Serical Keratin maska za kosu

(Mali uvod o Serical maskama za kosu)

Serical maske za kosu su s razlogom postale popularne na našim prostorima, a zanimljivo je što su postale popularne zahvaljujući preporuci putem raznih blogova, foruma i ličnoj preporuci. Ako nikada niste probali neku od Serical maski za kosu, obavezno razmislite o tome koja od njih bi vam odgovarala, inače ćete propustiti priličnu dobru ponudu koju karakteriše zadovoljavajući odnos cene i kvaliteta.

Cene Serical proizvoda dosta variraju u zavisnosti od prodajnog mesta. Na pijaci (na većini beogradskih) možete pronađi maske po ceni od 350-400 dinara, dok u parfimerijama i internet prodavnicama cene idu i do 700din. , a nedavno sam dobila informaciju da neki preprodavci nude Serical maske po firmama, po znatno višoj ceni. Tako da, pazite od koga kupujete.

Do sada sam probala dve maske a to su : Placenta i Latte. U mojim recenzijama možete pročitati više o njima, ali ukratko mogu reći da sam prilično zadovoljna, naročito Latte maskom, koja savršeno odgovara mojoj kosi koja je tanka, posebno kada želim da krajevi budu meki i zaglađeni, ali isto tako mi se javilo nekoliko žena sa gustom i suvom kosom koje su prezadovoljne dejstvom Latte maske, jer im jako lepo smiri neposlušne krajeve. Sa druge strane Placenta sasvim dobro hidrira, pa ako vam je potrebna hidratacija slobodno probajte Placentu, jer po jako povoljnoj ceni dobijate sasvim solidnu moć hidratacije, u istoj meri u kojoj hidrataciju pružaju znatno skuplja pakovanja.


Pošto su moji utisci o navedenim maskama jako pozitivni, rešila sam da probam i Serical Keratin. Kako sam naziv kaže, ovo je proizvod koji u sebi sadrži keratin. Za one koji ne znaju- Keratin je osnovni graditelj kose. Proizvodi sa keratinom su posebno potrebni onima sa farbanom, tretiranom, oštećenom kosom, i onima koji svoju kosu izlažu uticajima feniranja, peglanja i sl. Međutim, iako vam kosa nije takva, niti imate loše navike, takođe možete koristiti proizvode na bazi proteina, jer kao i hidratacija, svakoj kosi je potrebna i dodatna proteinska nega, kako bi bila zaštićena i kako bi sačuvala svoje zdravlje.
Proizvođač obećava da će se kosa lako razmrsiti, da će sprečiti naelektrisanost, da će učiniti kosu mekom, da dubinski rekontruiše i obnavlja boju i čini dlaku jačom. Posebno se preporučuje hemijski tretiranoj kosi, kosi na kojoj je rađeno hemijsko ispravljanje kose, tretman brazilskim keratinom i slično. 

GUSTINA, MIRIS, KOLIČINA...
Gustina i količina (1000ml) je klasična, kao i kod ostalih pakovanja iz Serical ponude-. Maska nije mnogo gusta, tačnije malo je ređa, otprilike kao većina balzama za kosu. To ne mora da govori da je proizvod loš ili lošiji od ostalih, međutim moraćete staviti malo veću količinu na kosu. Ja, svakako, volim da proizvod nanesem u bogatijem sloju, i ostavim ga da deluje što duže. Miris je prijatan, ali ne znam kako bih ga opisala, a mislim da to nije ni preterano bitno, s obzirom da se ne zadržava dugo u kosi. Sve Serical maske dolaze u ambalaži od 1000ml. Samim tim ambalaža se ne može pohvaliti funkcionalnošću, ali imajte u vidu da je proizvod namenjen upotrebi u frizerskim salonima.


NAČIN KORIŠĆENJA...
Na ambalaži je naznačeno da je potrebno držati proizvod na glavi 5-10min., međutim, retko kada se pridržavam toga. Smatram da je to bitno samo kada se radi o nekom jačem proizvodu, na primer, proteinskom pakovanju koji ima visok procenat proteina, i ono ume ukrutiti kosu ako ga držimo predugo. Ovaj proizvod, kao što rekoh sadrži proteine (Keratin), ali ne u velikoj količini, tako da ga slobodno možete duže držati na kosi. Ne nanosite pakovanje u blizini temena, već samo na krajeve kose!

UTISCI NAKON KORIŠĆENJA

Već dok ispirate kosu osetićete kako je kosa meka. Pomislila sam da je efekat kao i kod maske Latte, koju, opet ću napomenuti, obožavam. Nakon sušenja, primećujem lep sjaj i izuzetnu mekoću. Kosa se vrlo lako raščešljava, i sve do sledećeg pranja nemam problema sa mršenjem, jer je dlaka svilenkasta i meka, i nema nikakve predispozicije za mršenje.
Dakle, jako pozitivan efekat na mekoću, što nisam očekivala, s obzirom da u sebi ima keratina, i da sam dugo držala masku na glavi. Tada uglavnom dlaka bude za nijansu kruća i dobija neku drugačiju teksturu. Ako ste koristili malo kvalitetnija proteinska pakovanja znate o čemu pišem.
U svakom slučaju, i pored toga mi se efekat dopao.
Ono što mi se manje dopalo jeste što dlaka nije skroz zaglađena (ne u onoj meri koja meni odgovara-stvar ukusa), već pri krajevima postoje dlake koje štrče. Mali broj pakovanja čini da krajevi budu lepo zaglađeni, ali s obzirom da je Latte ispunilo ovu fukciju, to sam očekivala i od ovog pakovanja. Zbog toga sam nakon pranja koristila i neki od proizvoda koji se ne ispira, kako bih postigla nivo zaglađenosti koji mi je potreban (volim maksimalnu zaglađenost).

 ZAKLJUČAK

Za ovu svotu novca, sasvim dobro pakovanje za kosu. Savršeno odmrsi dlaku i sprečava mršenje tokom dana, ostavlja dlaku svilenkastom i sjajnom. Za potpunu zaglađenost ćete vrlo verovatno morati da koristite neki serum, kremu, ulje i sl., pa ukoliko vam taj faktor nije mnogo bitan ovo pakovanje vam se može dopasti.
Smatram da je dobro i za tanju i za deblju dlaku, u zavisnosti od željenog efekta. Ne očekujte oporavak kose, što sigurno nećete dobiti po ovoj ceni, ali lep izgled kos,  lakše feniranje/peglanje, i lep osećaj na dodir svakako možete očekivati.

Uzgred, danas sam dobila dosta pohvala, zahvaljujući ovoj maski za kosi. Kada je u pitanju deo uz lice, morala sam jednom da prođem peglom (specijalna prilika :) ), pod najnižom temperaturom (prethnodno je na kosu stavljena zaštita od toplote), pa je samim tim kosa izgledala za nijansu lepše, i mogu reći da se kosa vrlo lako pegla i kontroliše, i zadržala je lep izgled tokom celog dana.

 U sledećem postu pišem vam o proizvodu iz Loreal profesionalne linije, koji je namenjen zaglađivanju, a tada ću vam pokazati fotografije PRE i POSLE korišćenja tog proizvoda. Na slici PRE videti kako izgleda kosa koja je tretirana samo Serical Keratin maskom za kosu.





47 коментара:

  1. Definitivno moram isprobati ove maske, svi pricaju o njima, pakovanje je ogromno i vjerojatno će trajati godinu dana. Nego htijela bih tvoju preporuku kako njegovati kosu na bazenu. Ja se bavim plivanjem odnedavno i moja plava i suha kosa tu pati. Neka preporuka sta nanesti ispod kapice u toku plivanja a sta bi bilo najbolje poslje. Ja koristim ulje od badema za kosu prije a poslje držim masku i po sat vremena a kosa mi je ko metla. Hvala puno unaprijed

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa meni traje malo manje od godinu dana, i koristim dosta proizvoda prilikom jednog koriscenja,.

      Sto se tice bazena, ja sam imala strasno iskustvo :) Imala sam blajhane pramenove koji su mi pozeleneli od hlora. Trebala sam da predpostavim, ali sam totalno zaboravila na taj faktor. Ali sam to uspesno resila kecapom. :)

      Znas verovatno da hlor jako isusuje kosu. Nisam nosila kapice, pa ne znam u kojoj meri voda moze doci do kose (prijateljica koja nosi kapicu za plivanje kaze da se njoj svakako pokvasi kosa i pored kape). Ako ne dolazi u dodir sa vodom nema potrebe da je stavljas ulje dok si na treningu. Postoje posebna ulja koja stite od hlora, konsultovala sam se u jednoj apoteci ali sam totalno zaboravila koji brend je u pitanju. Nakon plivanja bi najbolje bilo da koristis neku jaku hidratantnu masku, jer hlor jako utice na hidrataciju kose. Ne znam koju inace masku koristis. Ako ti je kosa kao metla moj savet ti je da probas Serical Latte jer jako omeksa kosu. Spada u hidratantno proteinska pakovanja, ali mi se javljaju devojke sa kosom poput tvoje i prezadovoljne su.

      Избриши
    2. Hvala najljepša na iscrpnom odgovoru. Sigurno cu probati latte :-)

      Избриши
  2. Imam je,obozavam.Do sad sam probala placentu i evo keratin sam potrosila pola.Sledeca mi je latte,mnogo sam citala pozitivnih utisaka pa zelim da probam...

    ОдговориИзбриши
  3. Ja izgleda imam prezahtevnu kosu za ova pakovanja...Placentu sam dugo koristila,nije mi se najbolje pokazala,sad dajem sansu Latte-u:)Mirise fantasticno !Dalje proizvode iz njihove linije mislim da necu probati ne zato sto su losa nego zato sto je mojoj kosi potrebno nesto jace,gusce:)Sad mi je Orofluido na listi,spazih tu masku u DM-u,nije jeftina a cula sam mnogo pohvala,da je odlicna hidrirajuca stvar,ako je tako,uz HBP cu imati dobitnu kombinaciju(jos sam u potrazi za dobrom hidrirajucom :)) Julijana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa s obzirom na to da je farbas i logicno je da bude zahtevna :)

      Nadam se da ce ti odgovarati latte, zeljno iscekujem utiske :)

      Избриши
    2. Ne farbam se ja :) Imam ostatke nazalost jos ali izraslo je dobrim delom medjutim taj muceni farbani deo je i zahtevan plus mi je kosa prirodno suvkasta na krajevima...Joj hbp mi je pri kraju :O :D

      Избриши
    3. Nisam bila sigurna da li se jos uvek farbas tj.vracas u prirodnu boju, ili pustas da raste tvoja a imas farbane delove :) Ja odmaram od hbp-a, ali znam kako je kada ostane malo :) Da je malo jeftinije bilo bi super :)

      Избриши
    4. Анониман5. март 2014. 11:23

      Pustam,pustam svoju odavno jos,nekako se sasvim slucajno stopilo sve i ne vidi se razlika :)da sam to ranije uradila,ali neee dok se nisam 20x prefarbavala ...-.- Ee latte mi je odlicno!samo sto mora da mi odstoji makar 15,20min za dobar efekat,mada se secam da mi je daaavno frizer stavljao to pakovanje pre feniranja,secam se mirisa koji je nezaboravan:)Hbp mi ke pri kraju i moram da kupim novo,planiram da se ne sisam do juna,pre neki dan sam se fino osisala,po 1cm i sad zelim da poraste nekih 10ak pa da bjdem bas zadovoljna duzinom al ne smwm da se sisam i feniram puno:)

      Избриши
  4. Odlične su te Serical maske, ali ja bih baš volela da ih ima u manjim pakovanjima. :D Imam Placentu i Latte, često ih koristim i uz to delim šakom i kapom i još im se ne nazire kraj. o_O :D
    Naravno, probaću i ovu. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. S ozbirom na cenu, uopste mi ne smeta kolicina :D Javi kada probas ovu, znaci svako misljenje :)

      Избриши
  5. Ja imam LATTE,PLACENTU I FRUTTU, meni je trenutno FRUTTA najbolja jer imam jako puno proizvoda na bazi keratina pa mi FRUTTA za hidrataciju odlicno dodje, ali si me dovela u iskusenje da i ovu kupim xD, super post kao i uvek sve detaljno opisano :)

    ОдговориИзбриши
  6. Inace ja placam maske 230 dinara, sve preko 350 je previse para, jer ja nabavljam te maske sa mesta odakle nabavljaju za veleprodaju pa je to cista pljacka.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gde???

      Doduse, normalno je da je veleprodajna cena toliko niza. Tako je sa svim proizvodima :)

      Избриши
    2. Posto zivim u Subotici uzimam u jednom ogromnom diskontu cim se predje u Madjarsku gde inace svi koji rade sa pijacom u Srbiji uzimaju tamo jer su cene za 40 % nize nego u Srbiji pa jos dobijes i povrat pdv-a i tamo ja uzimam te maske, i pricala sam sa dosta ljudi koji uzimaju robu i uzimaju te maske pa ih u Beogradu i Novom Sadu prodaju za 350 din ili vise... Inace sad sam racunala 220 ih placam :)

      Избриши
    3. Ja sam u Beogradu, tako da mi se ne bi isplatilo da dolazim zbog te male razlike u ceni :) U svakom slucaju nadam se da ce koristiti devojkama iz tvog kraja :)

      Избриши
  7. Prvi put cujem za njihove proizvode. Ja bih probala ovu Latte masku, cini mi se da je vise za moj tip kose. Bas cu potraziti kod mene u kraju gde je sve ima, pa taman da uporedim i cene. Hvala na preporuci! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da bi tvojoj kosi Latte maska odgovarala. Nadam se da ces uspeti da je pronadjes

      Избриши
  8. Da li je LATTE ipak malo bolje od ovog? Možeš li mi preporučiti neko kvalitetno hidratantno pakovanje u rangu jeftinijih? Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Latte jeste malo bolje, ali to je moje iskustvo, ne mora da znaci da cete imati isti utisak.

      Sto se tice dobrih hidratantnih iz klase povoljnijih mogu izdvojiti Still malina i maslina, Serical Placenta, po meni i Latte lepo hidrira, Loreal color vive...

      Избриши
  9. Nisam probala Keratin, mislila sam da ce imati ucvrscujuje dejstvo, bas me je iznenadilo da daje mekocu :) .Koristila sam Latte, razmisljam da li da uzmem Placentu treba mi neka hidratantna nova :) Sacekacu sledecu recenziju i meni se dopada kada maske imaju moc da lepo zaglade kosu, deluje onda frizura urednije.

    ОдговориИзбриши
  10. Sestra je nedavno kupila ovu masku i kada sam videla koliku kolicinu maske je kupila za tako malo novca bila sam u fazonu da nema sanse da je nesto dobro, ali kada sam probala, promenila sam misljenje. Meni je jako dobro ovo pakovanje i ima divan miris ;)

    ОдговориИзбриши
  11. Nisam nikada čula za njihove proizvode, deluju interesantno :)

    ОдговориИзбриши
  12. Baš se čini dobrom solucijom za nemirnu kosu :)
    Još uvek želim Latte, al' nikako da kupim.
    Malo me to sekira. :D

    ОдговориИзбриши
  13. Ovakvo nešto bi meni trebalo ljeti kada mi je kosa baš nemirna :D
    Čekam post o L'Orealliniji :)

    ОдговориИзбриши
  14. Imam plavu i zelenu :) Obe su odlice za kovrdzavu kosu (bar za moju jesuuu)
    Pitanje: da li bi i ova odgovarala mom tipu kose, da li bi je ispravila (sto ne zelim)? Daj strucno misljenje ;)
    Ako nista, ostajem verna zelenku i plavku...:D

    ОдговориИзбриши
  15. Savršene su, koristim ih u svom frizerskom salonu već duže. Nisam osoba koja hvali nešto bez razloga!

    ОдговориИзбриши
  16. Анониман4. јун 2014. 20:53

    Igrom slucaja naletela sam na coveka koji prodaje sredstva za higijenu,ponudio mi je Serical masku(narandzasta) kad sam videla kolika je sokirala sam se. Mama me nagovorila da je uzmem inace ne bih,sad cemo videti :)

    ОдговориИзбриши
  17. Анониман4. јун 2014. 23:41

    Da li neko zna kakva je ta naranđžasta? :))

    ОдговориИзбриши
  18. Анониман5. јун 2014. 00:20

    Imam talasastu poprilicno gustu i krutu kosu,a ne farbam se. Koju da uzmem?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Placenta ili Latte. Ja vise volim Latte. Pisala sam vec o njoj. E, sam, ne mogu da predvidim koji efekat bi ti se vise dopao.

      Избриши
  19. Анониман5. јун 2014. 00:25

    Hvala probaću,stvarno već ne znam šta da radim sa kosom.

    ОдговориИзбриши
  20. Анониман25. јун 2014. 00:19

    Znam da nije tema ali moram da pitam. Pre dve godine ofarbala sam se crnim still kolor samponom i nikako da ga se otarasim.ne zelim da radim blans jer mi je kosa uzasno ostecena. Farbam se svaki mesec garnier osmicom i nista izrastak mi je zut a kosa crna,

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nemam mnogo iskustva sa farbanjem ali znam da je crni Still šampon dosta jak i teško ćeš ga se otarasiti.
      Garnier farba i ostale iz tog ranga ne mogu da urade mnogo na takvoj podlozi. Zašto ne promeniš farbu kad već vidiš da ne deluje?

      Избриши
  21. Odlična maska za kosu! Ja se farbam skoro 10 godina i niko mi ne veruje, da napomenem da sam bila 5 godina crna i u roku od 3 meseca sam se 4 puta blajhala da bih izašla iz crne, kosa mi je minimalno oštećena...Uz prirodne mućkalice za kosu, koristim i ove dve maske i prezadovoljna sam. :)

    ОдговориИзбриши
  22. Planiram da kupim ili ovu ili Latte, pa me zanima, da li nakon maske treba staviti i balzam? Jer sam cula kako maska otvara dlaku, a da bi se zatvorila neophodno je naneti balzam. Da li je to tacno? Mnogo hvala na preporukama! Samo tako nastavi, supeer si! :)

    ОдговориИзбриши
  23. Zao mi je sto cu prekinuti tradiciju pozitivnih utisaka ali ja nemam dobra iskustva sa Latte maskom :( Koristila sam je 5,6 puta i svaki put mi kosa bude nekako ukrucena,masnija...ne izgleda lepo uopste. Ocekivala sam da ce mi malo zagladiti krajeve ali desilo se bas suprotno. Inace imam zdravu, netretiranu, gustu i ravnu kosu. Vidim da sam jedina sa negativnim komentarom pa mi nije bas jasno zasto je to tako, s obzirom da moja kosa nije zahtevna. Ali pretpostavljam da smo svi razliciti..? :) Inace, odlican je blog, sve pohvale! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Marija :) Nema zašto da ti bude žao. Proizvodi na bazi proteina ne mogu imati neki "Wow" efekat na zdravoj i netretiranoj kosi. A latte ima u sebi proteine.

      Избриши
  24. Da li b mi preporucila neku kvalitetniju proteinsku masku...? I gde mogu da se nabave ove serical maske...? Super je blog, samo tako nastavi!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je moja preporuka http://zdravakosa.blogspot.com/2013/08/davines-hair-buliding-pack-nakon-godinu.html

      Kao sto sam napisala u tekstu serical maske se mogu naci na beogradskim pijacama ali i nekim lokalnim marketima i parfimerijama. Ne znam tacno u kojim, ja kupujem na pijaci. Mogu se naruciti i online, koristite google lako cete naci tu informaciju,

      Избриши
  25. Upravo sam procitala tvoj post, kao i uvek detaljno opises sve :) Prateci razne blogove- negde sam cula, da ukoliko se maska drzi duze nego sto je preporuceno dolazi do tzv 'hemiskog skracivanja dlake' te tako nekada kosa deluje duze a nekada krace... iskreno ne znam koliko je to tacno. Takodje sam cula (mozda i na ovom blogu ne znam tacno) da je keratin dobar dok je na kosi (onaj sto se radi kod frizera) a cim pocne da se skida istovremeno skida i zastitni sloj kose i samim tim je na neki nacin steti...i to je jedan od razloga zasto jos uvek nisam radila tretman keratinom...opet kazem, procitala sam negde i samo je ostalo na tome..
    Imam onu plavu masku koju koristim povremeno vec duze vreme, koja je meni skroz okej, skoro bih trebala novu da uzmem, da li savetujes da ostanem na istoj ili da probam ovu roze? :) imam dugu-gustu kosu, sa tanjom dlakom...i nazalost mi jako puno opada....ali izgleda tome je uzrok stres..
    Izvinjavam se na ovakom dugom komentaru.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sto se tice "Hemijskog skracivanja" mislim da je to totalna glupost. Glupo je zaista globalizovati jer se sastav kod maski razlicitih proizvodjaca toliko razlikuje... Ne mogu to cak ni da komentarisem koliko je banalno.

      Sto se tice keratinskog tretmana ne zelim da ga komentarisem, jer se takodje ne moze globalizovati jer kvalitet samog tretmana zavisi od mase faktora kao sto su> kvalitet proizvoda kojima se tretman radi, ko radi tretman, koliko cesto se tretman radi i jos mnogo stvari. Poznajem devojku koja radi vec godinama taj tretman i kosa joj je lepsa od bilo koje koju sam videla u zivotu, a znam i devojke cija kosa izgleda uzasno i tretmanom su razocarane. Ne razumem toliko potrebu ljudi da globalizuju. Sve je relativno i uvek postoje odstupanja.

      Sto se tice toga koju ces masku izabrati skroz je svejedno jer je efekat trenutan, ni jedna od pomenutih maski ne radi nista na duge staze kada je u pitanju oporavak kose na neki ozbiljniji nacin. Serical maske volim, ali samo za instant efekat.

      Избриши
  26. I ja imam dosta pozitivno iskustvo sa ovom maskom. Pristojna cena u odnosu na količinu i lep učinak na farbanoj kosi!

    ОдговориИзбриши