazi u klasičnoj tubi. Na čepu postoji zaštita, te možete biti sigurni da niko nije otvarao proizvod. 



Način upotrebe: "Kao bilo koji drugi balzam, naneti na opranu, vlažnu kosu, oko jednog minuta nežno masirati od korena do vrhova dlake, a zatim dobro isprati "- Reče proizvođač, ali moj savet je da ostavite balzam da deluje bar 15-ak minuta, a slobodno možete i duže. Mislim da je jedan minut kratko vreme za neko jače dejstvo. Ako ga držite 1 min. dobićete efekat klasičnog balzama, koji pritom dosta dobro omekša dlaku, a ako ga držite duže dobićete efekat kvalitetnog pakovanja za kosu- Odgovorno tvrdim. Dok ga nanosite na dlaku i teme lagano masirajte, tj. trljajte: Primetićete dok ga nanosite, čak i u jako tankom sloju kako momentalno omekša dlaku.

Efekat nakon pranja: Nakon korišćenja prvo što mogu da primetim jeste da je kosa jako meka, što me pomalo buni s obzirom da se proteini nalaze na vrhu sastava (to što su na vrhu liste znači da ih ima dosta). Pored toga sto je kosa meka krajevi su savršeno zaglađeni, i izgleda jako uredno. Samo sam je prosušila fenom, bez upotrebe četke i kosa je gotovo potpuno ravna, skoro pa kao kada je isfeniram, a krajevi mi se inače pomalo uviju (onaj deo uz lice). Kosa dobija prelep sjaj, koji čini da kosa izgleda zdravo i negovano.

 


Ne postoji ništa negativno što bih mogla da kažem za ovaj proizvod, bar što se efekta tiče, jer sam zaista prezadovoljna.. Ako bih baš morala da izdvojim nešto što mi smeta, rekla bih da je to količina od svega 125ml. S obzirom na količinu i na to da se može nanositi na celu kosu, troši se nešto brže, pogotovo ako kao ja, ne volite da štedite. I sami vidite da je i cena nešto viša, ali jedno je sigurno-Kvalitet košta. Naročito kada je nega kose u pitanju.

Dakle, neka vas ne zbuni što ovaj proizvod nazivaju balzamom. Ja bih rekla da je ovo izuzetna hranljiva nega za kosu. Kosa izgleda lepo i vizuelno, a ako probate i sami ćete se uveriti da ovaj proizvod može jako lepo da neguje kosu, a ne samo da sakrije oštećenja. Više novca vredi izdvojiti za kvalitet. U to sam se uverila prvi put kada sam kupila Davines HBP, a mogu vam reći da su mi trenutno ova dva pakovanja u samom vrhu, što se nege tiče.

Pokušajte da nabavite nekoliko testera ovog proizvoda (verujem da ih možete dobiti u Metropoliten parfimeriji)

Pakovanje: 125ml / tuba
Cena: oko 1200din.
Prodajno mesto: Apoteke, parfimerija Metropoliten



16 коментара:

  1. Odavno se mislim da probam nesto iz biokap kolekcije proizvoda, bas zbog njihovog prirodnog sastava. Najzainteresovanija sam bila za njihove farbe za kosu, ali me je iskustvo drugarice odvratilo od kupovine istih, jer joj uopste nije pokrivalo sede vlasi (kada sam videla kako joj je kosa izgledala posle farbanja, zaista mogu reci isto sto i ona, bacene pare).
    Sa ovim balzamom u principu nema sta da se izgubi, a sastav je zaista primamljiv, tako da ce se sigurno naci na listi moje sledece kupovine.
    I da, da ne zaboravim da pitam, da li imas iskustva sa Pantenovim pakovanjima za kosu, jedno takvo koje sam dobila na poklon, doslo je na red za isprobavanje, pa cisto da se unapred informisem sta da ocekujem.

    Veliki poZZ!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od Pantena sam probala samo šampone. Možda i neki balzam, ali to je bilo davno, pa ne mogu da se setim šta sam koristila.

      Možda probam u skorije vreme, dopala mi se neka maska, čini mi se da je na bazi proteina. Javi, u svakom slučaju svoje utiske kada probaš, da znam da li vredi kupiti.

      Избриши
  2. Nisam nikada čula za Biokap ali verujem da bi mi se svideo taj balzam...

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман25. мај 2014. 13:50

    Koristila sam neki njihov sampon. Ne znam kako se zove, jer sam bacila bocicu ali bio je odlican. Ovo bih volela da probam. Slazem se da je bas mala kolicina za tu cenu, ali ako je toliko dobar kako kazes onda valjda vredi

    ОдговориИзбриши
  4. nisam probala ništa oiz Biokap asotimana, a ovo mi se čini kao dobar proizvod za početi. Imaš li još koju preporuku kad je Biokap u pitanju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imam samo testere nekih šampona, koje još uvek nisam probala. Ovo je prvi proizvod tog brenda sa kojim sam došla u susret, tako da, kad probam šampone javiću ti utiske.

      Избриши
  5. Negde sam viđala te Biokap proizvode ali sad ne znam gde. Nisam ni slutila da su toliko dobri. Dobro, taj balzam/maska :) Nikako da krenem na te prirodne proizvode za kosu i telo, a već dugo želim. Ovo se čini kao proizvod vredan pažnje. Lidija

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam stvarno oduševljena. Ja sam ih viđala samo u apoteci, i ne obraćam mnogo pažnju na takve proizvode, naročito kada je cena malo viša. Ali definitivno ovo neće biti poslednji proizvod ovog brenda koji sam probala :)

      Избриши
    2. Juče videh u apoteci u Zemunu ul. Zmaj Jovina) Biokap šampone i balzam čini mi se za farbanu i oštećenu kosu koji je sada snižen na 500 rsd. Možda će nekome značiti ova informacija. Lidija :-*

      Избриши
  6. Ovo mi se čini kao super proizvod, imam ga i jedva čekam da ga probam a posle ovog posta još i više :))

    ОдговориИзбриши
  7. Ja svaki put stavim gomilu balzama jer ako to ne uradim ne mogu da rascesljam kosu, dopada mi se sto ovaj moze da se nanese na celu kosu i zapravo bi bio idealan za mene jer ja uvek moram da stavim malo vise da bih uspela da je rascesljam, iako znam da to i nije bas najbolje resenje. Hvala na predlogu! :**

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja volim velike slojeve maske / balzama, ali kod ovog zaista nije potrebno, baš je jak. I nema na čemu, hvala tebi što pratiš moj blog :****

      Избриши
  8. Iako moja drugarica nije bila zadovoljna Biokap farbama za kosu, ja sam ipak rešila da probam na svojoj, pošto je proteklo dosta vremena od kada je ona koristila (sada su čak izašle nove farbe sa oznakom delicato za osetljivu kožu glave, premda sam ja koristila klasičnu Nutricolor). Mogu reći da sam vrlo prijatno iznenađena izdašnošću farbe, mirisom i samim pakovanjem koje sadrži kremu za zaštitu kože glave prilikom farbanja i šampon sa balzamom (jedino što mi je bilo čudno jeste da taj šampon nije hteo da peni, pa sam za svaki slučaj kosu pored njega oprala svojim šamponom). Vrlo sam zadovoljna pokrivnom moći farbe (mada ja i nemam mnogo sedih vlasi, ali je i njih kompletno pokrilo). Takođe, moram da naglasim da sam birala boju za 1-2 nijanse svetliju od moje prirodne. Što se tiče postojanosti boje, mora da prođe još vremena (juče sam se farbala), pa javljam utiske.

    PoZZ!

    ОдговориИзбриши