Mali vodič za kupovinu proizvoda za kosu preko interneta (Unutar Srbije)

S obzirom na to da mi je do sada stiglo dosta pitanja, od strane onih koji žive van većih gradova,  o tome gde kupiti određeni proizvod, rešila sam da vam predstavim mali vodič za kupovinu online u Srbiji (sa mogućnošću da kupite i direktno na prodajnom mestu). 

Dakle, akcenat će biti na kupovini online (unutar naše zemlje), koja može biti od koristi onima koji žive u manjim naseljima i kojima nisu dostupne neke veće prodavnice i frizerski saloni koji prodaju profesionalne proizvode.

Opšte je poznato da su određeni proizvodi prilično skuplji kod nas nego u inostranstvu, ali ne možemo reći da je ponuda u našoj zemlji siromašna.

Lilly i DM drogerije imaju sasvim dobru ponudu proizvoda za kosu, počev od onih iz klase jeftnijih, pa do onih skupljih, luksuznijih. Međutim, u ovom postu ću se osvrnuti na onu kategoriju koju ne možemo naći po drogerijama, i ostalim većim prodajnim mestima koji u asortimanu imaju proizvode za kosu. Tu su mahom proizvodi koji su namenjeni frizerskim salonima, i priznajem, od kad sam saznala za neke manje poznate brendove postala sam jako zainteresovana za sve ono što mi je možda do tada bilo nepoznato i saznajem da ima dosta kvalitetnih proizvoda koji zaslužuju više pažnje.

Naglasila bih da veliki deo profesionalnih proizvoda možete kupiti u frizerskim salonima koji rade sa tim određenim brendom. Kako ćete sa kojim brendom koji salon radi? Odgovor je- Pogledajte na vratima/prozoru ili obratite pažnju na natpise na objektu frizerskog salona, uvek postoji oznaka sa kojim brendom taj salon radi. Ili koristite google.


Neću vam pisati detaljno podatke o svakoj prodavnici,  niti ću vam napisati celokupnu listu brendova sa kojima rade, jer sve to možete pročitati na njihovom sajtu.




Sa njima imam do sada jako lepo iskustvo.

Registracijom na njihov sajt, dobijate mogućnost da vidite cene, i naručite proizvode koji će vam biti isporučeni u roku, pri čemu ne morate da brinete da li će se proizvodi prilikom transporta oštetiti.

Raspolažu sledećim brendovima: Free Limix, Macadamia, Amika, Rolland, Insight, Aredell i ostali.






Odličan izbor za kupovinu profesionalnih brendova. Trenutno raspolažu sa Revlon, Loreal Professionnel i Matrix proizvodima za negu, stilizovanje i farbanje. Ova prodavnica ima lepe akcijske ponude, i koliko sam mogla da procenim imaju najniže cene kada su u pitanju ova tri brenda. Svakako se više isplati kupiti preko ove prodavnice nego kupiti ove proizvode u frizerskom salonu, gde cene znatno više više.




Njihova ponuda obuhvata kozmetiku za negu, styling, bojenje, dizajniranje, oblikovanje kose, tehničke proizvodi, sredstva za zaštitu kose od sunca, losione, ampule, kolekcije za lečenje obolenja kose i kože glave. Proizvode šalju unutar, ali i van Srbije, kako kažu, po povoljnim cenama dostave.

Neki od brendova koje kod njih možete pronaći su Amika, Eva, Alfapart, Amika, Free Limix, gdh, Makadamia, Subrina professional i ostali.




Ultra Sun prodajni objekat možete posetiti na Novom Beogradu, u Gandijevoj ulici br.99v, lokal 1, a na navedenom sajtu možete posetiti njihovu online prodavnicu. 

Neki od brendova koje kod njih možete pronaći su Free Limix, Rolland, Macadamia, Ardell, FarmaVita, Chemco i ostali.

Cene identične kao i u Alexandar-cosmetics-u i Salon Info!

Uniteh d.o.o. je predstavništvo a Salon Shop Pro je internet prodavnica putem koje možete poručiti razne brendove među kojima su i Serical maske za kosu, po skroz ok ceni od 375din. Na beogradskim pijacama je cena 350 dinara, tako da nije velika razlika u ceni.

Ostali brendovi kojima raspolažu su: Tigi, Pro4u, Alter Ego, Fanola, Krystal Milk i ostali.

PAŽNJA!!!
Serical pakovanje (bilo koja verzija):
  • 375 dinara = Salon Shop Pro
  • 580 dinara = Cvrle





DEPIL MEDIC SHOP se sastoji od 5 prodavnica koje se nalaze u raznim delovima Beograda. Pružaju mogućnost naručivanja proizvoda. Više puta sam kupovala proizvode od njih i jako sam zadovoljna odnosom cene i kvaliteta.
Izdvojila bih proizvođača Edelstein i liniju Trend up. Probala sam šampon, masku, i više različitih  ampula. Recenziju za šampon nisam mogla napisati, jer sam imala problem sa kožom glave, a po sastavu mi taj šampon nije odgovarao, ali uskoro ću vam pisati o tome. OVDE i OVDE se nalaze recenzije ampule i maske.

Ovde takođe možete kupiti i Semi di lino ampule po najpovoljnijoj ceni (to je najpovoljnija cena na koju sam ja naišla) - 90 dinara.



Cvrle ima vrlo raznoliku i bogatu ponudu, međutim, cene su izrazito visoke! Budite pažljivi ako kupujete preko njihove prodavnice  jer određene brendove možete nabaviti po dosta nižim cenama.
Još jednom bih naglasila- Serical proizvode nemojte kupovati kod Cvrleta!

Upoređivala sam Tigi proizvode kod Cvrleta i Uniteh-u. Cene su vrlo približne!


Planet Hair
 
Izdvojiću i ovu prodavnicu, koja na žalost nema svoj sajt, a samim tim i nemaju mogućnost online kupovine. Međutim, nisam mogla a da je ne pomenem, jer je ovo prodavnica koju obožavam. Imaju Davines i Selective proizvode, koji su zaista vrhunski. Tako da, ako ste u Zemunu, u blizini Glavne ulice, ili u Bulevaru kralja Aleksandra, ne propustite ovu prodavnicu koja ima sjajne proizvode. 

PAŽNJA!!!
U Planet Hair-u je cena za Davines HBP masku oko 1800 dinara, a u prodavnici kod Cvrleta je 2270 dinara + ne zaboravite troškove dostave. 

---------------------------------------------
I za kraj, predložiću vam nekoliko online prodavnica preko kojih kupujem ulja i putere koje koristim za negu kose:
www.ajur-veda.rs/  -
Ovde možete kupiti čuveno Brahmi Amla ulje, i jako je povoljno.
www.manna.rs/ -
Odlična ponuda ulja/ putera koji su 100% prirodni. Sa njima imam predivno iskustvo. Cene su malo više, ali su proizvodi zaista kvalitetni. Uz svaku porudžinu sam dobila i poklon.

Nadam se da će vam ovaj post biti od koristi, i da ćete pronaći nešto zanimljivo.



***Fotografije koje predstavljaju logo su skinute sa sajta koji je naveden ispod svake fotografije.

21 коментар:

  1. Sve na jednom mestu, odličan post, odličan! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Mislim da je ideja o postu sjajna!
    Planet Hair je salon u kome sam se godinama šišala, dok frizerka (Tanja :)) nije otvorila svoj salon, pa kud ona, tu i ja. Često sam iz Hr odlazila u Zemun na šišanje. Eto, toliko je dobra frizerka :)
    Cvrle očito ''dere'' s cenama, pa je odlično poređenje koje si navela.
    Meni je npr bezveze što u Hr ne postoji mogućnost kupovine proizvoda u salonima (navodno, ne dopušta distributer pošto su profesionalni proizvodi).
    Sjajan post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Misha.

      E, ako mi bude potrebna frizerka, javljam ti se da me spojiš sa Tanjom. :)

      Cvrle, pored što dere sa cenama ima jako loše frizere. Verujem da postoji izuzeci, ali ljudi trebaju biti obazrivi.

      I nisam znala da nemate mogućnost kupovine u salonima. Baš sam u čudu!

      Избриши
  3. Wow, ovaj post je pravo malo blago - hvala za sve informacije!

    ОдговориИзбриши
  4. E super post, baš si se potrudila! Iako nisam iz Srbije, lijepo od tebe što olakšavaš potragu i mogućnost nabavljanja svima onima koji bi rado svašta probali, a to nemaju u svom mjestu/gradu.

    Pogledaću ove stranice koje dostavljaju i van Srbije, da se malo ponovim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nažalost dostavlja samo jedna firma, ali se raspitaj kod njih. :) I hvala na lepim rečima.

      Избриши
  5. Odličan post! Nisam znala za neke adrese :)

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo mi je bilo potrebno! Hvala draga puno!

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post! U Srbiji važi neko pravilo da nema ničega što uopšte nije tačno, plus većina i dan danas ima neki strah od online kupovine tako da mislim da je ovaj post i više nego koristan ;)

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan post, inače sam kupovala par puta preko alexandar cosmetics, ali više volim kad odem direktno u prodavnicu :-)
    Pozdrav :-)

    ОдговориИзбриши
  9. Ja sam prvu Makadamiju kupila u Ultra Sunu, iz Depil Medic Shpa ne izbijam :D, kod Cvrleta nisam bila mnogo godina iz razlog sto su u Beogradskoj ul. mnogo drski, a cene su neobjektivne, dobra ideja za post :) prave smernice.

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican post! Vrlo objektivno i informativno :) Kod Cvrleta sam pre nedelju dana narucila serical masku ,koja mi jos uvek nije stigla,ne znam da li je neka greska u pitanju,ili jednostavno postoji neki problem,ali krivo mi je sto nisam pre saznala za druge adrese gde mogu narucivati. Samo tako nastavi :)

    ОдговориИзбриши
  11. E ovo je bas koristan post! Bravo za sjajnu ideju!

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман28. март 2014. 21:56

    Odlican i veoma koristan post. Slobodno pisite jos takvih!

    ОдговориИзбриши
  13. Odličan post! Ja sam jako zadovoljna Aleksadrom...imaju zaista veliki asortiman proizvoda. :)

    Novi post... :)

    http://lavieenrosemp.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши