Schwarzkopf Peptide Repair Resque- Nutri Shield Serum (Zaštita od toplote)



Ovaj proizvod sam testirala još pre više meseci, kada sam ga dobila na poklon, međutim, čekala sam da se pojavi kod nas u prodaji pa da objavim detaljnu recenziju. U međuvremenu sam vas upoznala sa njime na instagramu (@zdrava_kosa.blog), gde sam delila svoje prve utiske.

Schwarzkopf Professional je profesionalni brend čiji proizvodi me oduševljavaju od kada sam se prvi put susrela sa maskom Schwarzkopf Fibre Force.  Ovaj serum nisam sama birala za isprobavanje, već sam ga dobila na poklon, i mnogo sam srećna što je to tako bilo, jer ko zna kada bih i da li bih ga probala. Ako me pratite redovno, onda vam je linija Peptide Repair Resque poznata, jer često pominjem proteinsku masku iz ove linije koja je faaantastična!

Ovaj serum je namenjen pre svega zaštiti kose od toplote, spoljnih uticaja, kao i za lepši izgled krajeva.  Za zaštitu i uopšte, kada pričamo o leave in proizvodima, najviše volim one u obliku seruma, jer mojoj kosi, koja je tanka, serumi jako prijaju i ni malo je ne otežavaju.

Dolazi u plastičnoj bočici u koju staje 56ml proizvoda koji je podeljen u dve faze. Odmah ću navesti i manu ovog proizvoda, a to je mala količina, jer ovaj proizvod nisam koristila samo kao termalnu zaštitu, pa sam ga brzo potrošila. Međutim, sigurna sam da ću ga u budućnosti kupiti i ponovo koristiti, jer mi se jako dopao. Miris je jako, jako lep i zadržava se u kosi. Tekstura ovog proizvoda je dosta fina, ni malo lepljiva, ni najmanje teška, nešto između seruma/gela/kreme. Sastav je skroz dobar, ima proteine, peptide, silikone, i formula je "lagana", tj. nije masna niti otežava kosu.


Nanosim ga tako što istisnem malu količinu (1-2 pumpice), protrljam prstima kako bi se obe faze sjedinile, i nanesem ravnomerno na krajeve kose. Ne savetujem da ga stavljate blizu kože glave. Nanosila sam ga i nekad između pranja, kada sam želela  da zaštitim kosu, ili tek malo da ulepšam krajeve. Kosa je nakon nanošenja kao svila, izuzetno meka, glatka i prelepa na dodir. Krajevi su savršeno zaglađeni, ne štrče i kosa izgleda jako negovano. Naravno, proizvod ovog tipa ne može pružiti neku posebnu negu kosi (za to koristimo maske/ampule), ali će je dodatno zaštititi i činiti otpornijom na oštećenja.  Najveće imresije imam po pitanju toga kakva je kosa na dodir. O zaštiti od toplote mi je jako teško da pričam, jer se jako trudim da što manje "gorim" kosu, kao i da je negujem, ali osećam se sigurnom uz ovaj proizvod ako kosu ravnam/uvijam.  Vrlo podseća na Kerastase Reflection zaštitu od toplote koja se, nažalost, više ne proizvodi, tako da definitivno spada u visok rang, kada je u pitanju nega kose.

Ako tražite moju preporuku za leave in proizvod, za zaštitu od toplote i spoljnih uticaja, naročito ako je kosa sklona krzanju, ovo je moja preporuka.

Gde kupiti? Online prodavnica www.prodajakozmetike.com (ili u njihovoj radnji u Novom Sadu na adresi- Njegoševa broj 15)
Količina:  2x28ml =56ml
Cena: 2140 din.

6 коментара:

  1. Ne sumljam daje proizvod divan ali me odbija kolicina u odnosu na cenu.. Da li imate jos neku preporuku za proizvod zazastitu od toplote? Hvala na divnim recenzijama Ana 🙏❤️

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Potpuno te razumem, znam da nije dostupan svima, baš zbog toga sada testiram drugi proizvod koji bi trebao biti u ovom rangu, ali dolazi u većoj količini :) Koristila sam Dikson Brilly Brix i odličan je, ali je potpuno drugačija formula. U formi spreja je i nije za čestu upotrebu. Kada nemam proizvod za termalnu zaštitu ja koristim bilo koji leave in sa silikonima i prilikom pranja koristim proteinsku masku i na taj način budem zaštićena ukoliko se feniram, ravnam ili uvijam kosu figarom, ali sam mirnija u glavi ako imam baš termalnu zaštitu na kosi :) Javljam utiske čim pronađem još neki proizvod vredan pažnje :) Hvala ti na praćenju i javljanju :)

      Избриши
  2. Da li možeš da mi kažeš da li je ovaj proizvod bolji od Dikson Argabeta up capelli colorati ulja za kosu? U smislu da li daje veći sjaj kosi i sl? Treba mi nešto što će da mi štiti kosu a ujedno i da mi daje lep sjaj i da je ne slepi previše jer mi je kosa jako tanka. Ne mogu da se odlučim između ta dva, a i wella ulja za kosu mi je u opticaju... :)

    ОдговориИзбриши
  3. Hej, cao. Ovo je zastita od toplote, ostalo su obicni leave in proizvodi i stite od spoljnih uticaja ali sastav nije potpuno prilagodjen zastiti od toplote. Za visi stepen zastite treba birate proizvode koji su tome i namenjeni . Ulja najcesce daju nesto visi stepen sjaja :) Ovaj proizvod mi je bolji,od svega navedenog, ali je jako mala kolicina u bocici. Ne znam, razmisli.

    ОдговориИзбриши
  4. Zdravo, odlicne recenzije kao i uvek, dugo razmisljam da li da ulozim u neki proizvod za zastitu od toplote,ranije sam kupovala razne sprejeve koji su se pokazali lose,zanima me koji ti se vise dopao ,ovaj ili Tigi Catwalk Blowout?:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zdravo. Hvala ti puno na lepim rečima. Oba odlično obavljaju svoj posao. Ako pričam o finesama, meni lično više prijaju lagani proizvodi u vidu fluida, laganog seruma kakav je ovaj od Schwarzkopfa, ali ne mogu da kažem da nisam zadovoljna formulom u vidu gušćeg silikonskog seruma poput Tigi Blowout.

      Избриши