Aussie Reconstructor i Aussie Lucious Long / Maske / Uporedna recenzija


U današnjem postu predstavljam vam australijski brend Aussie, vrlo popularan širom sveta, najpre po njihovoj maski Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor, koja je namenjena oštećenoj kosi. Većina žena koja ide u inostranstvo (a pritom je opsednuta kozmetikom) vrlo verovatno će se odlučiti da kupi i ovu masku i kojoj se mnogo priča i piše.

Kako sam imala šansu da isprobam oba, i to jedan za drugim, rešila sam da vam ih predstavim u vidu uporedne recenzije.


Ove maske dolaze u zanimljivim pakovanjima. Doduše, samo na prvi pogled zanimljivim. Kada sam potrošila određenu količinu bilo mi je jako teško da istisnem ostatak, jer je pakovanje napravljeno od deblje plastike. Nema klasičan čep, već ima sistem kada stisnete tubu da se "rupica" na  čepu otvori i da izađe potrebna količina proizvoda. 


Aussie 3 minute miracle Reconstructor - Conditioner
-Ima jak i specifičan miris. Miriše na žvake. Ovaj miris će vam se ili jako dopasti ili će vas potpuno odbiti. Meni zaista ne smeta, naprotiv, zanimljiv je.
- Malo je ređi od Aussie Lucious Long tretmana
-Omekša kosu, zagladi je, i ne oduzima joj volumen što mi se jako dopada


Dosta vas mi je pisalo kako ste razočane Reconstructor-om, i da ste očekivale mnogo više. I zaista je internet prepun kako oduševljenja, tako i razočarenja. Ja ne mogu reći ni da sam razočarana, ni da sam preterano oduševljena, već da mi je maska skroz ok. Moje mišljenje je da je postala popularna širom sveta zbog toga što sasvim dobro obavlja svoj posao a nije skupa ni malo za "njihove" standarde, dok za naše spada u neki srednji cenovni rang, a smatram da za taj novac možemo naći maske koje bi nas oduševile, a ne samo prosečno zadovoljile. Ponavljam, maske nisu loše, ali nisam fascinirana kao što to najčešće jesam Dikson proizvodima, koji su približno tog cenovnog ranga.


Aussie 3 minute miracle Lucious Long - Conditioner
-Više i brže omekša kosu od Reconstructor-a
-Malčice oduzme volumen, za razliku od Reconstructor-a
-Kosa se jako lako češćlja i vrlo je glatka
-Ima prijatan miris
-Ova maska je malo gušća pa sam je brže trošila od Reconstructor-a


Obe maske su mi zaista dobre. Stekla sam utiske da bolji efekat na sam kvalitet kose daje Reconstructor i da bi se više dopao ženama sa tankom kosom kojoj više prijaju proteinska pakovanja, dok Lucious Long daje bolji trenutni efekat, tj. jako lepo omekša kosu, hidrira je dosta dobro. Ako me pitate koju bih vam pre preporučila moj odgovor je: tankoj kosi sklonoj krzanju preporučujem -Reconstructor, a suvoj, gustoj kosi kojoj nedostaje hidratacija preporučujem -Lucious long. 

Gde kupiti? DM drogerije
Cena: 970din. (tranutno na akciji 700din. - do 30.09.2017)
Količina: 250ml

Sastav (Reconstructor) : Aqua, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Stearyl Alcohol, Quaternium-18, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Benzyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Hydroxypropyl Guar, Oleyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Parfum, Propylene Glycol, Citric Acid, Polysorbate 60, EDTA, Magnesium Nitrate, Melissa Officinalis Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Phenoxyethanol, CI 19140, Methylchloroisothiazolinone, Methylparaben, Magnesium Chloride, CI 17200, Methylisothiazolinone, Propylparaben, Isobutylparaben, Ethylparaben. Butylparaben, Ascorbic Acid, Sodium Benzoate, Sodium Sulfite, Potassium sorbate.

Sastav (Lucious Long): Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Parfum, Benzyl Alcohol, Dicetyldimonium Chloride, Glutamic Acid, Propylene Glycol, Disodium EDTA, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Citric Acid, Limonene, Linalool, Magnesium Nitrate, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Eucalyptus Dunnii Leaves Extract, Eucalyptus Acmenioides Leaves Extract, CI 61570, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Ascorbic Acid, Sodium Benzoate, Sodium Sulfite, Potassium Sorbate

_________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu

Dikson - Crema midollare - Dikson Bambus maska za kosu


Svaku recenziju o Dikson proizvodima započinjem sa konstatacijom da je to moj omiljeni brend. Sve što sam probala iz Dikson asortimana mi je fantastično i omiljeno, tako da možete zamisliti kolika je to ljubav.

Povremeno svratim u Balkansku ulicu, iza hotela Moskva i porazgovaram sa Jelenom koja duže od decenije radi u Dikson radnji. Još davno mi je pominjala ovu masku kao nešto što je spasilo njenu kosu. Kaže da je, usled nekog eksperimentisanja uništila kosu, kada je ona postala kao žvaka, tj. bila je potpuno dehidrirana. Ona se kune u ovaj proizvod koji je njenu kosu tada spasio. Od tada imam veliku želju da ovu masku probam, iako nemam takvu kosu kojoj je ovako nešto neophodno (ako pročitate tekst do kraja, videćete da sam imala mali peh, tako da mi je ova maska bila potrebna). Moram naglasiti da Jelena sada ima prelepu, negovanu plavu kosu, u šta se možete uveriti ako svratite u radnju. Porazgovarajte obavezno sa njom. Pomoći će vam da nađete adekvatan proizvod, verujte mi.

Ova maska dolazi u pakovanju od 500ml što je velika količina, koja će vam jako dugo trajati, s obzirom da se sporo troši. Odnos cene (1460din.), količine (500ml) i kvaliteta je odličan, te je ova maska izuzetno povoljna opcija.  Izuzetno je jaka, koncentrovana. Miris je takođe takav, nešto jači, prodorniji, koji se zadržava neko vreme u kosi. Meni lično ni malo ne smeta. Zaljubljena sam u ovu masku. Deluje nešto ređe, ali jako lepo se nanosi na kosu, ne sliva se, ostaje na dlaci i brzo i jako deluje.


Možete je nanositi na dva načina. Kao tretman pre pranja i klasično, kao svaku drugu masku nakon pranja.

Ako je koristim kao tretman pre pranja to radim na sledeći način:
Veče pre nego što bih oprala kosu masku nanesem na krajeve koje sam prethodno pokvasila vodom. Kosu uvijem maramom kako ne bih isprljala posteljinu. Ujutru normalno operem kosu. Ukoliko vam je kosa ekstremno suva, i zaista izgleda kao žvaka moj predlog je da ujutru nakon šamponiranja nanesete masku ponovo i držite je još 10-30min.

Ako je koristim kao regularnu masku, nakon pranja, to radim kao i obično:
Operem kosu šamponom, uvijem je u peškir kako bi upio višak vode, a zatim nanesem masku od ušiju ka krajevima. Tada je držim 10-60min., u zavisnosti od toga koliko imam vremena.

Efekat 
Ova maska je posebna po tome jako lepo omekša kosu, tako da ona ipak ne igleda kao paučina, ako razumete na šta mislim. Ona bude ekstremno glatka, svilenkasta. Ova maska ostavlja neki sloj, toliko glatak i kosa se predivno presijava. Ako nakon korišćenja ove maske kosu izravnate, bićete oduševljeni time koliko se lepo presijava i koliko je glatka. 

Pre nego što sam dobila ovu masku imala sam mali peh sa peglanjem kose. Naime, otputovala sam u drugi grad, posetila N.N. frizera jer mi je bila neophodna frizura, i zatražila da mi uvije kosu. Kako nije imala figaro, niti vremena da mi uvije kosu četkama-feniranjem morala je koristiti presu. Nisam ni malo bila srećna, ali, hajde. Rekoh, preživeću. Međutim, koristila je neku N.N. presu, a ja samo molila Boga da mi kosa ostane čitava. Hajde, i ličila je na nešto nakon uvijanja. Međutim, ujutru kada sam ustala doživela sam šok. Krajevi su mi bili toliko suvi da ja vama ne mogu da opišem. Kosa mi je bila potpuno dehidrirana. Čak i nakon pranja i korišćenja maske koju sam tada imala (Garnier Maslina) i dalje nije bilo to to. Nakon nekoliko dana počela sam sa korišćenjem ove maske koja mi je potpuno povratila hidrataciju. Kosa se sija, krajevi su meki i hidratacija je potpuno povraćena. Zaista nikada nisam imala velikih problema sa hidratacijom, sve do tada, pa sam mislila da mi nema spasa. Beskrajno hvala Jeleni iz Diksona koja mi je preporučila ovu masku!

Na fotografiji ispod kosa je ravna, glatka i sjajna, zahvaljujući ovoj maski i Babyliss presi.



Od srca, sve preporuke za ovu  čudesnu masku!

Gde kupiti? Diskon radnja - Balkanska ulica br.3, Beograd (iza hotela Moskva)
Količina: 500ml
Sastav: 

 _________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu

Babyliss i pro 230 iCurl / Presa za kosu


Možda ćete reći da nije za pohvalu, ali ne mogu da odolim presi i figaru. Feniranje me ne oduševljava posebno, možda jer frizera jako retko posećujem (može se reći da imam blagu fobiju), a nisam toliko vešta da se feniram sama, ali zato ne mogu odoleti figaru i presi, naročito kada su specijalne prilike u pitanju.

Svoju prvu presu kupila sam pre 5 godina. Bila je to Remington presa, čiji naziv modela ne znam, a nije ni bitno, s obzirom da verujem da isti model više ne možete pronaći u prodaji. Njene ploče su već dosta oštećene, i pravo je vreme da je zameni nova, mnogo kvalitetnija, lepša, modernija sprava. 

U najbolje moguće vreme, kada mi je jedan ovakav proizvod bio potreban, kontaktirana sam od strane kompanije Babyliss Paris koja ja poznata po vrhunskoj frizerkoj opremi kako za profesionalnu tako i za kućnu upotrebu. U dogovoru sa njima izabrala sam baš ovaj proizvod, u skladu sa mojim preferencijama, kako bih ga isprobala, a zatim i podelila svoje utiske sa vama.



Ova izuzetno lagana presa, vrlo modernog dizajna poseduje keramičke ploče, koje po rečima proizvođača nude potpunu zaštitu.  Pored ravnanja kose, njome možete i uviti kosu. Može se podesiti na dve temerature, 150 ili 230 stepeni u zavisnosti od tipa kose i željenog efekta.

Za pravljenje lokni i ravnanje oštećene, tanke i lomljive kose preporučuje se korišćenje na 150 stepeni, dok se za ravnanje kovržave, neposlušne kose preporučuje korišćenje na 230 stepeni. Moram priznati da bi mi više odgovaralo kada bi postojala i neka opcija između, ali s obzirom da mi je kosa izuzetno tanka, 150 stepeni je idealna temperatura kako bih izbegla oštećenja. Jedan minut je potreban da se ploče zagreju i tada se može koristiti. Na vrhu uređaja nalazi se led lampica crvene boje koja pokazuje da uređaj radi. 


Do sada ni jednom nisam koristila presu na 230 stepeni, baš zbog prethodno navedenog. Moja kosa je blago talasasta, tako da na 150 stepeni dobijam savršeno ravnu, glatku, sjajnu kosu. Uvek uzimam manje pramenove, koje prelazim jednom ili dva puta u zavisnosti od toga u kakvom stanju mi je kosa. Presu koristim isključivo na suvoj kosi, podrazumeva se.  Uređaj poseduje hladan vrh, koji sprečava da dođe do toga se se opečemo prilikom korišćenja.


Ova presa poseduje  mogućnost da je zaključate kada spojite ploče i da je tako odložite, što je sjajno jer se na taj način ploče čuvaju. Ploče na presi se "troše" i vremenom gule, tako da je ovo vrlo korisna opcija koja će uređaj zaštititi. Uz presu se dobija i termo-otporan izolovani podmetač, u koji odlažem presu i čuvam je od habanja. 



U periodu testiranja ove prese koristila sam je zaista često. Kako pored svega negujem kosu jako kvalitetnim preparatima mogu reći da sam i očekivala da korišćenje ove prese neće uticati na kvalitet moje kose. Niti mi se oštetila dodatno, niti primećujem tragove dehidriranosti. U periodu testiranja sam koristila Kerastase kremu za zaštitu od toplote čiju recenziju možete pročitati OVDE.





I par fotografija gde sam ovu presu isprobala na mami :)



Cena; 7599 din.
Gde kupiti? podatke o prodajnim mestima možete pronaći OVDE.
Garancija:  3 godine
Ovom presom sam izuzetno zadovoljna. Dizajn je savršen, jako je lagana, kabl je dovoljno dug, laka je za korišćenje, podjednako i za ravnanje i uvijanje, mnogo mi znači što mogu da je zaključam i odložim i na taj način zaštitim od habanja, nakon peglanja / uvijanja kosa dobija predivan sjaj i mekoću, i kada se sve prethodno uzme u obzir cena je zaista opravdana. Ukoliko kao i ja, ne možete da ne izlažete kosu ovakvom tipu proizvoda koji emituje toplotu, moj savet vam je da budete pametni i pažljivi pri izboru, ukoliko vam je bitno da sačuvate kvalitet kose. Ova presa je moja naiskrenija preporuka ako tražite kvalitetan, moderan proizvod, proverenog brenda.

_________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu